TomaszKKK Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witam,interesuje mnie jak wygląda sprawa dotycząca sprowadzenia wędzisk G.Loomis do kraju,jakie sa koszty?,które modele polecacie pod dany gatunek ryby?i wszystko co jest związane z tymi wędkamiChętnie kupiłbym model imx int fljr 1204s 3,05m 14-56g Edytowane 29 Stycznia 2016 przez TomaszKKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Jesli na przyklad kupisz wedke/wedki G.Loomis w American Legacy Fishing, a koszt zakupow przekroczy $500.00, wysylka jest za darmo do Polski. A to chyba jest model na rynek europejski. Sprawdzilem tak sobie z ciekawosci i nie moge tego kija znalesc w USA. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Kwinto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) nie mam pojęcia czy na eu,dzięki za namiary Edytowane 29 Stycznia 2016 przez TomaszKKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Jankesi nie lowia na takie dlugasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Słabe kije źle wyważone niewygodne uchwyty, kluskowate, wiem bo mialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Kij 2,60 leciał na pysk więc ten 3 metrowy to będzie niezły dramat, fajne mają logo bo koło st.croix to te kije nawet w sklepie nie stały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Śr.croix właśnie mam też 2,60 i to jest przepasc Edytowane 30 Stycznia 2016 przez pontonss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Kolega tak ogolnie o Loomis'ach, czy o tym z tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Miałem nowego gl3 2,6 uncjowke zajadamy byłem na niego strasznie jak co dostałem od razu zobaczyłem że gaśnie wolno jak tanie kijki po drugie przez to ze fore jest malutki a właściwie co nie ma a reargrip jest dziwnie wąski wędka Noe dawała się wywazyk normalnym kllowrorkie 350 gram plus minus, udało się sprzedać i śr.croix to po prostu inną ligą ten długi na pewno nie będzie lepiej się wywazal Noe oszukujmy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Ale po co przecinek po 'minus'? Nic nie zrozumialem z tekstu, a przez ten przecinek zaczalem sie dodatkowo i niepotrzebnie nad niuansami interpunkcyjnymi zastanawiac ???? Panowie, odrobina wspolczucia dla czytajacych! P.S. I nie wywazajcie tych Loomisow kolowrotkami, to nic nie daje ???? Edytowane 31 Stycznia 2016 przez coloumb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) G.Loomis to nieco inne kije niż St.Coix ale żeby od razu przepasc??Loomis jest na pewno mniej kołkowaty mimo ze posiada duzy zapas mocymam gl2 2,60cm 10-30 lub 35gram pod szczupaki na Szwecje i jest to super kijek który przy metrowym zębaczu gnie się po sam Dolnik a np. Avid 2,60 10-30gram na sucho przy Loomisie wydawał się kijem od miotły,ale każdy lubi co innego Edytowane 31 Stycznia 2016 przez TomaszKKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Fore to jakiś stożek 2 centymetrów porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Kwestia gustu i preferencji. Ale jezeli narzekasz na balans kija, dlugi fore tylko by to pogorszyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Problemem jest bardzo lekki i wąski w obwodzie rare jak na dziecięce rączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Kolega pontonss mial jednego Loomisa w rece i stwierdza, ze miedzy St.Croix a G.L jest przepasc. A jaki to byl model? Bardzo mnie tez ciekawi, ktorym St.Croix z "innej ligi" kolega zastapil tego feralnego Loomisa? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) St.croix avid 8,6 mhf2 jeśli chodzi o uchwyt i wyważenie wędki jest to przepasc. I nie mówię absolutnie o blanku tylko i wyłącznie o komforcie, bardzo krótki wąski dolnik w kiju salmon steelhead. Edytowane 1 Lutego 2016 przez pontonss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam szanowne grono Czy ktokolwiek z Was miał doświadczenie z poniższym kijkiem?G Loomis bcr852 GLX, 1/8-3/8oz exfast, medium uzbrojony w Recoil +sic na szczycie.Według sprzedającego kijek ogarnia wabie od 5g do 15g.Prawda to? Jak w ogóle oceniacie blanki Loomisa? Szukam kijka który ogarnie powyższy zakres przynęt gumowych i stąd moje zainteresowanie.Będę wdzięczny za wszelkie donosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) kijek kijkiem.... a skoro cast to raczej ważne też z jakim multikiem? Edytowane 19 Lutego 2016 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 kijek kijkiem.... a skoro cast to raczej ważne też z jakim multikiem? Prawdę mówiąc liczyłem na bardziej konstruktywne opinie zwłaszcza osób znających temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Jeśli to ten z OLX to brak folii na korku może świadczyć, że kij był używany....mimo zapewnień sprzedawcy, ze kijek jest nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Jeśli to ten z OLX to brak folii na korku może świadczyć, że kij był używany....mimo zapewnień sprzedawcy, ze kijek jest nowyMasz rację Przemek ale to jest dobry pretekst do negocjacji ceny. Zanim jednak przejdę do tego etapu chciałbym wiedzieć coś więcej o kijku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Nie moge sie odniesc do samej wedki poniewaz jej nie posiadam. Natomiast moge cos powiedziec na temat samego blanku GLX. Zakladajac, ze kij jest zrobiony na blanku GLX bedzie on lekki i czuly. Seria GLX to jest najwyzsza polka G.Loomis. Jedyny blank, ktory jeszt szacowany wyzej niz GLX to blanki NRX. Osobiscie posiadam jednego GLX (kij spinningowy) i jestem bardzo zadowolony z jakosci wykonania oraz z samego blanku.Z tego co zauwazylem tutaj na jerku, Loomis'y nie ciesza sie duza popularnoscia. Nie mam pojecia dlaczego, byc moze cena gra tutaj role, moze mala popularnosc. W Stanach G.Loomisy sa uwazane za jedne z najlepszych wedzisk i wsrod wielu wedkarzy, za po prostu najlepsze blanki. Czy tak jest, nie mi to oceniac. Ekspertem do takich spraw nie jestem, ale GLX ogolnie porownywany jest do blankow Elite ze stajni St.Croix. Moim zdaniem GLX blank jest taki bardziej "miesisty" od Elite, ale obydwa sa wspaniale i wybor jest wylacznie sprawa osobistych preferencji.Wiem, ze wiele nie pomoglem, ale byc moze cos tam rozjasnilem. Pozdrawiam. Edytowane 19 Lutego 2016 przez Kwinto 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Co do popularnosci, to jakby byly dostepne same blanki to zapewne byla by duzo wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Muchowe(jeśli można?)GLX są beznadziejnie zajefajne...póki co mam 3: 9'#8,Stingera 12'6"#9/10 i Greased Line 15'#10/11.Super wygaszają drgania co pozwala na harmonijne kształtowanie pętli-większy zasięg przy mniejszym wysiłku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 No niestety, od kilku lat nie ma juz takiej opcji. A szkoda...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi