Skocz do zawartości

Wędki G.Loomis

TomaszKKK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,interesuje mnie jak wygląda sprawa dotycząca sprowadzenia wędzisk G.Loomis do kraju,jakie sa koszty?,które modele polecacie pod dany gatunek ryby?i wszystko co jest związane z tymi wędkami

Chętnie kupiłbym model imx int fljr 1204s 3,05m 14-56g

Edytowane przez TomaszKKK

Jesli na przyklad kupisz wedke/wedki G.Loomis w American Legacy Fishing, a koszt zakupow przekroczy $500.00, wysylka jest za darmo do Polski.

A to chyba jest model na rynek europejski. Sprawdzilem tak sobie z ciekawosci i nie moge tego kija znalesc w USA.

Edytowane przez Kwinto
  • Like 1

Miałem nowego gl3 2,6 uncjowke zajadamy byłem na niego strasznie jak co dostałem od razu zobaczyłem że gaśnie wolno jak tanie kijki po drugie przez to ze fore jest malutki a właściwie co nie ma a reargrip jest dziwnie wąski wędka Noe dawała się wywazyk normalnym kllowrorkie 350 gram plus minus, udało się sprzedać i śr.croix to po prostu inną ligą ten długi na pewno nie będzie lepiej się wywazal Noe oszukujmy sie

Ale po co przecinek po 'minus'? Nic nie zrozumialem z tekstu, a przez ten przecinek zaczalem sie dodatkowo i niepotrzebnie nad niuansami interpunkcyjnymi zastanawiac ????

Panowie, odrobina wspolczucia dla czytajacych!

P.S. I nie wywazajcie tych Loomisow kolowrotkami, to nic nie daje ????

Edytowane przez coloumb
  • Like 1

G.Loomis to nieco inne kije niż St.Coix ale żeby od razu przepasc??Loomis jest na pewno mniej kołkowaty mimo ze posiada duzy zapas mocy

mam gl2 2,60cm  10-30 lub 35gram pod szczupaki na Szwecje i jest to super kijek który przy metrowym zębaczu gnie się po sam Dolnik a np. Avid 2,60 10-30gram na sucho przy Loomisie wydawał się kijem od miotły,ale każdy lubi co innego

Edytowane przez TomaszKKK
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Witam szanowne grono  laughing.gif
Czy ktokolwiek z Was miał doświadczenie z poniższym kijkiem?
G Loomis bcr852 GLX, 1/8-3/8oz exfast, medium uzbrojony w Recoil +sic na szczycie.
Według sprzedającego kijek ogarnia wabie od 5g do 15g.
Prawda to? Jak w ogóle oceniacie blanki Loomisa? 
Szukam kijka który ogarnie powyższy zakres przynęt gumowych i stąd moje zainteresowanie.
Będę wdzięczny za wszelkie donosy  rolleyes.gif

Jeśli to ten z OLX to brak folii na korku może świadczyć, że kij był używany....mimo zapewnień sprzedawcy, ze kijek jest nowy

Masz rację Przemek ale to jest dobry pretekst do negocjacji ceny. 

Zanim jednak przejdę do tego etapu chciałbym wiedzieć coś więcej o kijku :)

Nie moge sie odniesc do samej wedki poniewaz jej nie posiadam. Natomiast moge cos powiedziec na temat samego blanku GLX. Zakladajac, ze kij jest zrobiony na blanku GLX bedzie on lekki i czuly. Seria GLX to jest najwyzsza polka G.Loomis. Jedyny blank, ktory jeszt szacowany wyzej niz GLX to blanki NRX. 

Osobiscie posiadam jednego GLX (kij spinningowy) i jestem bardzo zadowolony z jakosci wykonania oraz z samego blanku.

Z tego co zauwazylem tutaj na jerku,  Loomis'y nie ciesza sie duza popularnoscia. Nie mam pojecia dlaczego, byc moze cena gra tutaj role, moze mala popularnosc. W Stanach G.Loomisy sa uwazane za jedne z najlepszych wedzisk i wsrod wielu wedkarzy, za po prostu najlepsze blanki. Czy tak jest, nie mi to oceniac. Ekspertem do takich spraw nie jestem, ale GLX ogolnie porownywany jest do blankow Elite ze stajni St.Croix. Moim zdaniem GLX blank jest taki bardziej "miesisty" od Elite, ale obydwa sa wspaniale i wybor  jest wylacznie sprawa osobistych preferencji.

Wiem, ze wiele nie pomoglem, ale byc moze cos tam rozjasnilem. :)

Pozdrawiam.  

Edytowane przez Kwinto
  • Like 3

Muchowe(jeśli można?)GLX są beznadziejnie zajefajne...póki co mam 3: 9'#8,Stingera 12'6"#9/10 i Greased Line 15'#10/11.

Super wygaszają drgania co pozwala na harmonijne kształtowanie pętli-większy zasięg przy mniejszym wysiłku. :)

• Like 2