darek1 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Są jeszcze gdzie,nie gdzie :zdarzają się nowe,a także z drugiej ręki.Rzeczywiście trzeba się nieźle wysilić w cierpliwych! poszukiwaniach.Nie mam doświadczenia w wędkach spiningowych G.Loomisa,ale może się coś jeszcze nadarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 co do foli na korku to Loomis od nowości nie posiada na rękojeści,Kwinto jakiej długości masz tego glx??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgadza sie. G.Loomisy nie maja foli na korku. Moj GLX jest jednosklad o dlugosci 216cm. W dziale "pochwal sie nowym sprzetem" zamiescilem kilka fotek. Bylo to chyba okolo 13 grudnia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dziękuję Panowie za informację. W związku z tym, że popularnością się rzeczywiście nie cieszy i tym samym ciężko przed zakupem bujnąć takim kijkiem odpuszczę sobie zakup i ukręcę coś u Rod Mastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgadza sie. G.Loomisy nie maja foli na korku. Moj GLX jest jednosklad o dlugosci 216cm. W dziale "pochwal sie nowym sprzetem" zamiescilem kilka fotek. Bylo to chyba okolo 13 grudnia.widziałem tam ale o długości 7'6 czyli 230 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Ten 230cm to NRX. Zyleta! Elitka przy nim dostaje rumiencow. . GLX byl zamieszczony gdzies w polowie grudnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Ten 230cm to NRX. Zyleta! Elitka przy nim dostaje rumiencow. . GLX byl zamieszczony gdzies w polowie grudnia.http://jerkbait.pl/topic/51050-pochwal-się-nowym-sprzętem/?p=1796683 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Ten 230cm to NRX. Zyleta! Elitka przy nim dostaje rumiencow. . GLX byl zamieszczony gdzies w polowie grudnia.a jaka to gramatura???i wiela taki kijaszek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Tomciu, wedka orginalnie jak dobrze pamietam kosztowala $575.00. Byla na przecenie, plus mialem kupon na dodatkowa znizke i wyniosla mnie $383.00. Kij jest niesamowicie lekki i czuly. G.Loomis aby nie dodawac dodatkowych gramow do wagi blanku, nie pokrywa tych wedek zadna farba. Wiec blank jest z wygladu taki matowaty, i moze dla niektorych lekko nie ladny.Gramatura jest chyba widoczna na zdjeciu w uncjach amerykanskich. Jesli nie, to moge ja podac. Przepraszam Cie bardzo, ale nie chce mi sie obliczac ile to wychodzi w systemie metrycznym. No ale jesli bedzie to dla Ciebie wazne, to oblicze. Edytowane 21 Lutego 2016 przez Kwinto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 a jaka to gramatura???i wiela taki kijaszek???3/16 * 28,5= 5,34 g 5/8 * 28,5= 17,81 g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 http://www.green-acres.com/pl/convert_unit.htm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam czy może posiada ktoś spinning z serii NRX salmon&steelhead w długości 9'6-10ft coś z 18- 21g???? Nie moge nic nigdzie znaleźć na temat takiego kijka. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.Dziekuje i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 3/16 * 28,5= 5,34 g 5/8 * 28,5= 17,81 g Dziekuje Jozi. To sa wymiary tego GLX. Jesli chodzi o NRX (chyba o niego Tomek pytal) to sa nastepujace:1/16oz - 5/16 oz (1.77g - 8.86g) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Witam nikt nie może pomoc??? Czy nigdzie nie da rady dostać takiego długasa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 A jaki to jest dokladnie model? Nie wiem czy NRX wystepuje w serii salmon/steelhead. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 No właśnie nie mogę nigdzie znaleźć @Kwinto nic w długości 290-300 z serii NRX! Czyli chyba lipa będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Niestety nie ma opcji kija na blanku NRX z serii salmon/steelhead. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Jest ale muchowa 10' http://www.gloomis.com/content/g-loomis/us/en/home/fly-fish/rods/salmon---steelhead/NRX_SALMON_STEELHEAD.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Muchowka oczywiscie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) No to trzeba zamówić blank i uzbroić...NRX-y szybkie i całkiem szczytowe pod spinem czy castem będą hulać! sam chciałbym sobie zrobić pod daleki zasięg w sportowej klasie fly 10'-SEATROUT27. Edytowane 8 Marca 2016 przez darek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 znalazłem sklep na Litwie,kupiłem jednego Loomisa-polecam http://zuklys.lt/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Muszę skontaktować sie z art-rodem i spróbować zrobić jakiegoś spina z blanku muchowego w takim razie:-) Dzieki bardzo Panie @darek1Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Nie chce kolegi zmartwic (chyba, ze kolega gotowca bedzie przezbrajal), ale G.Loomis od dluzszego juz czasu blankow nie sprzedaje. Mozna wprawdzie sporadycznie znalesc stare blanki, ale bardzo watpie aby byl miedzy nimi jakikolwiek NRX. Jesli pamiec mnie nie myli (nie jestem na 100% pewien) G.Loomis zaprzestal sprzedazy blankow zanim wprowadzili na rynek kije NRX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Faktycznie jest lipa z blankami!!! Dzieki Panie @Kwinto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Gary Loomis obecnie jest na rynku tyle ze jako North Fork???i z tego co wiem to można kupić blanki nie odbiegające jakościowo od tych z logo G/Loomis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi