sandacz999 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 W pytaniu chodziło mi o model E6X Jig&Worm Spining wersja 7'1 8-14 lub 6'8" 6-15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Wędki z serii GL2 mają jakiś zapas mocy, jak to amerykańskie wędki? Czy raczej opisy są precyzyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Przy GL3 do 1/2 oz. podbicie kijem sandaczowym kończyło się na 15 g + kopyto 3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 (edytowane) .. NRX czy GLX - oto jest pytanie - teoretycznie NRX jest półeczkę wyżej zastanawia mnie natomiast sporo głosów twierdzących ze te kije (NRX) są dziwnie/kiepsko wyważone..czy może ciężkie do wyważenia (opinie przeczytane na forach w usa)..bardzo interesują mnie Wasze (zwłaszcza użytkowników) opinie /spostrzeżenia - w której serii szukalibyście kija dla siebie? Edytowane 16 Listopada 2019 przez lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Ja posiadam i uzytkuje NRX 901S JWR oraz GLX 853S JWR. Obydwie wedki sa jedno-czesciowe. NRX jest uzywany do polowu pstragow oraz brzan. Bardzo lekka wedka z bardzo czulym blankiem. GLX jest ciezszy ale ma tez inne parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 ..kijek którego szukam miałby "robic" pod sandaczami wiec GLX jest dedykowany niejako ale korci mnie trochę ten nrx bo ponoć czuły nieziemsko ... nie miałem jeszcze w reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 NRX jest definitywnie czulszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 ..jakbym wybrał 803S JWR (ciężar wyrzutowy taki jak u Ciebie) jakie ciężkie przynęty bym obsłużył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Ja tej wedki nigdy nie przeciazalem wiec nie wiem ile jest w stanie "zniesc". Do ciezkich przynet po prostu uzywam innego kija. Gdybym mial tak na oko oszacunkowac to okolo 20g. Moze byc wiecej, moze byc troche mniej. Mi ostatnio dwu uncjowka (56g) St. Croix Elite strzelila przy wyrzucie ja zapalka- maksymalna waga przynety nie byla wieksza niz 25g. Wiec roznie to bywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 ..pod hasłem "obsługa " miałem na myśli bezpieczne/komfortowe użytkowanie... wiec pewnie bezpieczniej będzie nabyć 822S DSR lub nawet 823S SYR ..w lżejszych wagach nie mam "wakatu" obecnie i nie przypuszczam żebym chciał wymieniać na cokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Ja w moim ostatnim postcie odnosilem sie do GLX ktorego posiadam. Zle przeczytalem to co napisales wiec sie poprawie. Jesli wedka o ktora zapytujesz (803S JWR) ma taki sam ciezar wyrzutowy jak moj NRX to 10g, ewentualnie 12g bedzie chyba maksem dla tej wedki. Takie sa moje odczucia. Jest to delikatny blank z cieka szczytowka. Przepraszam za nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 ..trochę mało ..szkoda bo mogłem własnie taki kij "po pieniądzach " zabrać...poczekam do piątku - może jakiś deal się urodzi....dzięki Kwinto za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 (edytowane) kojarzy ktoś kij G-Loomis IMX 9000-2S HSR 7'6" EX-FASTa może jest któś kto łowił lub łowi na niego..szukam info czy jest on prawidłowo opisany z tym 7-15 g Edytowane 5 Października 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Mam taki kij ale na starym modelu z GL3. Nie wiem jak stare GL3 ma się do nowego IMX..... z tym zastrzeżeniem mogę kilka słów napisać o swojej wędce.Kiedyś służyła mi jako cięższa wędka okoniowa, teraz służy mi jako lżejsza wędka boleniowa. Fajny kij do ciągany przynęt - woblerka, obrotówki. Na gumę łowiłem też ale wolałbym coś wyraźniej szczytowego. 15 gramów masy całkowitej przynęty powinien rzucic ale ugnie się głęboko. Kij bardzo dobrze trzyma rybe i ładnie pod nia pracuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Mam IMX ale 9000-1 czyli w jednoskladzie. Mialem też GL3 jednosklady i dwusklady.Ten IMX to moja podstawowa sandaczówka 15g da radę, nie mialem tylko w ręce IMX w dwuskładzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 dziękuje bardzo za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 G. Loomis E6X Steelhead 7-14g , 9,6' uzywał ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi