Skocz do zawartości

Wędki G.Loomis

TomaszKKK

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

.. NRX czy GLX - oto jest pytanie - teoretycznie NRX jest półeczkę wyżej zastanawia mnie natomiast sporo głosów twierdzących ze te kije (NRX) są dziwnie/kiepsko wyważone..czy może ciężkie do wyważenia (opinie przeczytane na forach w usa)

..bardzo interesują mnie Wasze (zwłaszcza użytkowników) opinie /spostrzeżenia -  :)

w której serii szukalibyście kija dla siebie?

Edytowane przez lexi

Ja tej wedki nigdy nie przeciazalem wiec nie wiem ile jest w stanie "zniesc". Do ciezkich przynet po prostu uzywam innego kija. Gdybym mial tak na oko oszacunkowac to okolo 20g. Moze byc wiecej, moze byc troche mniej. Mi ostatnio dwu uncjowka (56g) St. Croix Elite strzelila przy wyrzucie ja zapalka- maksymalna waga przynety nie byla wieksza niz 25g. Wiec roznie to bywa....

..pod hasłem "obsługa " miałem na myśli bezpieczne/komfortowe użytkowanie... wiec pewnie bezpieczniej będzie nabyć 822S DSR lub nawet 823S SYR  ..w lżejszych wagach nie mam "wakatu" obecnie i nie przypuszczam żebym chciał wymieniać na cokolwiek

Ja w moim ostatnim postcie odnosilem sie do GLX ktorego posiadam. Zle przeczytalem to co napisales wiec sie poprawie. Jesli wedka o ktora zapytujesz (803S JWR) ma taki sam ciezar wyrzutowy jak moj NRX to 10g, ewentualnie 12g bedzie chyba maksem dla tej wedki. Takie sa moje odczucia. Jest to delikatny blank z cieka szczytowka. Przepraszam za nieporozumienie. 

• 1 rok później...

Mam taki kij ale na starym modelu z GL3.  Nie wiem jak stare GL3 ma się do nowego IMX..... z tym zastrzeżeniem mogę kilka słów napisać o swojej wędce.

Kiedyś służyła mi jako cięższa wędka okoniowa, teraz służy mi jako lżejsza wędka boleniowa. Fajny kij do ciągany przynęt - woblerka, obrotówki. Na gumę łowiłem też ale wolałbym coś wyraźniej szczytowego. 15 gramów masy całkowitej przynęty powinien rzucic ale ugnie się głęboko. Kij bardzo dobrze trzyma rybe i ładnie pod nia pracuje.

• Like 1

• 2 lata później...