Skocz do zawartości

Wędki G.Loomis

TomaszKKK

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, 

zmarł mój ulubiony kijek do kogutów poprzez pechowe skrócenie szczytówki o 13 cm. 

Pytanie, czy ktoś z Was miał może do czynienia z procesem reklamacyjnym wędek G Loomisa? 

Może wiecie jak wygląda gwarancja?

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Panowie, 

zmarł mój ulubiony kijek do kogutów poprzez pechowe skrócenie szczytówki o 13 cm. 

Pytanie, czy ktoś z Was miał może do czynienia z procesem reklamacyjnym wędek G Loomisa? 

Może wiecie jak wygląda gwarancja?

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

kupowałeś go w sklepie?? czy sam sprowadzałeś ??

Nigdzie na stronie G.Loomis nie jest podane, ze wymagane sa jakiekolwiek "papiery" do zlozenia reklamacji.  Jesli zostanie stwierdzone, ze wedka zostala uszkodzona z winy uzytkownika, G.Loomis po wczesniejszym uzgodnieniu z klientem  naprawi ja lub wymieni na nowa po uiszczeniu wczesniej  uzgodnionej oplaty za serwis. 

G.Loomis rods are covered by a limited lifetime warranty against workmanship and materials for the lifetime of the original owner!

• The G.Loomis factory will inspect the rod to determine cause of breakage and whether it will be covered under warranty or not.
  • For "damage" determined to have occurred due to defect, G.Loomis will, at the company's discretion, either repair or replace the product at no charge.
  • Damages deemed to be the result of neglect, accident or normal wear and tear will, at the company's discretion, be repaired or replaced for a specific fee.
  • A full estimate will be provided for your approval before any fees are levied.

Tutaj jest link: http://www.gloomis.com/content/g-loomis/us/en/home/conventional/support/warranty.html

• Like 3

G.Loomis rods are covered by a limited lifetime warranty against workmanship and materials for the lifetime of the original owner!

Czyli rozumiem, że jak niegdyś StC tylko dla pierwszego właściciela... Doradzam zatem nie wspominać w zgłoszeniu, że wędka jest second hand. :) 

Trzy razy łamałem kije, fakt StC, jeden był rejestrowany na mnie, dwa nie. Zawsze oddawałem w Art Rodzie do wysyłki. Nikt o nic nie pytał. Opłata była wiadomo, bo kije łamałem z własnej winy. 

Nie sądzę by w Loomisie mieli inaczej. 

Trzy razy łamałem kije, fakt StC, jeden był rejestrowany na mnie, dwa nie. Zawsze oddawałem w Art Rodzie do wysyłki. Nikt o nic nie pytał. Opłata była wiadomo, bo kije łamałem z własnej winy. 

Nie sądzę by w Loomisie mieli inaczej. 

A moze jednak w GL maja inaczej?

Stc wiadomo ..

Dziękuję Panowie za wskazówki i sugestie.

Znalazłem coś takiego  ( http://www.gloomis.com/content/g-loomis/us/en/home/fly-fish/support/xpeditor-program-details.html
i jeśli się nie mylę to w przypadku gdy nie chcemy rozstrzygać winy płacę 100 $ na terenie USA i po sprawie.

Generalnie mam czym łowić i sprawą się zajmę na spokojnie. 
Poinformuje o rezultacie w wątku.

Za czasów "starego Loomis'a" złamałem 2 IMX'y rok po roku. Napisałem list (na papierze-nie było wtedy internetu) że się złamał. Oni: przyślij. Za miesiąc miałem nowego. Po roku drugie złamanie..Myślę sobie: teraz mnie pewnie pogonią.. Ale piszę: znów się złamał.. Oni: przyślij.  Wysłałem z karteczką żeby może przysłali wyższy model (GLX) który w międzyczasie wprowadzili. Oni odpisali: OK, ale dopłać różnicę w cenie: 75$. Dopłaciłem (czekiem bankierskim!). Za nast 3tyg kurier

przyniósł mi nowego GLX'a. Koszty jakie poniosłem to ta dopłata i koszty wysyłki do Loomisa.. Nikt nie spytał o papiery, paragony, rejestracje... Byłem właścicielem ich wędki i to wystarczyło! Ale jak napisałem na wstępie, to było ze 20lat temu!

• Like 5

• 1 miesiąc temu...

Drodzy Koledzy ! Może ktoś miał kontakt lub poznał teoretycznie chociaż  blank Loomisa STR 1083S , nigdzie nie mogę znaleźć info..., może słabo szukam?  Znalazłem pośrednie 1084 - 1082, ale tego nie . Z góry dziękuję.

Edytowane przez MALIN.

• 3 miesiące temu...