Gitarix Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, na wstępie chciał bym się przywitać z gronem kolegów po kiju, a więc przechodząc do woblerów. Woblery robię od 2,5 roku, pierwszy wobler jaki pamiętam był robiony z drewna leszczynowego, stelaż z drutu grubości 1,5mm a co najlepsze ster z kawałka butelki był wklejony na taśmę klejącą. Potem zacząłem robić tego więcej i więcej. Na początku uczyłem się z filmów YT, czytałem fora i zasięgałem wiedzy u kolegów rękodzielników. Robię to do dziś, a efekty jak widać nadal się uczę. Link do Fb. https://www.facebook.com/woblerygitarix/ Pierwsze jak to pierwsze Potem było troszkę lepiej. A jeszcze potem Areogra i jazda A a teraz wygląda to miej więcej tak, Zakochałem się w malowaniu ręcznym jednak to jest to Ale i Aerografem też maznę Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Gitarix 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 No witamy Grzesiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 WitajJak na razie fajnie to wszystko wygląda,ale przyda się więcej szczegółów ,długość,waga, z czego zrobione,jak malowane itp.Czekam na Twoje kolejne prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Fajne postępy, jak pisał poprzednik chętnie poznamy szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 W wielu swoich pracach, dość daleko uciekasz z przednim oczkiem. Spróbuj wykonać tą samą konstrukcję w dwóch egzemplarzach. Jednego woblerka zrób z tak mocno, jak dotychczas, odstającym od korpusu oczkiem, a drugiego ze znacznie krótszym. Później zwoduj oba egzemplarze i porównaj efekty. W ten sposób najłatwiej zrozumiesz, dlaczego zwracałem Ci uwagę Witaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Witam , nigdy nic nie wyprodukowałem ,nie mam do tego weny twórczej .Wizualnie Twoje cukiereczki są ładne , pewno łowne ? aby tak dalej a na pewno dołączysz szybko do grona TWÓRCÓW . Oczy p........w . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitarix Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Dzięki za miłe słowa, i dzięki za radę woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitarix Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 A wiec.Woblerek pstrągowy. Imitacja kozy.Pływający. Długość 7cm.Waga około 5g, brak trudno mi określić z braku wagi.Materiał jaki użyłem to balsa.Stelaż przez długość całego woblera.Praca woblera to delikatne X z lekkim migotaniem.\ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitarix Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 A drugi woblerek to ten sam model, lecz inne kolorki A wiec. Woblerek pstrągowy. Imitacja tutaj pstrąga potokowego.Pływający. Długość 7cm.Waga około 5g, brak trudno mi określić.Materiał jaki użyłem to balsa.Stelaż przez długość całego woblera.Praca woblera to delikatne X z lekkim migotaniem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 ...Ster przez długość całego woblera.... Domyślam się że stelaż nie ster Bardzo pysznie wyglądające malowanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Uprzedziłeś mnie HEKTOR,muszą bardzo głęboko chodzić...A tak na poważnie bardzo ładne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitarix Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Już poprawiam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Koza wyglada bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitarix Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Witam! Kolejną przynętą są woblery z dedykacją pod Bolenia, ale myślę że sandacz nie pogardzi Bolonki wolno tonąceDługość około 7cmcharakteryzują się piękną migotliwą pracą wyczuwalną na kiju. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larss1 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Bolonki świetne :-) też robione z balsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy74 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Bardzo ciekawe są te pstrągowe. W jakie kotwice je uzbrajasz i jak szeroko pracują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Fajnie, że założyłeś wątek. Oglądałem twoje prace na fb i bardzo mi się podoba twój kierunek. Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 @Gitarix. Finezyjne są boleniówki, ale faktycznie jak zwrócił uwagę Janusz przednie "oczka" prowadzące są zbyt wydłużone. To efekt prostego zagięcia, bez dociśnięcia szczypcami.Generalnie bardzo ładnie Ci to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio12 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 kozy w Twoim wykonaniu sa rewelacyjne.. podoba mi sie rownież ta niebieska bolonka u mnie by sie sprawdzila napewno na szczupaki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitarix Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Bardzo Dziękuję za ciepłe słowa tak wszystkie woblery robię z balsy a co do przedniego oczka, to już staram robić je już coraz mniejsze a woblery pstrągowe pracują bardzo delikatnie, przez to wydłużone oczko.. ale efekty były 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitarix Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 A to jerki..micro jerki Woblerki około 5cm Materiał Balsa Waga..są pływające.. a gram nie mogę określić, nie mam wagi jubilerskiej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Gramów Zdjęcie również jest mikro Dla osób z lekka niedowidzących, jak nie przymierzając ja, jest to utrudnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitarix Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Woblery pod nazwą Bolonki 7 cmtonące, pięknie lusterkujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitarix Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Po ciut dłuższej przerwie.. powstały takie oto kiełbiki Długość około 7cmWaga około 4/5gPływające Malowanie ręcznie PS. Panowie możecie mi doradzić, lub naprowadzić jak Wy, robicie oczka 3D w swoich cudeńkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Na youtube jest troche tutoriali I ten koleszka też ma ciekawe filmy: https://www.youtube.com/channel/UCOsRLKIV86UnjmzfBcchekg Ale w sumie na takich woblerach jak robisz to (moim zdaniem) najlepiej farbą większa kropa biała i czarna mniejsza Edytowane 7 Maja 2016 przez Santiago 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi