Panta Rhei Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam wszystkich. Jako że nie miałem zbytnio szacunku dla mojego sprzętu, mam pytanie: Jak najlepiej pozbyć się rdzy z wahadłówek ?Coca cola nie dała dobrych rezultatów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Spróbuj pasty do zębów. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 ja też czyszcze pastą do zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Pasta polerska stosowana do polerowania lakieru samochodowego grubo ścierna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Cif też może wiele zdziałać, ja czyszczę swoje blaszki cifem. A jak nie schodzu cifem to tempo - pasta polerska do samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Przyjacielu - sposób drastyczny jednak najskuteczniejszy. KRET - metalowy zlewozmywak. Układam blachy na dnie łącznie z łyżeczkami po kawie i inne. Zasypuję dno kretem (cieniutka warstwa). Delikatnie zalewam prawie wrzątkiem tak by wywar zakrył blachy. Maksymalne środki ostrożności. Okulary na nosie, okno kuchni otwarte. Zostawiam na 5 minut. Po tym czasie chromy świecą, miedź wygląda jak złoto. Jeśli są farby lub inne dodatki syntetyczne zapomnij by się ostały. Blachy muszą być gołe bez kotwic i kółek łącznikowych. Wszystkie inne sposoby to betka. Skuteczność murowana. NIE WOLNO WKŁADAĆ RĄK DO ROZTWORU. Całość roztworu spuścić zlewem - przy okazji udrożnisz go. Spłukać zimną wodą. Dla pewności zrób to na jednej sztuce. PSNajładniejsze blachy są z zaśniedziałej miedzi więc po co czyścić... Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panta Rhei Opublikowano 14 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam ponownie Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Lady D spróbuję Twojego sposobu, mam trochę tego ustrojstwa a bawić się z każda po kolei to by już czasu całkowicie brakło na rybki . Dobre rękawice, okna na oścież i zobaczymy. Pozdrawiam, Patryk Wydaje mi się, że zardzewiałe blachy i kotwiczki mogą źle wpłynąć na rybę ( otwór gębowy ) , chociaż z tego co już tutaj na forum przeczytałem rdza to nic innego jak utlenione coś i na zdrowie człowieka nie wpływa, więc i z rybkami nie powinno być problemu.Pozostaje jeszcze dodać, że taka zaplamiona niezbyt dobrze wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Może nie pordzewiałe ale ,,zaśniedziałe takie nie pierwszej nowości obrotówki i wahadłówki lepiej mi się sprawdzają niż te błyszczące prosto ze sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panta Rhei Opublikowano 14 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Nie mówię, że nie:). Ja na wahadła łowię ( próbuję ) bolenie .Wychodzę z założenia, że jeżeli bolek srebrny to i przynęta ma ładnie lśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 oj, kret to napewno jakaś zasada która rozpuszcza ciało trupa ale na rdze to nie wiem czy tak podziała jak dobry kwasik (nie ten z forum ale np siarkowy stężony)p.s. lub fizyczna ingerencja papierem ściernym lub pasta polerską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Jeszcze jest czarny (opakowanie) domestos, daje radę. PO zapachu to pewnie coś jak kret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panta Rhei Opublikowano 14 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Dzięki za wszystkie podane sposoby. Zostanę przy sposobie Lady D - wszystko do 1 gara i odczekać 5min. Apropo zbyt świecącej przynęty, które odstraszają drapieżniki.Już miałem tak parę razy, że na mocno przerobione wahadło nic nie padało, po zmianie na takie samo tylko funkiel nówka rybki padały.Mowa tu o boleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Czy można jakoś zapobiec rdzewieniu wahadełek ? A jeśli już zardzewieją, to czy da się je czymś wyczyścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 jerkbait.pl-rdza- wahadła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Czy można jakoś zapobiec rdzewieniu wahadełek ? A jeśli już zardzewieją, to czy da się je czymś wyczyścić ? Temat polaczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Elektroliza. Ja kupiłem takiego diabła zrobionego z zasilacza do kompa i kilka razy bulgotałem wahadełka. Bardzo fajny efekt, szczególnie przy mosiądzu. Uwaga, powłoki galwaniczne też potrafią po tym procesie zejść z blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Aby zabezpieczyć blachy przed rdzewieniem w słonej wodzie w Norwegii stosowaliśmy resztki dwuskładnikowego klaru samochodowego - łatwy w aplikacji i ibardzo dobrze zabezpiecza blachy przed słoną wodą i tworzy cienką, niewidzialną warstwę. Przy kontakcie ze skałami powstają co prawda odpryski, ale ogólnie zabezpieczenie jest dobre. Przypuszczam, że dobrej jakości zywica epoksydowa sprawdziłaby się jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 8 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Ja tam łapię do puki nie utwę i się tym nie przejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi