RobertGizycki Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Napaliłem się na te przynęty, wiec postanowiłem się nimi pobawić. Problem polega na tym, że ciężko mi zaciąć szczupaka. Zbroje ją w Belly Weights 7g na haku Texposer 4/0. Nie wiem może słabo zacinam... Czy może mam za mały hak? W ostatni weekend czułem nawet przez chwilę jak zębaty trzymał ją w paszczy niestety zacięcie było nieskuteczne... Miałem może już na nią z 11 - 12 brań, gumy pożarte ale niczego nie zaciąłem poprawnie... Co zrobić by poprawić skuteczność zacięcia? Aha- łowię zwykłą 25 funtową jerkówą (195cm). Dziękuje za wszelkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 lowna sa ale na poczatku beda problemy z zaciaciem (ale chyba na priw o tym pisalismy?) i 4/0 jest OK ... wiekszego nie musisz zakladac, bo po co?jak zacinasz z lodki, to tak, zeby deba stawala a jezeli zacinasz z brzegu, to tak, zebys sie po kolana zagrzebal w obydwoch przypadkach diagonalnie w gore (z prawej w lewa, lub z lewej w prawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 14 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 pitt wiedziałem że pierwszy odpiszesz . Tak, pytałem o Cie kiedyś o zbrojenie Texas czy coś podobnego - teraz to testuje w praktyce. Zniechęciłem się trochę tym, że nie mogę nic na nie wyjąć, ale chyba dam im jeszcze jedną szanse . Spróbuje jak radzisz, tak szybko i mocno jak się da, z ukosa do góry, może w końcu usiądzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 to jest nielatwe, bo szczupak zeruje (zagryza) inaczej niz bass, ktory wabik zasysa, ale w obydwoch przypadkach nalezy zaciac w odpowiednim tempie ... jezeli sie zbytnio pospieszysz, to wabik nie bedzie siedzial w poprzek pyska i zatniesz w pustke, jezeli bedziesz czekal zbyt dlugo, to ryba sie zorientuje i wypluje gume ... taka uroda tych wabiow ale w nagrode wdziecznie ryby pod buty prowadzaja ... teraz jest malo zielska, sprobuj z mala dozbrojka pamietaj, ze haki musza(!) byc perwersjnie ostre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 perwersyjnie ostre podoba mi się to określenie sorka za OTpozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Logan, dozbrojki są spoko jak jest w miarę czysta woda.Ja tych przynęt używam tylko do zadań specjalnych czyli do łowienia w kapelonach i nie lubie jak co czwarty rzut tnę zielsko lub wyciągam liścia z łodygą. Uważam, że robi to za duże zamieszanie w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Odświeżam temat. Niedawno widziałem w akcji u kolegi najmniejsze finy. Jest moc. Ale to trochę mały kaliber... Myślę żeby kierować się bardziej na rozmiar 4' i większe a dokładniej. 4' - na okonie i teraz pytanie do łowiących: 5' czy 7' - na szczupaki? Pytam, bo te najmniejsze to straszne drobiny, obawiam się, że te 5' mogą mieć 12,5 cm tylko na papierze(tym bardziej po przycięciu do montażu trójkątnej główki) i być lekko maławe. Generalnie, chciałbym uzyskać po uzbrojeniu przynętę wielkości kopyta relaxa 4L. z góry dzięki za wskazówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi