popper Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Jak Gumo napisał już wyżej, dla każdego (gatunku?) coś miłego. Mam wędki począwszy od kompozytu niewiadomojakiego poprzez SCII, III po SCIV (a XLS to SC ile?). Wszystkie są potrzebne i wszystkie znajdą u mnie zagospodarowanie.MHX, czy turbodymoman nie robią na mnie wrażenia, dopóki nie zetknę się organoleptyczne, więc............ o czym tu gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Uznając za całkowicie słuszne powiedzenie , że lepiej póżno , niż wcale , zmykam wieczorową porą ..Powodzenia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Odświeżam temat, jako że dzisaj z Gumofilcem mieliśmy możliwośc bliższego zapoznania się z blankami MHX serii Salmon & Steelhead. Są to egzemplarze przeznaczone do testowania, których nie ma jeszcze w oficjalnej ofercie. Do naszej dyspozycji jest ogółem 6 modeli dwuczęściowych: trzy w długości 8'6, dwa długosci 9'0 oraz jeden 9'6 - różniących się mocą i właściwościami. Oczywiście jest zbyt wcześnie żeby przesądzać negatywnie lub pozytywnie o tym produkcie, ale to co widać na pierwszy rzut oka to że blanki są naprawdę bardzo starannie wykonane - a przecież to co mamy to tylko sample. Gumofilc posunął się również do stwierdzenia że czuć w nich ducha Lamiglasa - to myślę ciekawa informacja dla Sławka OB No cóż, trzeba to teraz będzie zrobić na tym jakieś wędki. Czas pokaże, jak się spiszą nad wodą - to jest zawsze ostateczna i jedyna weryfikacja c.d.n. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 No dobrze , przyjmuję zatem Pawle chętnie , że duch w nim mocny i ciało nie takie mdłe . Niech więc ten MHX przebije moje blase , bo naruszać je czymś przecież muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 No dobrze , przyjmuję zatem Pawle chętnie , że duch w nim mocny i ciało nie takie mdłe . Niech więc ten MHX przebije moje blase , bo naruszać je czymś przecież muszę Sławku ..... ! Jeśli jednak duch lamiglasa jest to ... jesteś usprawiedliwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 To prawda, bardzo fajne blanki wyglada, ze sa...troche jakby seria G1000 Lamiglasa, obrobka i malowanie jakby Batson RX7.Niektore blanki jakby wlasciwosciami skrecaly w strone sc 3 S.Croixa.Wszystkie mialy idealnie spasowane zlacza, zadnych przesztywnien przy wygieciu, niemal idealnie proste.Trzeba je popsuc osprzetem i polowic a wtedy sie wszystko okaze. Na sucho wyglada dobrze. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Jak w temacie. Pytanie do tych, którzy mieli sposobność zapoznać się z produktem. Tu i tam pojawia się wiele pozytywnych opinii. Opisy wagi blanków robią wrażenie. Bardzo bogata deria salmon/steelhead. A moze ktoś wie, kto klei im te blanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Był na o tym Krzyśku dosyć długi wątek na tym forum, ktory spowodował żeśmy się za łby ze Sławkiem 'Oppeln' Bronikowskim wzięli tam wszystko jest zawarte Od tego czasu moje doświadczenie poszerzyło się 6 sztuk tychże blanków z serii Slamon & Steelhead, które od pół roku czekają na uzbrojenie u jednego z rodbuilderów... Na sucho blanki zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, więcej będę mógł napisać jak połowię - co mam nadzieję w końcu nastąpi - na wędki wykonane na nich Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 To ten wątek, ciekawy. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=10853&am p;prevloaded=1&&start=0 PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Dzięki za info. . Jak ja niezauważyłem tego wątku wcześniej...? . To właściwie można skasować ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Krzysku, Kasowac nie ma potrzeby Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 I co połowili? Jak wrażenia? Coś sobie upatrzyłem i się zastanawiam, także czekam na jakieś opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 No niestety Paweł, zrobiłem błąd i blanki powierzyłem rodbuilderowi i słuch o nich zaginął. Dzwoniłem, wysyłałem maile - bez odpowiedzi. Ale wędkarstwo nauczyło mnie cierpliwości, więc jeszcze trochę poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 zrobiłem błąd i blanki powierzyłem rodbuilderowi i słuch o nich zaginął. Dzwoniłem, wysyłałem maile - bez odpowiedzi. To jedna z dziwniejszych rzeczy, jakie ostatnio tutaj przeczytałem Czy to te same blanki, które dla Gumo były na sucho OK? Może Kolega Gumo ich nie powierzał, tylko uzbroił i wie coś więcej, trochę czasu już minęło... a zainteresował mnie temat tych blanków, odświeżony przez Kolegę @krzysiek_pomorsko, w innym wątku o podobnym tytule PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Tak, to te same. Powiedzmy że zadysponowałem nimi za nas obu i wyszło jak wyszło. Zachciało mi sie eksperymentować z pracowniami to mam za swoje Ale spokojna głowa, nie te to inne MHX-y ściągnę i temat dokończę, bo blanki warte były grzechu i musze je sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edwardo Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam serdecznie wszystkich Jestem nowy na forum (no może poza kupię-sprzedam). Zdecydowałem się odświeżyć stary już wątek i ponawiam pytania o opinie na temat MHX. Próbowałem coś znaleźć w necie, ale nigdzie poza jerkbait, na krajowych listach tego tematu nie znalazłem. Czy ktoś użytkował jakiś kij tej firmy?Swoją drogą, może to ciekawie wyglądać na tle wcześniejszej dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Nie wiem czy wiecie a może wiecie ale Blanki MHX robi St.Croix.W katalogu matagi jest zdjecie tych blanków z folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 no nie wiem, mimo wszystko sceptycznie podchodzę do tej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Ba może kiedy z czasem się potwierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Powiem tak: może coś się teraz zmieniło. Pierwsze MHX-y raczej na pewno nie były robione przez St.Croix o czym świadczyły naklejki z charakterystycznymi krzaczkami No, chyba że St.Croix przeniosło produkcję do Chin - ale o tym również nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat1975 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Witam mam ochote zrobić sobie wędke na blanku mhxST1023-MHX 2 8'6 2.25 6-12 3/8-3/4 FastMedium .483 5 czy ktoś mi może powiedzieć co to za blank i czy nie lepiej wybrać coś innego?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Chyba wciąż niewiele o nich wiadomo http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=10853&am p;am p;start=110& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 dwa dni temu upłynął kolejny termin w który kije miały być do odbioru - ale kto wie, może już są, tylko ja nie mogę się dodzwonić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 dwa dni temu upłynął kolejny termin w który kije miały być do odbioru - ale kto wie, może już są, tylko ja nie mogę się dodzwonić.... Gdzie to Cię tak za nos wodzą, jeśli to nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat1975 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 czy jednym z tych co dostaliście na testy był ten blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi