Skocz do zawartości

BLANKI MHX

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Gumo napisał już wyżej, dla każdego (gatunku?) coś miłego. Mam wędki począwszy od kompozytu niewiadomojakiego poprzez SCII, III po SCIV (a XLS to SC ile?).

Wszystkie są potrzebne i wszystkie znajdą u mnie zagospodarowanie.

MHX, czy turbodymoman nie robią na mnie wrażenia, dopóki nie zetknę się organoleptyczne, więc............ o czym tu gadać :unsure:

• 5 miesięcy temu...

Odświeżam temat, jako że dzisaj z Gumofilcem mieliśmy możliwośc bliższego zapoznania się z blankami MHX serii Salmon & Steelhead. Są to egzemplarze przeznaczone do testowania, których nie ma jeszcze w oficjalnej ofercie. Do naszej dyspozycji jest ogółem 6 modeli dwuczęściowych: trzy w długości 8'6, dwa długosci 9'0 oraz jeden 9'6 - różniących się mocą i właściwościami.

Oczywiście jest zbyt wcześnie żeby przesądzać negatywnie lub pozytywnie o tym produkcie, ale to co widać na pierwszy rzut oka to że blanki są naprawdę bardzo starannie wykonane - a przecież to co mamy to tylko sample. Gumofilc posunął się również do stwierdzenia że czuć w nich ducha Lamiglasa - to myślę ciekawa informacja dla Sławka OB :D

No cóż, trzeba to teraz będzie zrobić na tym jakieś wędki. Czas pokaże, jak się spiszą nad wodą - to jest zawsze ostateczna i jedyna weryfikacja :D

c.d.n.

Pozdrawiam

No dobrze , przyjmuję zatem Pawle chętnie , że duch w nim mocny i ciało nie takie mdłe . Niech więc ten MHX przebije moje blase , bo naruszać je czymś przecież muszę :D

Sławku ..... ! Jeśli jednak duch lamiglasa jest to ... jesteś usprawiedliwiony. :D

To prawda, bardzo fajne blanki wyglada, ze sa...troche jakby seria G1000 Lamiglasa, obrobka i malowanie jakby Batson RX7.

Niektore blanki jakby wlasciwosciami skrecaly w strone sc 3 S.Croixa.

Wszystkie mialy idealnie spasowane zlacza, zadnych przesztywnien przy wygieciu, niemal idealnie proste.

Trzeba je popsuc osprzetem i polowic a wtedy sie wszystko okaze.

Na sucho wyglada dobrze.

Gumo

• 5 miesięcy temu...

Był na o tym Krzyśku dosyć długi wątek na tym forum, ktory spowodował żeśmy się za łby ze Sławkiem 'Oppeln' Bronikowskim wzięli :lol: tam wszystko jest zawarte

Od tego czasu moje doświadczenie poszerzyło się 6 sztuk tychże blanków z serii Slamon & Steelhead, które od pół roku czekają na uzbrojenie u jednego z rodbuilderów... :unsure:

Na sucho blanki zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, więcej będę mógł napisać jak połowię - co mam nadzieję w końcu nastąpi - na wędki wykonane na nich :D

Pozdrawiam

zrobiłem błąd i blanki powierzyłem rodbuilderowi i słuch o nich zaginął. Dzwoniłem, wysyłałem maile - bez odpowiedzi.

To jedna z dziwniejszych rzeczy, jakie ostatnio tutaj przeczytałem :unsure: :o :wacko:

Czy to te same blanki, które dla Gumo były na sucho OK? Może Kolega Gumo ich nie powierzał, tylko uzbroił i wie coś więcej, trochę czasu już minęło... a zainteresował mnie temat tych blanków, odświeżony przez Kolegę @krzysiek_pomorsko, w innym wątku o podobnym tytule :D

Pozdrawiam

Grzesiek

Tak, to te same. Powiedzmy że zadysponowałem nimi za nas obu i wyszło jak wyszło. Zachciało mi sie eksperymentować z pracowniami to mam za swoje :lol: Ale spokojna głowa, nie te to inne MHX-y ściągnę i temat dokończę, bo blanki warte były grzechu i musze je sprawdzić.

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie wszystkich

Jestem nowy na forum (no może poza kupię-sprzedam). Zdecydowałem się odświeżyć stary już wątek i ponawiam pytania o opinie na temat MHX. Próbowałem coś znaleźć w necie, ale nigdzie poza jerkbait, na krajowych listach tego tematu nie znalazłem. Czy ktoś użytkował jakiś kij tej firmy?

Swoją drogą, może to ciekawie wyglądać na tle wcześniejszej dyskusji :D

• 3 tygodnie później...