Skocz do zawartości

BLANKI MHX

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

A wię jak nikt nic nie wie i ich nie testował to ja będe pierwszy (może) a zamawiam jutro i mam nadzieję że spisze się na medal zwłaszcza że chcę go troszke ztuningować i nadać mu odpowiedni wizerunek

Bedziemy czekac na fotki kija i wrazenia z wedkowania nim.

Pozdrawiam

A wię jak nikt nic nie wie i ich nie testował to ja będe pierwszy (może) a zamawiam jutro i mam nadzieję że spisze się na medal zwłaszcza że chcę go troszke ztuningować i nadać mu odpowiedni wizerunek

Witam. Wczoraj dotarł do mnie MHX ST1084F,wiec mat1975 pierwszy raczej nie będziesz :mellow: . Wygląda to całkiem ciekawie,wykonczenie podobne do Phenixa,masa blanku zaskakująco niska,złącze spasowane wzorcowo.Moze tylko grubość ścianki mogła byc odrobinę większa.Ale to tylko moje subiektywne odczucie. I jeszcze jedno brak metki made in china :D

pozdrawiam Artur

ps. sorki za powyzszy, cos mi się pokręciło :(

a więc wszystko ok ja niestety muszę czekać na patyka ok. 3tygodni zresztą było by szybciej ale patyk idzie do malowania i przelotki też nie FUJI tylko American Tackle i generalnie zrobiony troszke inaczej niż na naszym podwórku pozdrowionka p.s. jak kolega już będzie miał gotowe wszystko to poprosze o pare fotek oczywiście wyśle swoje

witam kolege dokładnie zbroje w tytany kolorowe więc blank musi by też jakiś inny mam st.croixa i batsona też polakierowanego do pewnego momentu i jakoś nie czuje na nim żadnej różnicy od orginału jeden jasna zieleń drugi jasny szary uchwyt MHX-a oczywiście AT i nakładka między rękojeścią a dolnikiem też oczywiście w kolorze nitki met-czerwony GB a lakier o odcieniu 1105-2 dwukrotnie malowany blank pierścienie kol. czerwony i wiadomo my lubimy korek więc w odcieniu brązu ciemnego i mam nadzieję że coś z tego wyjdzie na co da się cokolwiek złowić i być zadowolonym pozdrawiam już i tak za dużo napisałem o moim dziwnym patyku dodam jeszcze że będzie troszke zmniejszony

Witam. Jednym słowem pełen wypas.Ciekaw jestem efektu koncowego,jak to się wszysko spasuje.( kolorystycznie itp.)

Moje dziecko ubrane będzie skromnie,nawet ascetycznie. Ale to juz nie moja decyzja. fotki oczywiscie podeslę,tylko ten moj aparat.. O łownosc Twojego patyka jestem spokojny, polskie ryby nie znaja MHX. :mellow:

pozdrawiam A.

• 4 tygodnie później...

Cześć. Na początek kilka faktów. Blank MHX ST 1084F długość 275cm fast, cw. około 10,5 - 42,5g, 8-15 lb. Sam blank jak już pisałem wygląda całkiem zgrabnie. Złącze spasowane prawidłowo. Wykończenie przypomina Phenixa, może jedynie jakość powłoki jest gorsza (strasznie wredny do opisu). W założeniu kij przeznaczony jest na wielką rzekę, ma obsługiwać głównie gumy w przedziale 20-40g. Współpraca z kołowrotkiem wielkości 3000 i plecionką 0,14. Uzbrojony standardowo w Alconity od Y30 do L7 + tytanowe 3x L6 i TFST6. Uchwyt standardowy DPS 17, rękojeść - korek flor + subtelne wstawki z korkogumy. Pierwsze testy odbyły się przy plastrowanych przelotkach (nie mogłem się doczekać) :D i był to chyba jedyny moment nad wodą w którym modliłem się żeby nic nie dziobneło.

Wabikami poniżej 12g rzucało mi się fatalnie (jak należało się spodziewać) optymalny ciężar wyrzutowy to 17-40g.W maksymalnym przedziale wyrzutowym kij spisuje się nadspodziewanie dobrze, kapitalnie się ładuję i miota przynęty na całkiem przyzwoite odległości. Transmisja drgań, czułość, kontakt z dnem - super.

Moim zdaniem jest ok, z resztą oceńcie sami.

Debiuty prawie zawsze są trudne, ale co mi tam. :D

post-4772-1348915384,5218_thumb.jpg

post-4772-1348915384,5852_thumb.jpg

post-4772-1348915384,6427_thumb.jpg

post-4772-1348915384,6927_thumb.jpg

post-4772-1348915384,7385_thumb.jpg

Dzięki @maniak. Kij jest opisany 14-40g.(faktycznie kiepsko to widać no zdjęciu) i to są parametry rzeczywiste.A lbs-y zdecydowałem sie wyrysować katalogowe.Tak na marginesie to dane katalogowe nie zawsze są zgodne ze stanem faktycznym. Przy odrobinie wysiłku z Twojej strony bedziesz bedziesz mógł zweryfikować te nieszczęsne lbsy osobiście- kijek będzie biegał w okolicy Opalenia. :mellow:

Starogard pozdrawia Tczew B)

Witam szanownych kolegów.

Jest to mój pierwszy post na forum więc przedstawię się krótko.

Mam na imię Sergiusz i prowadzę pracownie FishingRod we Wrocławiu.

Co do blanków MHX to moja opinia jest bardzo pozytywna ,lekkie ,idealnie spasowane ,bez niedoróbek ale nie będę powtarzał opinii już napisanych.

Miałem już okazję uzbroić kilka takich blanków ,ale były to blanki muchowe, a obecnie mam na warsztacie ST1023 oraz w kolejce czeka ST1144F. Po zakończeniu pracy wrzucę kilka fotek ,gdyż jest to bardzo ciekawy projekt łącznie ze zmianą koloru blanku.

Pozdrawiam

post-4389-1348915393,5237_thumb.jpg

post-4389-1348915393,5833_thumb.jpg

Witam na Forum Panie Sergiuszu :D Debiut jest o tyle wyjątkowo udany, że od razu połączony ze wsparciem Programu Pomocy dla Młodych rodbuilderów - informację o szczegółach już umieściłem na naszej stronie.

Proponuję utworzyć od razu autorski wątek dotyczący pracowni, żeby takie ciekawostki nie umykały. ST 1144F robi się czy raczej rodzi się w męczarniach i dla mnie. Co prawda dysponuję prototypem z przed-sprzedaży ( sprzed ok 9 miesięcy ) ale zrobił na mnie bardzo duże wrażenie. Kij z ogromnym potencjałem na rzecznego all-rounda, niesamowita lekkości i wyważenie, rzadko spotykanie w blankach tej długości i mocy. Jestem bardzo ciekawy jak sprawdzi się w praktyce, na sucho blank naprawdę miał potencjał przynajmniej ten prototyp który trafił w moje ręce.

Jakby Pan porównał blanki muchowe MHX do innych producentów blanków muchowy / serii oferowanych przez nich - jak one się lokują mnie więcej?

Pozdrawiam

Jakby Pan porównał blanki muchowe MHX do innych producentów blanków muchowy / serii oferowanych przez nich - jak one się lokują mnie więcej?

Pozdrawiam

Większość blanków muchowych MHX ma akcję fast i to jest ciekawe ,ponieważ przeważają na rynku blanki o akcji mod-fast. Jest to idealna propozycja dla lubiących szybkie kije, a tego brakowało.

• 2 tygodnie później...

panowie i panie w dniu dzisiejszym odebrałem mojego nowego patola od Sergieja więc dzisiaj tylko oglądanie i sprawdzanie na sucho jutro moge dodać fotke ale dogadałem się z Sergiuszem że to on jako wykonawca doda tych kilka fotek ja zrobie opis po wypadzie majowym niestety wcześniej brak czasu ale po dołączeniu kołowrotka i zamontowaniu 20g główki i gumy 3 waga ok 28g a ładowanie kija przy wyrzucie wręcz idealne przynęta nieźle zasówa i leci ponad moje oczekiwania dobra jeszcze dzisiaj załaduje 2 zdjęcia ale robione tel. więc nie bardzo wiem jaka będzie jakość pozdrawiam mat1975

• 2 tygodnie później...

Pozdrawiam

Większość blanków muchowych MHX ma akcję fast i to jest ciekawe ,ponieważ przeważają na rynku blanki o akcji mod-fast. Jest to idealna propozycja dla lubiących szybkie kije, a tego brakowało.

Tylko dlaczego nie robia nic w 10 stopach? Tak by mieli kolejnego klienta :D

Bujo

Może będą kidyś - niedługo rusza premiera serii High Modulus w MHX-ach - pewnie poczytali Sławka 'Oppeln' Bronikowskiego i zrobili specjalnie pod niego :lol: że niby dalej chińskie klapki ale HM, więc może się przełamie <_<

A tak poważniej, to testowe egzemplarza HM-ów zbierały bardzo dobre recenzje na pokazie na tegorocznym Rod-Expo, podobno blanki klasy GLX-a albo i lepiej :unsure: Z tego co widomo na razie seria HM-ów będzie dosyć krótka i będzie obejmować wyłącznie blanki jednoczęściowe

http://www.fishmhx.com/blog/