peresada Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 To jest cos zblizonego do lamiglasowskiego magnum tapera Krzyśku, tak ma byćczyli co, poprawnie?popróbuje jeszcze z innym ustawieniami przelotek, to co sugeruję mój imiennik też oczywiście. może coś tam poprawię. ech, castingowe kije szczególnie w spirali dużo prostsze pzdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ja pisałem o charakterystyce blanku (ugięcia) a nie o zbrojeniu. O zbrojeniu swoje 3 grosze wtrąciłem kilka postów wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Ale numer, jeszcze w sobote na zakończenie warsztatów rodbuildingowych rozmawiałem z @krzyśkiem że chodzi za mną jakiś kij na białbym blanku, dziś zaglądam na stronę MHX i proszę - nowość blanki w BIAŁYM finishu http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/MHX-Spinning-Casting -Rod-Blanks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Chciałbym obejrzeć w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Witam.A co powiecie koledzy na temat tego blanku P903-2-MHX linka 6-12 lb cw opisane na 7-14gr.Zastosowanie jakie by miał u mnie to wiosenne klenie,okonie a może i boleń na lekko.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Zapomnij. Blank do łowienia dużych ryb na lekko.Okoń na żyłce jeszcze się utrzyma z plecionki spada błyskawicznie. Do kleni też go nie widzę. Optymalnie to guma, sandacz i szczupak z główkami 6-17g. Moc w dolniku jest potężna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Dzięki za błyskawiczną odpowiedz.No to dalej jestem w czarnej d.... Poszukiwań ciąg dalszy-preferencje jak wyżej cw max 14gr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 ST1022 MHX jeżeli długość będzie odpowiednia lub krócej S842-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 S842-2 stoi w kącie i czeka na ubranka.Będzie pod okonia z łódki na alconitach od20 do 5.Zamówiony w ciemno ,jestem ciekaw co z tego wyjdzie.Po macanku golasa zapowiada się całkiem ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms72 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Grzesiek najlepiej dryndnij do Sergiusza i powie ci co do czego się nada. Mi ten blank polecił na szczupłego na lekko (czyli tak jak łowię) Na sucho naprawdę niezłe wrażenie. Na razie walczę z pierścieniami metalowymi do rękojeści bo nikt nie ma takich jak potrzebuję. Muszę jeszcze zajechać do Łukasza może u niego coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Przede wszystkim dzieki @Peresada za zadanie sobie trudu i wstawienie fotek kija pod obciazeniem.Wiem, ze temat juz jakby przeszedl, ale dla mnie wartosc tych zdjec jest niebagatelna.Unikam bowiem wedek o ugieciu jak ten MHX na drugim zdjeciu.Kiedys bylem fanem magnum taperow, ale czasy sie zmieniaja i ludzie tez Sam temat blankow MHX sledze z zainteresowaniem pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Ten jest fajny tylko ze w jednym kawałku CB905-W-Blend. Może by zrobić 2 kawałki ;] z tego ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Poprosze o charakterystyke blanku ST 1025 osoby, ktore maja jakas wiedze na iich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 a ja bym chętnie prosił o opisanie ST 1023 ma służyć jako uniwersał na mniejszego szczupaka, okonia i pstrąga na gumy 7 - 8 cm + max 10 gr oraz niewielkie wobki W sumie interesuje mnie jak się ładuje tak przy 5 - 6 gr na końcu oraz czy okonie nie będą z niego spadać cw bardziej by mi 1022 odpowiadał ale do 8 lb może być za mało mocy przy przyłowie czegoś większego Wg opisu kolegi woblerwz MHX ST1143 9'6 10-21g 6-12lb blank całkiem ciekawy i myślę że by się nadał do moich celów tylko troszkę przydługi. Czy ktoś porównywał obie wersje (długość) o tych samych parametrach co do pracy, ugięcia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Proszę Was o charakterystykę blanku ST1144F-MHX. Kij ma być zrobiony z myślą o rzecznym sandaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 ST1144 czuła szczytówka, mocny dolnik. Jak najbardziej pod sandacza i w wersji gumowej i woblerowej. Jako boleniowiec też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 A jak ten MHX 1144 się ma do Batsona XST1144F?Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Batson wydaje się delikatniejszy, w holu głębiej się ugina. Nie pamiętam dokładnie pracy szczytówki . Prawdopodobnie szczytówka Batsona ugina się głębiej, w MHX-ie jest czuła ale moc szybciej przyrasta. Batsona XST1144 ostatni raz robiłem chyba w kwietniu stąd wspomnienia nieco zatarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Widziałeś go nad Wisłą, w Warszawie na spotkaniu porównawczym Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Wiem że był ale bardziej oglądałem kijki mi nie znane. Stąd właśnie trudność z porównaniem. MHX jest hot shotowo-magnum taperowy. Zwróciłem uwagę na blank , oglądałem go jako jeden z pierwszych właśnie z uwagi na ten charakter. Z kolei XST miałem nieźle obrzucane, co mnie zaskoczyło to pozorne przeszacowanie. Nie sprawia wrażenia 17lb lecz niżej (tylko wrażenie), bardzo fajnie pracuje już przy niewielkich wobkach, czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Czy dolny cw w blankach ST1024F-MHXST1084F-MHXST1144F-MHX Czyli 10 gr, będzie na kiju wyczuwalny. np predator 7cm + 10 gr główka Ewentualnie jaki inny blank na rzeczne i jeziorowe łowienie gumisiami z głowkami do 25gr i długości do 13cm, dodatkowo na jeziora woblery typu perch średnio-głęboko schodzący, whitefish, Invader 9cm, executor 7 sdr, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Będzie wyczuwalny, sam predator to z pewnością już około 5g. na bliższych dystansach wyczujesz nawet niżej bo od około 7g. im dalej rzucasz to jednak potrzebne jest większe obciążenie aby dobrze napiąć linkę i szczytówkę. Na rzekę jako nie tylko sandaczowy ale i bolkowy mnie osobiście przekonuje ST1144. Ale na jezioro i łódkę już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 no właśnie ciężko pogodzić rzekę, jezioro z łodzi i brzegu... w sumie rzeki większe 100km jeziora pod nosem (tylko że o rybę cięzko) hmm... ..mmmh jednak będzie teraz kijek na rzekę na sandacza z przyłowem szczupaka na gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S@lmo Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 ST1023-MHX - może ktoś mi podpowiedzieć czy będzie to pasować pod pstrąga na cit większą nizinną rzeczkę jak również na większą wartką górską (typu Ropa)?Głównie żyłka i standardowe przynęty pstrągowe. Chciałbym nim również obsłużyć małe pstrągowe kogutki (na główkach 2-5gr).Dziekuję z góry za każde ogólne info o tym blanku, ewentualnie jak się to ma do XLS 2.60 12lb? PozdrawiamTrutta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artnemo Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 blank MHX ST 1022 Witam-może ktoś złożył kijka na tym blanku 5-14g i moc 8lb. Napiszcie wasze spostrzeżenia..Za wszelkie info z góry dziękuje..pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi