Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Na Fishingrod jest tylko MB843-2... Mówiąc szczerze to mam pewne obawy jak widzę ten patyk praktycznie prosty pod 30g obciążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 MB któryś. A który to już zalezy od główek i warunków. Te pałeczki pięknie przenoszą drgania, są lepsze od poppingów pod tym względem. Są także bardziej dalekosiężne, nad Wartą musiałem 7g rzucone od niechcenia z MB hamować bo byłaby ofiara na drugim brzegu. A w rezonansie to te blanki dzwonią. http://fishingrod.pl/artykuly/blanki-mhx/p844-2.html P844-2 też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Widziałem,ten P844-2 byłby idealny gdybym mógł dojść do 20g + powiedzmy Lunatic 10cm... Albo 25g + Bass assasin turbo shad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Kwestia odczuć, blank da rade ale nie lubie gdy szczytówka owija mi się dookoła szyi. Lunatic nie jest za bardzo spasioną gumą jak pamiętam, powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Heheheh jednak moc uber alles 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja z reguły sandacze łowię na smukłe gumki,jakoś tak mam od zawsze. Najczęściej są to Kopyta 3,Bass Assasin 4 czy Lunatici 4 na główkach 15-20g,rzadziej jak trzeba ostrzej pojechać to zakładam 25g+ powiedzmy Kopyto czy Bass Assasin. To co,P844-2 da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Da radę, łowisz podobnymi przynętami jak widzę.Moc mają oba. Mnie bardziej może pasuje charakter ugięcia MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ugięcie nie jest aż tak ważne,najważniejsze dla mnie jest to żeby można było łowić komfortowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja bym poza samymi blankami uwzględnił jednak parę innych aspektów: cienkość plecionki, twardość dna, głębokość łowiska, charakter prowadzenia, ew. dodatkowe zastosowania wędki poza zastosowaniem głównym. Te wszystkie elementy tez mają znaczenie przykładowo: przy miękkim dnie moze procentowac delikatniejsza szczytówka poppinga jako wskazanie brań. przy głębszej wodzie, mniej spadów przy cięciu może byc z magbassa. jeżeli dodatkowym zastosowaniem wędki będzie np. łowienie szczupoaków w zielsku na krótkim dyszlu ---> MB jeżeli delikatniejsze łowienie w opadzie na spadach ---> popping itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Kręcić Popka na rezonie, będzie drgało i pokazywało jak Wojtek skończy takiego kręcić to napiszę o wrażeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Z MB wrażenia miałbyś chyba lepsze. Mam takiego na 35% rezo, dzwoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja bym poza samymi blankami uwzględnił jednak parę innych aspektów: cienkość plecionki, twardość dna, głębokość łowiska, charakter prowadzenia, ew. dodatkowe zastosowania wędki poza zastosowaniem głównym. Te wszystkie elementy tez mają znaczenie Friko to może ja opiszę Plecionka zazwyczaj 10lb (Stren,od biedy Power Pro)Dno to najczęściej piach i żwir,pojedyncze kamienie mogą się zdarzyć.Głębokość to różnie,nie jestem w stanie sprecyzować,powiedzmy od 4m do 7-8m.Prowadzę zazwyczaj podszarpując wędziskiem,nie lubię kręcić tylko korbką,ale zaznaczam że nie jest to takie oranie jak walenie 30g kogutem po dnie. Dlatego mam pewne obawy co do MB843-2,byłem pewien że nie jest aż tak sztywny. Z tym dodatkowym zastosowaniem to nie konieczność,jeśli wędka ma być pod jedną metodę ale wyjdzie na prawdę dobra to jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Plecionka zazwyczaj 10lb (Stren,od biedy Power Pro)Dno to najczęściej piach i żwir,pojedyncze kamienie mogą się zdarzyć.Głębokość to różnie,nie jestem w stanie sprecyzować,powiedzmy od 4m do 7-8m.Prowadzę zazwyczaj podszarpując wędziskiem,nie lubię kręcić tylko korbką No i co powiesz Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Powiem MB z uwagi na prowadzenie kijem. Szczyt w P bardziej się poddaje i trzeba wspomagania korbą. Szczyt w P844-2 to 1,37mm nie 1,8 jak podaje tabelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja też P będzie fajny do precyzyjnego opadu z korby, ale z kija nie chciałoby mi się majtac tym siusiakiem, a jak jest płytko, twardo i na cienkiej plecionce to MB faktycznie bedzie dzwonił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 To może lepiej w takim wypadku Mag Bass 842? Powiem wam że męczy mnie powoli ta sytuacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 MB 842 ma identyczne zbieżności jak 843-2, mniej maty , jest podobny do 843-2, trochę delikatniejszy. To czym chcesz łowić obsłuży tyle że nie będziesz patrzył na szczytówkę a wyczuwałó w ręce. Dodatkowe zastosowanie szczupaki na solidniejsze gumy na lekkich główkach i wahadła. A jak lubisz się posiłować zakręć hamulec i szukaj większego bolka. Kilka sekund niezapomniane. Tak to z tym wybieraniem blanków jest, bierz dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Na dziś chyba dam sobie spokój z tym tematem bo głowa mnie już boli. Powiem szczerze że ciągnie mnie trochę do tego P844 z ciekawości,ale z drugiej strony boję się rozczarowania a nie chcę być zmuszony pozbyć się czegoś co trafiło do mnie w tak miłych okolicznościach. Pan Sergiusz dał mi kilka dni na spokojne przemyślenie sprawy,więc skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Musisz słuchać Wojtka i Frika bo ja nie jestem miłośnikiem sandacza w kontekście wędkarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 A ja będę durny i się nie posłucham,ciekawość wzięła górę,biorę Popping.Jak nie będzie wystarczający to uzbroi się coś mocniejszego. Jak Friko napisał,trzeba stać się użytkownikiem żeby stwierdzić czy będzie dobry czy nie. Dzięki za cały poświęcony czas i cenną pomoc. Wolałbym abyście nie komentowali już mojego wyboru,oszczędźcie mi nerwów ps. Nigdy więcej wyboru blanku na odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Fajny kijek będziesz miał, pewnie coś trochę innego, nietypowego.MB sobie zawsze mozesz z Batsona zrobić, albo kupić mf'a z St.Croix. pzdr i gratuluje wygranej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Witam wszystkich. Czy w blankach MHX'a jest dostępny blank pod rzeczną troć? np. Drwęca? Blachy pod 20 gram oraz wobki 7 cm najczęsciej są używane. Co do opisu pasuja mi dwa:ST1204F-MH oraz ST1144F-MHX spełnią swoje zadanie jako trociówka?? Pozdrawiam Wypowie się ktoś w tym temacie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Proponowałbym bardziej ST1204F-MHX choć ja go używam do ciężkiej rzecznej orki z brzegu to z trotą da rade i ma piękne ugięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Podepnę się do tematu - szukam info o blanku MB785-MHX , chodzi mi między innymi o to czy nadaje się do niedużych jerków i jak bardzo da się przekroczyć c.w. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Proponowałbym bardziej ST1204F-MHX choć ja go używam do ciężkiej rzecznej orki z brzegu to z trotą da rade i ma piękne ugięcie. a masz może jakieś fotki tego blanku, może ugięcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi