szikakaaa Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Mam pytanko, czy ma ktoś jakieś info na temat blanku DS822? Potrzebuję kija pod sandacza z łódki, przynety to gumy 3 na głowach 8-15 gram, pleciona 0,12 mm - Waszym zdaniem wybór dobry czy macie inne propozycje?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 MB842 DS ma delikatny szczyt i gnie się trochę za głeboko jak na sandacza i mój gust.12g + 3 to już 20+ masy łącznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Proponowałbym bardziej ST1204F-MHX choć ja go używam do ciężkiej rzecznej orki z brzegu to z trotą da rade i ma piękne ugięcie. a masz może jakieś fotki tego blanku, może ugięcie?? http://imageshack.us/photo/my-images/9/041so.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Albo to wina fotki albo to ugięcie nie bardzo akceptuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Tak po mojemu to ugięcie jest bliskie strzału blanku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wygląda na środek przesztywniony, ale może to być wina skrótu perspektywy. Klimat fotki świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wygląda na środek przesztywniony, ale może to być wina skrótu perspektywy. Klimat fotki świetny. Fakt, to może być wina foty, klimat bomba...Forecast, co to za ryba wygieła tak kij?? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porto Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Czy ma ktoś jakieś doświadczenie z MHX 1022 (2,6m 4-14gr 8lb Fast)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Wygląda na środek przesztywniony, ale może to być wina skrótu perspektywy. Klimat fotki świetny. Fakt, to może być wina foty, klimat bomba...Forecast, co to za ryba wygieła tak kij?? Pozdro Wąsaty mi wlazł w rynnę. Kij jest dla mnie bomba. Zdjęcie owego ugięcia nie oddaje w pełni. Na filmie Roberta Bolenie 2011 w od 5:24 jest ten sam kij. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Mam pytanko w sprawie tego kija ST1144F-MHX czy warto montować lżejsze przelotki????????. Sic lub tytany. Mi się te podobają http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/AT-Spin-Cast-Guides/ HTRLS-Typhoon-Spin-Cast-Guides Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Nie dalej jak miesiąc temu zbroiłem ST1084F w Alconit BYAG +sic Top i za specjalnie nie widzę uzasadnienia użytkowego dla zastosowania tytanowych ramek.Kij bardzo dynamiczny i sprężysty.Bardziej zastanowiłbym się nad wkładami sic ,jeśli używasz plecionki i łowisz regularnie spore rybki.Ooo zagalopowałem się,pomyślałbym o tytanie łowiąc regularnie w morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Nie dalej jak miesiąc temu zbroiłem ST1084F w Alconit BYAG +sic Top i za specjalnie nie widzę uzasadnienia użytkowego dla zastosowania tytanowych ramek.Kij bardzo dynamiczny i sprężysty.Bardziej zastanowiłbym się nad wkładami sic ,jeśli używasz plecionki i łowisz regularnie spore rybki.Ooo zagalopowałem się,pomyślałbym o tytanie łowiąc regularnie w morzu Rafał,jak na taką lagę szczyt jest b. czuły dając TFST plus powiedzmy 3Lki w tytanie jeszcze trochę te parametry poprawisz.Zbroiłem na oba sposoby,jest zauważalna poprawa. Niestety cenowo hmm.. też jest nieco inaczej.. Czy warto? To już indywidualna decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Tak ,ale po co poprawiać coś dobrego?W sumie jak któś ma kaprys,to i jerkówkę może poprawiać tytanami Ooo,czuję w kościach dłuższą rozmowę telefoniczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Tak ,ale po co poprawiać coś dobrego? A po to coby zhandemjdować coś jeszcze trochę lepszego, czulszego, itp. Kiedyś wydawało mi się że fabryczne kije są dobre/wystarczające a R.B. to tylko snobizm i spełnienie zachciewajek ludzi majętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ostatnio jeden mechanik zaproponował mi zmianę ustawień fabrycznych w sterowniku komputerze w moim pocisku VW Passat B-4 94r. 1.9 TDI.Za 8 stówek chciał z 90 kucyków zrobić 110.To mu powiedziałem ,że jak by mi zależało na tego typu osiągach to wziąłbym VR6 , a ten co mam dowiezie mnie na rybki i w razie czego prędkości śmiercionośne też potrafi rozwinąć Sorki za OFT, ale ten cud techniki wozi między innymi MHXa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 witam,Mam pytanie odnosnie blankow mudhole'a:bede chyba zamawial partyjke blankow od nich. Szukam blanku pod gumy na sandaly i juz male rozeznianie zrobilem:P844-2-MHX - czy to dobry wybor? na szczupaczka rzecznego (i jeziorowego) (pod wobki, gumy, obrotowki slowem - uniwersal:ST1023-MHX albo ST1023F-MHX (nowy ich model) - Co o tych blankach mysliie? no i blank muchowy:F905-4-MHX - ktos to ma? jakie wrazenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Witam,Mam dylemat. ktory z ponizszych blankow bardziej nadaje sie na sandacza pod gumy (twistery i kopyta od 3 do 4in) glowki od 10 do 25g. P844-2-MHX (7-18g - wiem ze podobno moze wiecej)- testowany przez fc i bardzo chwalony ale z tego co czytam w necie ma bardzo miekka szczytowke - ja lubie podrywac przynete z dna wiec czy nie bedzie zbyt polegliwa? MB842-2-MHX (5-18g) - podobno sztywniejsz szczytowka. a moze cos ciezej:MB843-2-MHX (7-21g) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Jeżeli 25g +4 to MB843-2 a jeżeli do 25g założysz max 3 to MB842-2. Ja wybrałbym 843-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 dzieki za odpowiedz.widze ze pomiedzy mb roznica jest jedynie w gramaturze przynet.a jak sie ma roznica pomiedzy seria mb (mb842-2 i mb843-2) a seria p( p844-2). z tego co juz wiem p ma bardziej podatna szczytowke? jak jest z czuloscia w obu przypadkach? widze ze gramatura przy mb842-2 zaczyna sie od 5g a konczy na 18g a p844-2 od 7g-18g.a mb 843-2 jest 7-21g. Wiem ze chyba we wszystkich tych wypadkach gramatura jest niedowazona wiec obsluza ciezsze przynety ale jak ma sie to do najmniejszych przynet - czy jest dobre czycie najlzejszych gramatur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 To są dwa odmienne typy blanków. MB to pała do agresywnej orki i ostrego podbijania, jest on jednocześnie lekki i mocny a zastosowany materiał powoduje, że mimo gruboskórności ładnie przekazuje pstryknięcia i moment stuknięcia główki w dno. P jest subtelniejszy ale mocy mu nie brak, sam koniec szczytówki jest bardziej delikatny ale także bardzo szybki nie mylić z makaronem znanym z wklejanek okoniowych. Ten kij doskonale radzi sobie z ciężkim wabikiem i oprócz podbijania fajnie się nim szura. Osobiście wolę P843-2 niż P844-2 ten pierwszy mimo oznaczeń jest bardziej suchy. Generalnie do jeziorowej obsługi sandaczyków warto mieć oba kije gdyż są one dość specjalistyczne i chociaż oczywiście można łowić sandacze jednym kijem to posiadając na łódce P i MB, będziesz właściwie przygotowany na wszelkie napotkane warunki, pogodowe, głębokościowe i grymasy psiaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz. No tak jak przypuszczalem najlepiej miec dwa:) P i MB.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Podepnę się pod temat A jaka jest różnica między P903-2 a P904-2 ?I jak wypadają pod względem transmisji drgań w porównaniu z innymi blankami (droższymi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 To są blanki jednoczęściowe a ja takich nie używam więc nie miałem w rękach. Może Wojtek macał to na pewno podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 To dwuczęściówki. Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 P843-2 P844-2 P903-2 P904-2 to blanki 2-częściowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi