guciolucky Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Fakt, jakoś mi to umknęło. Tabela wskazuje, że różnią się tylko długością co zwykle w konsekwencji przedkłada się na przesunięcie ugięcia bliżej środka ale czy tak jest w tym przypadku to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Oglądałem w FC gotowy kij na blanku P903-2.Był uzbrojony w Forecasty. Szczytówka cieniutka jak we wklejce, dolnik – kawał mięcha, na sucho bardzo przyjemny. Zdaniem Irka również dobrze przenosi impulsy z przynęty. Czyli nie tylko dla wzrokowców choć raczej przede wszystkim. Dla mnie to dość uniwersalna propozycja na wody stojące z łodzi dla tych co łowią na średnie gumy, nie tylko sandacze, ale również szczupaki i godne okonie. Spolegliwa szczytówka powinna pozwolić na wyholowanie pasiaka, a sztywny dolnik na szybką windę sandacza.Gdyby miał Alconity to pewnie byłby jeszcze fajniejszy.Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Oglądałem w FC gotowy kij na blanku P903-2.Był uzbrojony w Forecasty. Szczytówka cieniutka jak we wklejce, dolnik – kawał mięcha, na sucho bardzo przyjemny. Zdaniem Irka również dobrze przenosi impulsy z przynęty. Czyli nie tylko dla wzrokowców choć raczej przede wszystkim. Dla mnie to dość uniwersalna propozycja na wody stojące z łodzi dla tych co łowią na średnie gumy, nie tylko sandacze, ale również szczupaki i godne okonie. Spolegliwa szczytówka powinna pozwolić na wyholowanie pasiaka, a sztywny dolnik na szybką windę sandacza.Gdyby miał Alconity to pewnie byłby jeszcze fajniejszy.Pozdrawiam,drzejko A pod jakim względem fajniejszy ? <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Oglądałem w FC gotowy kij na blanku P903-2. A mnie ciekawi, jaka różnica jest pomiędzy w/w blankiem a HS9600-2?Ciężar wyrzutowi i linka zbliżona przy różnicy długości 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 HS ma zdecydowanie płynniejsze ugięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Tak jak napisał woblerwz HS ma płynne ugięcie co moim zdaniem czyni go bardziej wszechstronnym,składam właśnie na nim pstrągóweczkę z powerem P903 i 4 dedykowane bardziej pod gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Będziesz miał pstrągówkę z sandaczowym zacięciem. Nie gubi też okoni na plecionce pod warunkiem że wyrosły nieco ponad 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Mam wiele kiji wszechstronnych itd tu mi chodzi o najlepszy dwusklad na sandacza pod gumy. Na stronie fc jest filmik i tekst o serii p442-2 jest nawet filmik z testow i jest bardzo tam chwalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Ale już na początku wymieniłeś dwa typy blanków m-ki MHX Jede to typowy HotShot i MB ,jest jeszcze SJ 783-2 do 18g.Wszystko zależy od tego jaki styl preferujesz ,czy lubisz widzieć czy czuć.Można mieć oba ,aby i poszurać i poskakać. A stwierdzenie najlepszy dwuskład na sandacza, nie koniecznie musi ograniczać się do MHX, choć cenowo może być trudno.Z lamiglasa jest XS 84 2M ,świetny kijek typu HS i np. StCroixy .Ja wybrałem z wyprzedaży 5S66MF-2 12 LB 5/8oz właśnie pod takie przynęty o jakich napisałeś , bolubię czuć ale i troche zobaczyć w/w Lamiglas też jest super, miałem okazję połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 wlasnie czaje sie na tego st.croix ktorego wymieniles - chyba ten blank bede sciagal ze stanow o tym lamiglasie to nie slyszalem jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Mam wiele kiji wszechstronnych itd tu mi chodzi o najlepszy dwusklad na sandacza pod gumy. Na stronie fc jest filmik i tekst o serii p442-2 jest nawet filmik z testow i jest bardzo tam chwalony.podaj proszę link do filmiku bo mam problem z namierzeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Chyba chodzi o ten z TV Trwam... http://www.tv-trwam.pl/index.php?section=zwnw§io=o41 Tutaj testują P844-2-MHX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 ST1144F-MHX Hej chciałbym wiedzieć coś więcej o tym blanku. Z tego co udało się ustalić to ma zawyżone cw tak go 30-35 gram to max; ma miększą górę więc do gum dobry i dużo mięcha w dolniku.Może jakieś opinie. Kolega ma w spinie ale na testy jeszcze trzeba poczekać. Na sucho ładnie pracuje jedna sekcja trochę usztywniona w castingu pewnie będzie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Właśnie czekam na ten blank,dzisiaj powinien dotrzeć Robię go z myślą o troci z plaży.Nie wiem skąd masz opinię ,że 35g to górna jego granica .Fakt jest cieńszy w szczycie od 1084F ,ale za to grubszy w dole.Ja robiłem ostatnio kumplowi 1084F i ci ska na luzie35g plus guma i co naiważniejsze podbija bez problemu.Fakt ja nie oczekuję od 1144F tego co od 1084f , ma w pierwszej ciskać daleko trociowy złom i wobki.Pod koniec tygodnia będę coś mógł powiedzieć bliżej na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Co prawda tego modelu nie miałem w rękach ale mam kij na dłuższym ST1204F-MHX 3,05, 17 funtowego opisanego do 42 gr ale wydaje mi się że 35gr to byłby max. Na troć z plaży jak najbardziej ponadto widziałbym go na bolenia i do gum na rzecznego pajka, do agresywnie pracujących woblerów nie specjalnie się nada ze względu na dość uległy szczyt. S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Po testach na sucho u kolegi(ma spin) myślę że te 35 gram to max ze względu spolegliwy szczyt. Pewnie i da radę 45 rzucić ale to już nie to ALE może mi się wydaje . Myślę te pod bolka na RH się nada i ołowianki ; sandacz z opadu;szczupak;. Przy wobkach pewnie szczyt będzie bardziej przygięty zobaczy się po testach jak wersja pod casta przyjdzie;]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Jak pod bolka i sandacza na wobki to1144F powinien być OK.Ja gumami na Wiśle rzucam króciakami do 2,5m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ponawiam temat,chcę sobie złożyć pstrągówkę i myślałem o tym blanku,ale Tomek z art-rodu poradził mi lamiego international ISS102 2M.Co sądzicie o tych blankach(przynęty stand.wobki 3,5-6cm;wiry 1-2 i czasem guma lub kogucik)na trudne warunki,małe zakrzaczone pelne zaczepów rzeczki z szansą na sześćdziesiątaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 niedawno robiłem kumplowi pstrągówkę, pod przynęty jak Twoje i rozpatrywaliśmy tego ST1022.Jadnak stwierdził,że bardziej poręczny w krzakach będzie 220-240cm.I padło na HS9600-2 MHX.Testy rzutowe na Wisełce wypadły pomyślnie ,a wczoraj miałem relację z kropkowego placu boju, czuła szczytówka która sygnalizuje pracę wspomnianych wobków, przy czym nie kładzie się pod większymi.Padło kilka rybek w tym kaban ,któremu wędka nie pozwoliła uciec w zatopione konary i amortyzując zrywy doprowadziła do szybkiego lądowania pstrąga.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 lubię długie kije, poniżej 2,6m nie zejdę. na łąkach macham RX7 2,9m i sobie chwalę.nie podchodzę zbyt blisko do wody i omijam potopione krzaki,konary itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igdrasil Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Na wstępie witam wszystkich, jako że to właściwie mój pierwszy post. Od około roku bawię się w rodbuilding i na tym blanku złożyłem sobie wędkę właśnie pod pstrąga. Łowię dokładnie takimi przynętami jak podałeś, jak na razie spisuje się bez zarzutu, chociaż nie padł jeszcze żaden kaban, ale test z kropkami 40- 45 cm przeszedł pomyślnie.Czekam na 50 wtedy zobaczymy.Celność i odległości jak dla mnie w zupełności wystarczające. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Witaj na forum może pochwalisz się kijkiem, wrzucisz parę fotek z jakimiś ugięciami np ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igdrasil Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Jutro wypad na kropki. Postaram się zrobić parę fotek i zamieścić na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igdrasil Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam Tak jak obiecałem wstawiam zdjęcia wędki pod obciążeniem, i symulacja holu (szkoda że skleroza nie boli, wtedy fotki były by nad rzeką, a tak musiałem robić na tle ściany ) 7gr 15gr 25gr 100 gr i dwie fotki symulowanego holu Marny zemnie fotograf ale mam nadzieję że zdjęcia przynajmniej przybliżą koledze jak zachowuje się ta wędka. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi