Rheinangler Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Dzięki Rafał, broń Boże nie chciałem nic puszkowi wciskać!!! Tylko ja jak wiesz na pstrągi go używałem a ogólnie okonie to nie moje ryby... Stąd prośba o kilka słów wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 ja moim phoenixem nigdy nie podbilem wiekszej gumy niz 7gr + fins fish. Chcialbym aby byl okoniowym uzupelnieniem phoenixa slabszym od mhx.. Ale zeby nie stal sie alternatywa. Mam nadzieje ze rozumiecie;p strasznie trudny wybor..ehh.. Wskazcie jeden i gitara a nie;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 S842-2MHX , AVS66LF-2 STC.te dwa 8LB będą się dublować z tym co masz ale mogą więcej w górnym CW,10-12g to max.Z dłuższych HS9600-2MHX P842-2MHX i AVS76MLXF STC z dłuższych i mocniejszych od poprzednich .Musisz wybrać lub zawęzić ,uszczegółowić wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Nie znam wymienianych tu blanków, z jednym wyjątkiem, więc nie nadoradzam się zbytnio, ale 3 grosze dorzucę...... z głupia frant zaszedłem ostatnio do FC obejrzeć blank BLRXLS284L, bo są na wyprzedaży. I już go mam.Na oko zbliżony ugięciem do Avida 66LF2 (tego znam), tylko odpowiednio mocniejszy.Główki pewnie pi razy oko 3-12, ale ja osobiście go na pstrągi przewiduję.Gnie się doskonale (robi wrażenie, jak "znika" złącze), i nawet ciężkawo uzbrojony gotowiec, który stoi w FC, pokazuje, że lekkimi przelotkami nietrudno będzie uzyskać coś ciekawego, przeze mnie - pożądanego: ustępliwą żyletę.Gwarancji, jak wiadomo, brak, a XLSy miewały "złą prasę", jednak postanowiłem zaryzykować; cena okazyjna, a ugięcie akurat tego modelu nie wróży jakichś niemiłych niespodzianek. Edytowane 17 Listopada 2012 przez chub norris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 a co myślicie o czymś takim?Batsonoski wytwór? ISP843F RX7 2 2,13 4-10 6-12 Mod/F Medium Może to dawało by rade? Miał ktoś może taki kijaszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Panowie szukam wędki pod sandacza na rzekę, łowię od 15g plus 3" guma, po 35g plus 4-5" guma, do tego pletka15-20 LBS, powiem szczerze że lubię długie kijki, obecnie używam Diaflexa 2,85 10-40g, kijek zajeb... za cene którą zapłaciłem (150PLN ), ale tak od 30g plus guma traci na czułości, nie ma problemu z rzutami, spokojnie bez obawy machałem 35g plus 5,5" guma, tak patrzę w oferte blanków MHX i zastanawiam sięST1025 czy SA1025 co oznaczają oznaczenia ST i SAlubST1084f czy SA1085 Jakieś opinie i propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Największa różnica to akcja kija ST1025-MHX 2,60 14-42g 10-20cw. akcja - Fast SA1025-MHX 2,60 14-50g 12-25cw. akcja - Mod/F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 fakt, łowi ktoś kijkami na tych blankach, szukam opinii, cena blanków naprawdę ok i to mnie zachęca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 St1084 odpada do 15 lbs może być za słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Hubertus ,uwierz ST1084F nie ma 15lb, moim zdaniem minimum18lb. A pod twoje potrzeby i podane przynęty ,to jedyny kij z tej stajni który się nada. Edytowane 26 Listopada 2012 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 fakt, łowi ktoś kijkami na tych blankach, szukam opinii, cena blanków naprawdę ok i to mnie zachęca Hi , Hubertus ja łowię na SA1025 (cast) i ST 1084 (spinn) , zrobione przez @krzysiek . Świeże toteż opinia mało miarodajna , zapomnij o SA bo to na wielkie rybska ST zapierdziela kopytkiem 6" i 10gr bez problemu. ST ideolo pod to co chcesz i power w dolniku zajebisty - zimny kijek pod zedy jak znalazł . SA ciepły fantastycznie i po całości ogromna moc , śmigam tym real eel-e 70 gr bez jęknięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 miałem na stanie ST1025 i powiem tyle fajny kij między innymi pod zeda,ale od główki 15g,poniżej słabo z czuciem opadu,opisany na 20l. i ma tyle mocy lub nawet więcej,teraz sobie skladam 1024f opisany jako 15 lb.,ale testy na próbnych spacingach pokazują że jest tak samo mocny jak każda 17 z innej stajni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam, chciałbym zapytać Was w imieniu mojego słowackiego kolegi o opinię w kwestii jakość do ceny odnośnie tego zestawu: http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/MHX-Spinning-Kits_2 Kolega chciałby sobie skręcić pierwszą własną wędeczkę a że nie ma na razie narzędzi itp więc chciałby zacząć od gotowego zestawu. Spin ma być głównie z brzegu na okonki na wolno cieknącym kanale ewentualnie czasem z łódki na jeziorku. Opłacalny to będzie zakup? PS. Przyznam, że nie wiem jak wygląda sprawa kosztów wysyłki i podatków więc i za takie info będę również wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 trza uderzyć do kolegi Mekamila i pogadać nad kijkiem, w końcu ziomek z łódzkiej ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Tu masz też wiele rzeczy a i ceny dość sobie http://www.sklep.brc.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergiusz Kasprzyk Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Na pewno kolega będzie zadowolony ,dostaje cały komplet do montażu bez zbędnych bajerów. Jeżeli dopiero zaczyna przygodę z rodbuildingiem to będzie to dla niego idealne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Ok, dziękuję za opinię. O kosztach wysyłki z mudhole poczytałem w innym poście i ciekawie nie jest ale to juz kolegi wybór będzie.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 MHX SJ 783-2 Witam chciałbym zasięgnąć informacji na temat tego blanku od użytkowników głównie oraz od osób które na niego kiedyś łowiły.Chcę dać mu zastosowanie do koguta i guma 5-6' i 35-40gzbrojenie pod korbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odol Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam wszystkich, szukam opinii o ST1083F (2,75 m, cw.7-18, 6-12lb) - czy ktoś z Was łowił tym kijkiem i ma jakieś spostrzeżenia? W jakim faktycznym zakresie wędka pracuje, pokazuje opad? Generalnie chodzi mi o to jak zachowuje się pod przynętą - kopyto 3, ewentualnie jak pracuje przy czterech calach? Czy podana moc kija jest optymalna? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Składałem kijek na tym blanku i miałem okazję połowić.Blank jest prawidłowo opisany ,guma 3" na 15g jeszcze komfort ,przy18g już zaczyna tracić na dynamice.4"tak do 10-12g obsługuje poprawnie.Dość szybki kij jak na tą długość.W Wiśle da się już łowić na 7g+predator 5cm .Ugięcie szczytowe ,pod bolkowe i sandaczowe woblery do10cm super,no może bardziej pod sandacza ,bolenia raczej z żyłeczką.Obrotówki 2-4 i wahadła węższe do 20g. Edytowane 11 Grudnia 2012 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 ....klasycznemu pstrągowaniu w pomorskich rzeczkach, ryby 30-40cm z szansą na pięćdziesiątaka?Czy może lepiej wybrać mocniejszego 1023?Przynęty standard,głównie obroty 1-2 i wobki 3,5-6cmChyba temat juz był poruszany,ale nie mogę znaleźć.Liczę na uwagi użytkowników.Pozdr.wobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 naprawdę nikt nie zna tego blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 spytaj kol robbox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Wcześniej już pytałem o ST1022-MHX pod okonia ale też była cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergiusz Kasprzyk Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Da radę jak najbardziej. Na wędkę zbudowaną z tego blanku został wyjęty sum 90 cm ,więc możesz sobie wyobrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi