Odol Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Dzięki wielkie rzeczową, konkretną odpowiedź, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jak na nasze pstrągi to da rade aż z zapasem. Na okonia to chyba na te z czernobyla 1022 to bardzu uniwersalny blank na nasze wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 co na okonia z MHX ? 2,60-2,75m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 co na okonia z MHX ? 2,60-2,75mCiekawe pytanie. Zastanów się proszę o co pytasz. Chyba na żadnym MHX nie jest napisane "Na Okonia", przynajmniej seryjnym. Chetnie ci pomożemy ale podaj raczej gramaturę przynęt, specyfike łowiska i to że najczęściej planujesz łowić okonie na tym blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) No tak Gumik do 5cm na główkach od 3 do 8 gram Woda to Wisła i czasami zaporówka Kijek do łowienia z brzegu Edytowane 14 Grudnia 2012 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zenek ,dwóch sekund nie zastanawiałbym się i dołożył różnicę ok 150zł dzielącą ST1022MHX a Phenixa FX862-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Tak na szybko znalazłem FX 863-2 2,6m 4-10 Linki 2 EXTRA FAST 4-14g cw 10 mm 1.8 mm Jak wygląda akcja i cw. Phenixa FX862-2 Edytowane 14 Grudnia 2012 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Ten ,którego znalazłeś na szybko ,jest blankiem na wyśmienitą wędkę pstrągową.FX862-2 jest moim zdaniem najlepszym blankiem pod kij okoniowy,szczególnie w zakresie przynęt ,które podałeś wyżej .Było o tym blanku dość sporo, nawet nie tak dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) FX 862-2 259 m 2-8 linka 8.5mm 1.5mm EXTRA FAST 0.8-10 cw. Dzięki poczytam wątkiWidziałem że w zeszłym raku miałeś ukręcić wędkę na tym blanku Witam .Też jak autor wątku ,szukałem blanku pod okonia z brzegu.Wiedziałem , że na pewno będzie to Phenix, w pierwotnej wersji FX863-2 . Jednak po prześledzeniu tego i innych wątków ,oraz po opiniach niektórych użytkowników Forum zamówiłem komponenty i FX862-2,kijek powinien powstać do połowy przyszłego tygodnia.Na decyzję wpłynęła opinia Joziego, który ma oba kije ,lecz każdy do innych zastosowań.Ja aby uniknąć tzw.uniwersalności ,zawęziłem kryteria tz. kij tylko pod okonia ,tylko na gumy i w miarę delikatnie na główkach od 2-6g.Wiadomo nie zabronię wieszać się szczupłemu lub sandaczowi ale po doświadczeniach z MBX 790-2ml mam do blanków zaufanie.PozdroRafał Jak się spisuje ? Edytowane 14 Grudnia 2012 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zenek ,dwóch sekund nie zastanawiałbym się i dołożył różnicę ok 150zł dzielącą ST1022MHX a Phenixa FX862-2 Oj nie czytacie obywatelu, nie czytacie. Kolega pytał ogolnie jaki blank z MHX-a jest polecany prze założeniu że najczęściej poławiany będzie okoń i zakładanej optymalnej dla niego długości 260-275cm. W zakładanych parametrach z oferty MHX dostępny jest ST1081-MHX. Nadaje się na klenia jazia oraz okonia z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) co na okonia z MHX ? 2,60-2,75m No tak Gumik do 5cm na główkach od 3 do 8 gram Woda to Wisła i czasami zaporówka Kijek do łowienia z brzegu Kolego robbox ,polemizowałbym kto w tym przypadku nie czyta uważnie.Wobi rozpoczął wątek pytaniem o blank pstrągowy.Natomiast Zenek, postawił konkretne pytanie o blank okoniowy z brzegu. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 co na okonia z MHX ? 2,60-2,75m coś pomylilem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Nie w cytowanym wyżej nie pomyliłeś ,tylko później dopisujesz swoją interpretację i założenia ,że głównie pod okonia.,ja takich w poscie Zenka nie znalazłem. "Kolega pytał ogolnie jaki blank z MHX-a jest polecany prze założeniu że najczęściej poławiany będzie okoń i zakładanej optymalnej dla niego długości 260-275cm" Tego stwierdzenia w pytaniu Zenka brak Generalnie ,to nie wiem o co Ci chodzi.Kolega się pyta o blank pod okonia ze stajni MHX, a ja wyrażam swoją subiektywną opinię i proponuję blank w/g mnie znacznie lepszy ,do zastosowań o które pyta.Jak uważasz ,że się mylę to masz prawo się ze mną merytorycznie nie zgodzić.Tylko nie przeinaczaj sensu napisanych przez kogoś słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 No tak Gumik do 5cm na główkach od 3 do 8 gram Woda to Wisła i czasami zaporówka Kijek do łowienia z brzegu Kolego Dąbek, nie z założenia a z tego co wynikało z poprzedniego postu. Teraz już się rozumiemy? A to że proponujesz Phenixa jak ktoś pyta o MHx-a to juz nie mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) No cóż poradzić ,jak MHX takiego nie ma ,szczerze nad tym ubolewam,bo sam bym się skusił Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Niepotrzebne nieporozumienieChcę zrobić tani kijek na wiosnę głównie pod okonia dlatego przykleiłem się do tematu MHXMyślałem że St 1022 będzie dobry bo tani Edytowane 14 Grudnia 2012 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jest dobry i jest tani.Ja bym czekał jednak na gwiazdora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Tak jak Dąbek powiada, dobry, coś tam jeszcze... a ja dodam nie pod okonia Dziadek Mróz musi ci powiększyć budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 tak pewnie będzie znalazłem jeszcze FX 902-2 Długość: 274cmMoc: 2 - 8LbWyrzut: 0,8 - 10grŚrednica Tip/Butt: 1,7mm/ 8,9mmAkcja : Extra FastWaga: 54gr co sądzicie o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Trochę inna praca ,nie tak dynamiczny jak FX862-2 ,.Bardzo dobry pod klania,jazia okonia też ogarnie .ugięcie przesunięte bliżej środka ,co za tym idzie już nie będzie tak podbijał jigów jak 862 ,za to lepiej poradzi sobie z małymi wobkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Czyli będzie Phenix FX862-2 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Ktos mi kiedys powiedzial ze ten Fx 902 wcale nie taki zly, nawet pod jigi , tylko zalezy w co ubrany i jaka gramatura tych glowek mam 902, nawet chcialem kiedys zamienic na 862, ale juz nie chce...a jak zamiast jiga trzeba bedzie gdzies machnac woblerkiem to tak zachwalana wszedzie 862 nie rzuci juz tak dobrze jak 902. Tak jak to w zyciu jedni wola blondynki, drudzy szatynki....itd... P?S pare okoni na niego wyjalem, zarowno tych polskich jak i holenderskich, spadow raczej nie bylo, niekrore zapiete bardzo delikatnie...Kiejek pewnie trzyma rybke, a ugiecie bardzo mi odpowiada. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Masz całkowitą rację Wedka jest do przynęt a nie gatunku ryby i tego należy się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi