Skocz do zawartości

BLANKI MHX

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

co na okonia z MHX ? 2,60-2,75m

Ciekawe pytanie. Zastanów się proszę o co pytasz. Chyba na żadnym MHX nie jest napisane "Na Okonia", przynajmniej seryjnym. :)

Chetnie ci pomożemy ale podaj raczej gramaturę przynęt, specyfike łowiska i to że najczęściej planujesz łowić okonie na tym blanku.

FX 862-2

259 m

2-8 linka

8.5mm

1.5mm

EXTRA FAST

0.8-10 cw.

Dzięki poczytam wątki

Widziałem że w zeszłym raku miałeś ukręcić wędkę na tym blanku

Witam .

Też jak autor wątku ,szukałem blanku pod okonia z brzegu.Wiedziałem , że na pewno będzie to Phenix, w pierwotnej wersji FX863-2 :unsure: . Jednak po prześledzeniu tego i innych wątków ,oraz po opiniach niektórych użytkowników Forum zamówiłem komponenty i FX862-2,kijek powinien powstać do połowy przyszłego tygodnia.Na decyzję wpłynęła opinia Joziego, który ma oba kije ,lecz każdy do innych zastosowań.Ja aby uniknąć tzw.uniwersalności ,zawęziłem kryteria tz. kij tylko pod okonia ,tylko na gumy i w miarę delikatnie na główkach od 2-6g.Wiadomo nie zabronię wieszać się szczupłemu lub sandaczowi ale po doświadczeniach z MBX 790-2ml mam do blanków zaufanie.

Pozdro

Rafał

Jak się spisuje ?

Edytowane przez zenek

Zenek ,dwóch sekund nie zastanawiałbym się i dołożył różnicę ok 150zł dzielącą ST1022MHX a Phenixa FX862-2 :)

Oj nie czytacie obywatelu, nie czytacie.

Kolega pytał ogolnie jaki blank z MHX-a jest polecany prze założeniu że najczęściej poławiany będzie okoń i zakładanej optymalnej dla niego długości 260-275cm.

W zakładanych parametrach z oferty MHX dostępny jest ST1081-MHX. Nadaje się na klenia jazia oraz okonia z brzegu.

co na okonia z MHX ? 2,60-2,75m

No tak :D

Gumik do 5cm na główkach od 3 do 8 gram

Woda to Wisła i czasami zaporówka

Kijek do łowienia z brzegu

Kolego robbox ,polemizowałbym kto w tym przypadku nie czyta uważnie.Wobi rozpoczął wątek pytaniem o blank pstrągowy.Natomiast Zenek, postawił konkretne pytanie o blank okoniowy z brzegu.

Edytowane przez Dąbek 111

Nie w cytowanym wyżej nie pomyliłeś ,tylko później dopisujesz swoją interpretację i założenia ,że głównie pod okonia.,ja takich w poscie Zenka nie znalazłem.

"Kolega pytał ogolnie jaki blank z MHX-a jest polecany prze założeniu że najczęściej poławiany będzie okoń i zakładanej optymalnej dla niego długości 260-275cm"

Tego stwierdzenia w pytaniu Zenka brak :)

Generalnie ,to nie wiem o co Ci chodzi.Kolega się pyta o blank pod okonia ze stajni MHX, a ja wyrażam swoją subiektywną opinię i proponuję blank w/g mnie znacznie lepszy ,do zastosowań o które pyta.Jak uważasz ,że się mylę to masz prawo się ze mną merytorycznie nie zgodzić.Tylko nie przeinaczaj sensu napisanych przez kogoś słów.

No tak :D

Gumik do 5cm na główkach od 3 do 8 gram

Woda to Wisła i czasami zaporówka

Kijek do łowienia z brzegu

Kolego Dąbek, nie z założenia a z tego co wynikało z poprzedniego postu. Teraz już się rozumiemy? A to że proponujesz Phenixa jak ktoś pyta o MHx-a to juz nie mój problem. :P

Ktos mi kiedys powiedzial ze ten Fx 902 wcale nie taki zly, nawet pod jigi , tylko zalezy w co ubrany i jaka gramatura tych glowek :)

mam 902, nawet chcialem kiedys zamienic na 862, ale juz nie chce...

a jak zamiast jiga trzeba bedzie gdzies machnac woblerkiem to tak zachwalana wszedzie 862 nie rzuci juz tak dobrze jak 902.

Tak jak to w zyciu jedni wola blondynki, drudzy szatynki....itd... ;)

P?S

pare okoni na niego wyjalem, zarowno tych polskich jak i holenderskich, spadow raczej nie bylo, niekrore zapiete bardzo delikatnie...

Kiejek pewnie trzyma rybke, a ugiecie bardzo mi odpowiada.

Edytowane przez Baars