Mr. Maciek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 spinning, oczywiście jeden kawałek najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Polecam mhx z serii popping np p843-2 do 22 gram obsłuży spokojnie. Co do dolnej granicy to 10 gram . Opad bardzo dobrze pokazywany a i sporo mocy do dobrego zacięcia. Mam sam dlatego polecam:) jak i nadać by się mógł jego mocniejszy brat p844-3. Dlugosc to 2.13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Myslałem nad tym MB782 ewentualnie nad tym MB783, pytanie który co realnie potrafi Łowię do 10 metrów głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 MB 783 to już niezła armata będzie, taka pod koguty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 MB843 MHX powinien sie sprawdzić pod gumy 4"+25g,choć faktycznie bardziej do kogutów ten króciak pasuje .Może lepiej ciut dłużej MB843 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam planuję zakupić jeden z tych blanków pod okoniówkę. który z nich będzie najlepszy tak aby nie spadały z niego rybki -przynęty gumki do 5 gr pleciaka 0.06 - woblerki do 5 cm kijek jednoczęściowy jednocześnie polećcie jakie przelotki ( najlżejsze ) uzbroić. (jaka cena ) Chciał bym aby kijek był bardzo lekki ( jak i w co go uzbroic) Pozdrawiam i dziękuję Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 W tytany fuji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 S781, jak Rafał -Fuji t..., tytan S6, Recoil a jeden robiłem w PB i też nie zrobiłem mu krzywdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) A jak cenowo tytan S6, Recoil, PB Danek Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 W kolejności Fuji T, rec , S6 t, PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 @danek rób na minimach, tylko poproś Wojtka żeby Ci dobrał rozmiarówkę - to uczynny chłop jest więc pewnie nie odmówi, zwłaszcza że i minimy i MHX'y ma pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 @danek samodzielnie będziesz zbroił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybcok11 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Jak zachowuje się ten blank z główkami 10g? Myślę jeszcze nad batsonem HS1023F,co do przynęt podobne preferencję jak "maniek" gumy 3 i 4 calowe od 10-25g.Mój budżet to 750 zł,czy batsona uzbroję w coś przyzwoitego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Mam pytanie odnośnie blanku ST1023. Kijek miałby być do łowienia sandaczy i szczupaków, będzie on obsługiwał główki 10-30g + gumy do 10cm. Wędka będzie prezentem dla ojczulka także potrzebuję jak największej ilości informacji o tym blanku, ewentualnie jakiś inny blank który by to obsłużył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 ST 1023 nie pociągnie opisanych przynęt. Lepszym rozwiązaniem byłby ST1024 F lub nawet ST1025 .ST 1024F ma bardziej szczytową akcję niż ST1025 ale 1025 jest blankiem silniejszym z większym powerem i spokojnie obsłuży 30 g + guma. ST1023 to raczej Boleń Kleń Jaź a więc zapomnij.ST 1024F sandaczST 1025 szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Właśnie tak myślałem nad ST 1024F, chyba będzie to najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 To proponuję oczko niżej HS1021F .Miałem tego mocniejszego HS1023F to bardzo mocny blank 25Lb, bez problemu obsługiwał 30-35g +guma .Moim zdaniem ciekawsze są te HS-y od wspomnianych wyże jMHX ,mja płynniejszą i progresywną pracę pod obciążeniem i moc czuć do końca.MHX ST1024F jak i ST1084F są odrobin\ę szybsze ,moć przychodzi bardzo szybko i potem stop, nie chce się giąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Pod sandacza z przyłowem szczupaka to najlepszy ST 1024F do szczupaka z przyłowem sandacza odwrotnie (ST1025) bo ma bardziej ciepłe ugięcie. Oba kije robiłem testowałem ,więc info wiarygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 ST1023 mam od zeszłego sezonu i górne cw to na pewno nie guma plus 30gr, tylko połowa tego ewentualnie 18gr. U mnie jest to spinn do średniego łowienia, fajny blank, nie jest to x-fast ale kluska też nie, główny target to typowe szczupaki naszych wód i pod takie łowienie blank ma odpowiedni zapas mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Akurat dobre do zacięcia szczytem co ma znaczenie ale potem podczas holu już tak różowo nie jest z MHX Nie wiem jak tnie ten HS Batsona ale opinie były dobre Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Zdecydowany jestem na kijek pod brzegowe sandaczowanie, rozważam takie blanki ST1084F i ST1025, kijek pod gumę, od 15 do 30 gram ołowiu, standardowy gumiś 3-4 cale. Nie wiem który wybrać, a może ST1024F, różnica w długości no i mocy.Który zdaniem kolegów będzie lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Jeśli łowisko nie wymaga użycia mega długiej wedki to weź tego 2,6m , czyli ST1024F MHX. Ja na Wisle łowię takimi wabiami jak opisałeś kijem 237cm i mi do gum dłuższy nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 A co myślisz o tym mocniejszym ST1025?Z drugiej strony przyzwyczajony jestem do dłuższych kijków, ale 15cm różnicy nie czyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Zdecydowany jestem na kijek pod brzegowe sandaczowanie, rozważam takie blanki ST1084F i ST1025, kijek pod gumę, od 15 do 30 gram ołowiu, standardowy gumiś 3-4 cale. Nie wiem który wybrać, a może ST1024F, różnica w długości no i mocy.Który zdaniem kolegów będzie lepszy?Do podobnych zastosowań używam ST1084F i sprawdza się idealnie, z racji czułej szczytówki śmiało można już ciągać 10gr + gumka.Dodam od siebie, że kilka godzin podbijania 30gr kijem 2,74m "daje" po ramieniu/nadgarstku i te 15 centów mniej w modelu ST1024F może być niegłupim pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Że tak powiem o ból nadgarstka to się nie boję, dotychczas łowiłem Diaflexem 2,85 długości i dawałem radę. Tym bardziej że nie należę do ułomków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi