krzysiek Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Daj Boże każdemu taką jakość made in PRC jak widziałem w nowych CD i w Batsonach RX8 i RX7REV. Dwa z CD-ków przetestowałem na wszystkie strony, ciężko się do czegokolwiek przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Tylko kiedy te CDki będą dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 A macał ktoś z Was Blaas F 3,05 do 45 g 25 LB? Chodzi mi po głowie skręcić takiego właśnie pod twarde przynęty - głównie deep runnery 9-10 cm na Wisełkę i Narew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Tylko kiedy te CDki będą dostępne? Jeżeli pytasz retorycznie, to powiem Ci, że warto poczekać. Jeżeli nie retorycznie - miały być we wrześniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) A macał ktoś z Was Blaas F 3,05 do 45 g 25 LB? Chodzi mi po głowie skręcić takiego właśnie pod twarde przynęty - głównie deep runnery 9-10 cm na Wisełkę i Narew. Ciekawe jaka by na tym blanku wyszła trociówka na rzekę. Z opisów na forum rozumiem, że blaas f to blanki szybkie, ale o parabolicznym ugięciu pod rybą. Tytułowy batson z kolei mógł by być fajny na plażę. Edytowane 23 Września 2013 przez SzymonP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Ugięcie w tym 25lb. wchodzi na dolnik dużo mniej niż np. w 15lb. powiedziałbym ze raczej jest pół paraboliczne (pod konkretnym obciążeniem). materiał na trociówkę do woblerów bardzo fajny,czuły szczyt a zaraz po nim moc do zacięcia,z fajną amortyzacją. SLF10025-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Wobi podoba mi się ugięcie tego blanku, jak i sposób uzbrojenia tego konkretnego egzemplarza Próbowałeś może łowić nim jakimiś lżejszymi błystkami ok. 8-12 g - da radę rzucać w miarę komfortowo (głównie rzuty spod kija)? Edytowane 23 Września 2013 przez SzymonP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jeszcze nie ale dogadałem się z właścicielem na wspólne wędkowanie i zamianę kijków na jeden dzień. Też mnie intryguje czy będzie celnie i lekko posyłał moje trociowe siódemki (ok.10g). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Daj znać jak będziesz już po testach. Biorąc pod uwagę, że łowię raczej mniejszymi przynętami lepszym wyborem byłby może model 20 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Wobi podoba mi się ugięcie tego blanku, jak i sposób uzbrojenia tego konkretnego egzemplarza Próbowałeś może łowić nim jakimiś lżejszymi błystkami ok. 8-12 g - da radę rzucać w miarę komfortowo (głównie rzuty spod kija)? Mnie też by interesowało w jaki sposób jest wykończony ( rodzaj przelotek ) oraz opis pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Mnie też by interesowało w jaki sposób jest wykończony ( rodzaj przelotek ) oraz opis pracy. Jak dane mi będzie nim połowić to opiszę go i może jeszcze jakieś inne blaasy w moim wątku,na razie to z czasem krucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Wojtek mogę Ci pomóc Ogarniaj szybko te Blaasy bo nie wiem co lepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Wojtek mogę Ci pomóc Ogarniaj szybko te Blaasy bo nie wiem co lepić Ja lepię lamiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jak dane mi będzie nim połowić to opiszę go i może jeszcze jakieś inne blaasy w moim wątku,na razie to z czasem krucho... Fajne, poprawne ugięcie. Znacznie korzystniej to wygląda niż lżejszych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 ...fajnie ze dyskusja sie rozwija:) ...jeszcze sie zastanawiam nad blankiem blass (X, XF 10" cw7-28g,10-35g) rodem z PL ciekawa propozycja (cudze chwalicie swego nie znacie:P), tym bardziej ze na miejscu, a nie made in china:P A widzial juz ktos te magiczne miejsce? Ktos tam byl? Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Swoją drogą myślę, że (pomijając akspekty ideologiczne, etc., ect.,) można by się nieźle zdziwić po porównaniu niejednej lokalnej, garażowej produkcji z taką fabryczką w PRC EDYTA: Bujo, usuń trochę towaru ze skrzynki, bo Ci się zadżemiła... Edytowane 27 Września 2013 przez krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Swoją drogą myślę, że (pomijając akspekty ideologiczne, etc., ect.,) można by się nieźle zdziwić po porównaniu niejednej lokalnej, garażowej produkcji z taką fabryczką w PRC EDYTA: Bujo, usuń trochę towaru ze skrzynki, bo Ci się zadżemiła... Skrzynka oprozniona, co do wedek PRC nie ma sie co dziwic, przeciez najlepsze konstrukcje jakie ten swiat widzial czyli ptaszyska odradzajace sie z popiolow tam wlasnie sa robione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Tak sobie kkombinuje blank po casta zainteresowala mnie ta metoda konkretnie do lowienia z brzegu w zakresie przynet od powiedzmy 5g +4'' guma do 20g +4'' ewentualnie wobler . Kolega posiada kijek na MHX P904-2 fajny ale szczytowka jak dla mnie troszke za delikatna, ja lowilem pozyczonym kijkiem na blanku PB jakas stara seria dlugosc jakies 2,05 do tego Abu Stx rzucalem gumami w podanym wyzej zakresie i w dolnym slabo bylo, szukam jakiegos kompromisu jak wypada porownanie tego popinga z SJ 843-2 chodzi o szczyt i ugiecie. Bede wdzieczny za wskazowki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Niedawno dostałem od Rafała ( Dąbek ) kijek zbudowany na blanku mhx'a mb842-2 i w tym zakresie wagowym ,który podałeś sprawuje się znakomicie.Rzucałem 7g jak i 20g + lunatic 8,5cm i było bardzo dobrze.Można troszkę przeciężyć do 25g+gumiś przy lekkim przeciążeniu szczytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 A jak wyglada sprawa ze szczytowka domyslam sie ze nie jest tak spolegliwa jak w popingu?Bede wdzieczny za porownanie z P904-2 ciekawi mnie tez SJ 843-2 interesuje mnie szczyt i zakres w jakim rzuca, korci mnie kij do casta na jedym z tych blankow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kibol Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witam mam problem z wyborem blanku pod koguta czy ktoś testował takowe MB 843-2 lub MB 844-2 łowie na zaporówce z brzegu max głębokość do 3m gramatura koguta między 10 a 30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 MB843 ,ale z brzegu nie za krótki? łowię takim ale z wody i jest rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 O tych blankach sporo już napisano, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter1986 Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Fajnie by bylo zobaczyc fotke z ugieciem tych dwoch kijkow( batson vs mhxm)zeby miec jako takie porownanie:-) Edytowane 5 Października 2013 przez Hunter1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Skrzynka oprozniona, co do wedek PRC nie ma sie co dziwic, przeciez najlepsze konstrukcje jakie ten swiat widzial czyli ptaszyska odradzajace sie z popiolow tam wlasnie sa robione Oj tam.W każdej produkcji znajdzie się przecież kilka udanych modeli. Nawet u St,Croixa, czy Lamiglasa.Ale,.................................. żeby zaraz najlepsze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi