pmiszk1 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dzieki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Kijek na tym blanku będzie jak najbardziej ok, mogę również polecic SpinJiga 842-2, mam taki kijek, miałem MB842, mam tez SJ843 . Jak kolega chce pogadać to zapraszam na priv, jakby co to SJ842 jest na zbyciu w cenie komponentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 a ja moge zaproponować gotowca w cenie poniżej ceny blanku MHX , możesz pomacać w Poznaniu , a jak nie podejdzie , zwracam kasę http://jerkbait.pl/topic/50595-spining-na-blanku-im-7-208m-10-30gr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 MB842-2 w Twoim zakresie przynęt sprawdzi się idealnie Ładuje się od około 8-10g a kończy na 25+guma 5" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jak dla mnie to ten MB842-2 pracuje od 14-30. O dobrym czuciu przy 10g zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 co do czucia to sprawa indywidualna, uzbrojenia...itd itp miałem taki kijek uzbrojony bardzo lekko i od 10g było bardzo miło i bez problem, a moim skromnym zdaniem 25 gram górą to maks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jak dla mnie to ten MB842-2 pracuje od 14-30. O dobrym czuciu przy 10g zapomnijJa 10g bardzo ładnie czułem Powiem więcej...łowiłem na 5gramowe jigi, daleko tym się rzucić nie dało ale czułem co się dzieje na końcu zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 No to masz cudowne ręce albo masz dno z betonu. W dzien to na kazdym patyku czuc. A sprobuj w nocy, ja tak lowilem i 14g to takie minimum przy dobrej pogodzie. Caly czas mowie o opadzie na dno. Bo brania to pieknie czuc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Znowu podwyżka cen blanków . Kilka dni temu spr. st1143 koszt ok. 340 -350 PLN, spr. dziś ten sam model 420 PLN. Nieźle, tendencja również przy blankach innych producentach. Pamiętam e-maila napisanego jakiś czas temu do pewnej pracowni z pytaniem z czystej ciekawości jaki jest powód podwyżki cen blanków (różnica ok. 50-60 pln, także zauważlna ). Odp. pracowni; Nie bardzo Pana rozumiem, żadnej podwyżki nie było. Hehe, zjawiam się za kilka dni w tej samej pracowni i pytam o to samo. Gość mi tłumaczy, że ogólnie koszty itp. Ok. Jak mu powiedziałem, że to ja wysłałem tego e-maila, facet strzelił buraka i nastała niezręczna cisza . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Potrzeby mu się zwiększyły i tyle.Sprawdź ceny producenta bo też mu się potrzeby zwiększyły. I możesz sprawdzić dolara, też mu się poprawiło. Co nie znaczy że całosć tej podwyżki spowodowana jest czynnikami różnymi od krajowego dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 No to chyba nie dziwne że blanki drożeją.Zapewne zaraz podrożeją wszystkie komponenty. Dolar podrożał więc co za tym idzie wszystko rozliczane w dolarach będzie droższe. Tu nie trzeba filozofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam, Ja tak naginałem wspomnianego(pewnie jeszcze cos by z niego wydusił) MHX - PF1202ML,czeka od pażdziernika w kolejce do załozenia przelotek.W moim watku jest więcej nagięc MHX-ów,podaję link http://jerkbait.pl/topic/43808-galeria-strods-moje-hobby-budowa-w%C4%99dek/ myslę,że nie złamałem regulaminu Pozdrawiam S.Gawełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Panowie rodbuildierzy, tak fachowym okiem... Gdyby ten blank PF 1202 ML przyciąć nieco o kilka cm, symetrycznie tak do max 2.90. Żeby zwiększyć trochę górną granicę cw aby blank był w stanie obsłużyć nieco większe woblery, tak żeby nie klękał pod dr 3 cm postawionym w nurcie ? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Odpowiem koledze kiedy swojego dokończe i przetsetuje,koniec marca ponieważ teraz wyjeżdżam z kraju. Pozdrawiam S.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Dzięki Staszek, czekam w takim razie na relacje. Planuję budowę patyka pod jazo-klenia i biorę właśnie ten blank pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 MB782-MHX 1,98m 5-18 g Witam czy ktoś z Was używa kija na tym blanku na sandaczach ? Jakie są wady i zalety tego blanku tzn czy nie jest za miekki na sandacze ? Jaką gramature obsługuje realnie? Czy moze lepiej MB783-MHX 1,98 m 7-21 g ? Przynęty to 3'' + 10-18 g główka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 spokojnie ogarnie podane przez kolegę przynętymiałem MB842-2 w tej gramaturze i spokojnie dawał radę, także ten krótszy i do tego w jednym kawałku spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 spokojnie ogarnie podane przez kolegę przynętymiałem MB842-2 w tej gramaturze i spokojnie dawał radę, także ten krótszy i do tego w jednym kawałku spokojnie A jaki jest zapas mocy ? Tzn jaki jest realny zakres c.w tego kija MB782-MHX ? Chciałbym wiedzieć coś więcej. Czy jest szybki jaka jest jego akcja . Chciałbym zeby był szybki i nie miał szczytówki zbyt miekkiej zeby sie nie kładł przy podbijaniu 18g + 3''guma. Moze lepiej jednak MB783-MHX ? Podoba mi sie akcja Fenwick'a Elite Tech Walleye Jigging 3-21 g . I teraz moze poprosze o mała podpowiedź który blank jest bliższy do tej charakterystyki ? Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Dokladnie tego blanku nie miałem w łapie i nie łowiłem, ale jak wcześniej napisałem to łowiłem wersją krótszą , w dwóch częściach i spokojnie sie łowiło do 25g plus 3" relax na końcuJeśli koledze nie przeszkadza kijek w dwóch częściach, to niech się kolega zastanowi nad SJ783-2, SpinJigi mają mocniejszy szczyt i są bardziej szczytowe w pracy od MB, mam obecnie dwa SJ842 i 843, wersja 843 ogarnia gumy na głowch od 10-40g a 842 tak od 7 do 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Wpadły mi w "oko" blanki MHX z serii Panfish & Crappie a zwłaszcza model PF1442ML. Domniemane przeznaczenie to finezyjna spławikówka do łowienia ryb o masie 2 - 3 kg. Co myślicie o takim przeznaczeniu i jaka jest jakość wykonania tych blanków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mek0pole Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 mhx st1023f czy dragon hm-g assasin witam mam problem do poniedziałku muszę sie zdecydować na któryś z tych kiji ale nie mam pojęcia który wybrać, oba kosztuja tyle samo mhx 260 ubrany w PacBay Minima4 szczyt Fuji Sic uchwyt fuji dps 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 W dziale spinning ktoś założył podobny temat, nawet nick miał identyczny, polecam poczytać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Następny powrót? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mek0pole Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 W dziale spinning ktoś założył podobny temat, nawet nick miał identyczny, polecam poczytać. Pozdrawiamsuper wielkie dzieki... pierwszy raz tu jestem i nie wiedziałem gdzie wstawić wiec wstawiłem w 2 kategorie w które się łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Następny powrót?Spoko.Poczekamy, zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi