Patryk1125 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 A na temat tej serii może ktoś cos więcej powiedziećGłównie interesuje mnie jak jest z ich czułościąhttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MHX-MAG-XF%2C-Ekstra-Fast%2C-jednoczesciowe/977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 A na temat tej serii może ktoś cos więcej powiedziećGłównie interesuje mnie jak jest z ich czułościąhttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MHX-MAG-XF%2C-Ekstra-Fast%2C-jednoczesciowe/977Bardzo fajne blanki, bardzo szybkie, co do samych parametrów to dość dobrze opisane, jak dla mnie to max. 20% niedoszacowane. Idealne pod lekkie sandaczowanie, z charakterystyki pracy to taki przyspieszony MB z delikatniejszą szczytowką, nie znaczy to że szczyt jest makaronowaty, jest ostry i szybki.. Krótsze modele bardzo fajnie sprawdzą się pod lekkiego koguta, i agresywne podbijanie, ciekawa propozycja w dłuższej wersji pod DropShota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Bardzo fajne blanki, bardzo szybkie, co do samych parametrów to dość dobrze opisane, jak dla mnie to max. 20% niedoszacowane. Idealne pod lekkie sandaczowanie, z charakterystyki pracy to taki przyspieszony MB z delikatniejszą szczytowką, nie znaczy to że szczyt jest makaronowaty, jest ostry i szybki.. Krótsze modele bardzo fajnie sprawdzą się pod lekkiego koguta, i agresywne podbijanie, ciekawa propozycja w dłuższej wersji pod DropShota.Czułość na poziomie starych Mb czy lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 moim zdaniem kijek czulszy, ale wiesz te odczucia to już mocno subiektywna ocena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 CS724 MHX 14-28gr 17lb 1,83mCS725 MHX 21-56gr 25lb 1,83mMa ktoś na tym zbudowaną wędkę? Jak to się gnie i ma do serii MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) Panowie co polecacie na sandacza na lekko .Przeczytałem cały wątek i proponujecie blanki z serii MB i P . Dodam że wędka będzie budowana pod casta w spirali . Chodzi mi o dolną granicę czucia przynęty bo łowię na dosyć płytkim zbiorniku ( 2.5 m max ) .Czy P843-2 będzie lepiej pokazywał w dolnym ciężarze wyrzutowym od P844-2 . Jeszcze jedno przy kupnie blanku dostajecie tą naklejkę z parametrami i modelem do wolałbym nie opisywać blanku ( piszę jak kura pazurem) Edytowane 6 Listopada 2015 przez pawel79ozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Panowie co polecacie na sandacza na lekko .Przeczytałem cały wątek i proponujecie blanki z serii MB i P . Dodam że wędka będzie budowana pod casta w spirali . Chodzi mi o dolną granicę czucia przynęty bo łowię na dosyć płytkim zbiorniku ( 2.5 m max ) .Czy P843-2 będzie lepiej pokazywał w dolnym ciężarze wyrzutowym od P844-2 . Jeszcze jedno przy kupnie blanku dostajecie tą naklejkę z parametrami i modelem do wolałbym nie opisywać blanku ( piszę jak kura pazurem) Naklejka oczywiście jestKolega napisze jeszcze co znaczy sandacz na lekko, konkretnie jakie przynęty kolega będzie używał, rodzaj, wielkość i do tego na jakich główkach. Może coś innego będzie można zaproponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Gumy 2-3 cale głównie kopyta na główkach do max 10-15 gr ,w większości główki 5-7gr . Jeżdżę na zbiornik w Leźnicy Wielkiej niedaleko Łodzi może tam byłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Czy te blanki: mhx s842-2 vs s842 mocno się od siebie różnią? Dwu skład opisany z tego co wiadomo poprawnie i powyżej 9 gram już nie ma cudów natomiast czy monoblank obsłuży komfortowo tak jak w opisie czy to juz szybsza mocniejsza konstrukcja? Proszę o wypowiedzi osoby które lowily tym kijem a teoretykom dziękuję za mądrości. Edytowane 10 Listopada 2015 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Robiłem oba blanki i zarówno jednym jak i drugim troszke połowiłem, monoblank jest kapkę szybszy ale nie nosi wiekszego zakresu przynęt.Szczerze to biorąc pod uwagę monoblank, wybrał bym MHX DS820 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Robiłem oba blanki i zarówno jednym jak i drugim troszke połowiłem, monoblank jest kapkę szybszy ale nie nosi wiekszego zakresu przynęt.Szczerze to biorąc pod uwagę monoblank, wybrał bym MHX DS820Tylko czy DS nie będzie za "mocny"? Parametry oczekiwane jak w ty S . Ta DS' ka to jak obsługuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Ta DSka będzie idealnaRobiłem ją jakięś 2 tygodnie temu i mocno byłem zskoczony finalnym produktem. Kijek szybki, cięty, pozwalający na zabawę już 2,5 cm humka na 2 gramowej główce po 5cm grubaska na głowce 8-10 gram.Obecnie mój faworyt jeśli chodzi o okoniówke w monoblanku, polecam a będzie kolega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Może ktoś opisać ten blank P904-2-MHX Podoba mi się jego charakterystyka. Od ilu ładuje się rzutowo ? szukam czegoś co już będzie w miarę miotać 5g+3cale, 5g+4cale. z tego co słyszałem opad pokazuje przy 9g+3. Jaki jest max tego kija przy gumie 3 i 4 cale ? Edytowane 16 Listopada 2015 przez Spinnigista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Może ktoś opisać ten blank P904-2-MHX Podoba mi się jego charakterystyka. Od ilu ładuje się rzutowo ? szukam czegoś co już będzie w miarę latać 5g+3cale, 5g+4cale. z tego co słyszałem opad pokazuje przy 9g+3. Jaki jest max tego kija przy gumie 3 i 4 cale ? Wbij w wyszukiwarke Ten blank byl opisany ze 150 razy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Może ktoś opisać ten blank P904-2-MHX Podoba mi się jego charakterystyka. Od ilu ładuje się rzutowo ? szukam czegoś co już będzie w miarę miotać 5g+3cale, 5g+4cale. z tego co słyszałem opad pokazuje przy 9g+3. Jaki jest max tego kija przy gumie 3 i 4 cale ?Opad pokazuje od biedy przy 7g plus kopyto 3"Górą to jak dla mnie 25 gram i 3", przy 4" będzie niżej jakieś 20-21 gram, co do ładowania się, to blank ma wklejkową charakterystykę, rzucac można lżejsza przynęta, jednak z sygnalizacją będzie problem.Kolega napisze na PRIV jakich przynęt używa, pod jakie łowienie i rybki, coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Chciałbym sobie zrobić kijek uniwersalny na jeziora pod szczupaka i sandacza. Głównie łowie od 5g + 3 lub 4cale, max 20/25 przy gumie 3/4 cale. Długość kija najlepiej preferuje 2,50-2,60, ale może być min 2,30 ale to już ostatecznie. Lubie kije o akcji fast i x-fast, które ładnie się gną pod rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 to szeroki zakres przynęt i z góry mówie że Poping MHX nie jest dobrym rozwiązaniem, to specjalistyczne narzędzie do łowienia gumą sandaczy i amen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 MHX 1142 - główki 5-10 g ; gumy 4" z brzegu na stojącej wodzie , szczupły na lekkoPytanie czy obsłuży , myślę ubrać PB minima od 25 do 4V.Co o tym sądzicie ?? sporadycznie łowię z brzegu i nie zamierzam inwestować w droższy sprzęcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 MHX 1142 - główki 5-10 g ; gumy 4" z brzegu na stojącej wodzie , szczupły na lekkoPytanie czy obsłuży , myślę ubrać PB minima od 25 do 4V.Co o tym sądzicie ?? sporadycznie łowię z brzegu i nie zamierzam inwestować w droższy sprzęcik.nie tędy droga, kijek bardziej pod klenie, lekkie bolenie i takie tam Pod takie łowienie, jeśli ma być to koniecznie MHX z serii ST to MHX 1083F, robiłem, łowiłem polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Liczyłem na twoją odpowiedź ,wiem że ten kilek to typowo kleniowy, ale miałem nadzieję, że może .... Głownie zależy mi na długości, 275 trochę krótko , i miałem cichą nadzieję,że jak ubrałbym go PB minima to może. A tego 1083F jakbyś ubrał , by guma dość daleko leciała ( stare koryto ze spadkiem daleko od brzegu ) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 ST 1142 spokojnie radzi sobie z wobkiem 15 g, moc też ma, miałem na tym blanku szczupaka pod 80 cm bez najmniejszych problemów dał radę. Niestety gumami nie łowiłem nim, na upartego może i by łowił wszak to nie sprzęt łowi ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 @tebe miałem w ręku 1142 ,kolega łapie klenie , super obsługuje już od 3 g ( no właśnie ) wobki , machałem 10g wobkiem i latał jak z procy , ale jeśli chodzi o głowki i gumy tu nie mam pojęcia nie było możliwości sprawdzić . Na tej wodzie szczupak i sandacz , ale z brzegu trzeba porządnie machnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 O odleglość to sie kolega nie martwi i podpyta kolegę Matig, łowi takim kijkiem szczupaki z brzegu na jeziorze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Liczyłem na twoją odpowiedź ,wiem że ten kilek to typowo kleniowy, ale miałem nadzieję, że może .... Głownie zależy mi na długości, 275 trochę krótko , i miałem cichą nadzieję,że jak ubrałbym go PB minima to może. A tego 1083F jakbyś ubrał , by guma dość daleko leciała ( stare koryto ze spadkiem daleko od brzegu ) ??? Mam kijka na tym blanku, przelotki fuji alconite, KR concept, bez problemu wsio lata. Gumy 3" z ołowiem 16 g miota jak szatan. Poniżej tego też jest jak najbardziej na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Posiadam P844-2 , którego używam już jakiś czas, ale teraz doszedłem do wniosku , że przydałby się do póznojesiennego sandaczowania kij trochę delikatniejszy. Byłem w FC obejrzałem oba. Ale przyznam szczerze mimo wielu lat spędzonych z kijem w ręce potrafię ocenić czy to TO dopiero jak sobie nim porzucam . Jeśli ktoś używał tych dwóch albo trzech wędek poproszę o porównanie Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi