Skocz do zawartości

BLANKI MHX

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli w 2 składzie to śmiało polecam St.Croix Avid X 70MLF2. W opisie niby do DS-a ale spokojnie pod sandacza się nada i ogarnie od 7-15(max17g)+ keitech ES 3 - 4" lub inne gumy tego pokroju. wchodzi w bardzo płynne ugięcie. Tu masz ugięcie http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-9#entry1783071 .

Jeśli może być w 1 kawałku. To z seryjnych kijków również zaproponuję Ci St.CroixTBS610MLXF bardzo szybki kij pod sandacza o identycznym CW. Piszę bardzo bo szybszymi  nie machałem. :)

Ok, dzięki. Zastanawiałem się jeszcze nad SJ843-2, ale pewna osoba ma nowy kijek na sprzedasz na MB842-2 za dobrą kaskę. I raczej go zabiorę.

Bierz i nie zastanawiaj sie, mam MHX MB842-2 i to bardzo udana wędka , przy okazji podziękowania dla @Dąbek 111 że przekonał mnie do niej i super ją ukręcił.

Dziękuję

Kolega narobił zamieszania i się rozmyślił. W głowie mam dwa blanki MB842-2 oraz SJ843-2. Mam takie pytanie czy ten SJ będzie lepszy ma być to kosa sandaczowa. Gumy 3/4 cale od 10g do 20-25g z tego co słyszałem SJ rzuca dużo więcej. Czym różnią sie w/w blanki?

Edytowane przez Spinnigista

Można prosić posiadaczy MHX MB842-2 jakie jest jego realne cw ? U mnie ma służyć pod 8-11cm gumy + 10g ołowi górna granica max 20-25g. Pytałem w pracowniach o ten blank i każda opisuje go troszkę inaczej..

Posiadam. Zrobiony indywidualnie przez @woblerwz w różne bajery [emoji6] . 20 g plus 11 cm gumy może i da radę przy wyrzucie, ale o podbiciach, a nie falowaniu można pomarzyć... Zauważyłem, że 15-18 g i 5-6" guma gnie szczytówkę dość mocno.

Do 15 g z gumą 4" jest świetny. Koguty do 22 g również obsługuje poprawnie. Cięższymi nie pracowałem.

Edytowane przez count_martin3z