paawelek83 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 jak przejdziesz na P843 to nie poczujesz za dużej różnicy w porównaniu do P844.Proponuję albo wspomniany przez Ciebie CD albo jakiś St'C 10lb(5S70MLF2) Ja używam St'C Legend Elite 5S70MLF i jest to niezły kij na sandacze na lekko(od 7-15g) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 To pewnie czytałeś , ale może komuś się przyda http://www.fishingcenter.com.pl/artykul.php?id=2014-10-01_nowe_blanki_composite_developments_seria_ext_nano_test&folder=articles/testy&url=/testy.php&tekst=%C2%AB%20Powr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 co do zmiany Popinga na Popinga to kolega wyżej dobrze pisze, różnica raczej niezauważalna, a jeśli chodzi o CD to zapraszam do mnie na PRIV, trochę ich już zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 hmmZastanawiam się tylko czy ten delikatny CDek nie będzie zbyt delikatny aby wbić hak w dużego zeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Jeśli w 2 składzie to śmiało polecam St.Croix Avid X 70MLF2. W opisie niby do DS-a ale spokojnie pod sandacza się nada i ogarnie od 7-15(max17g)+ keitech ES 3 - 4" lub inne gumy tego pokroju. wchodzi w bardzo płynne ugięcie. Tu masz ugięcie http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-9#entry1783071 . Jeśli może być w 1 kawałku. To z seryjnych kijków również zaproponuję Ci St.CroixTBS610MLXF bardzo szybki kij pod sandacza o identycznym CW. Piszę bardzo bo szybszymi nie machałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Serdeczne dzięki za wszystkie wpisy , a może ktoś używa P-842? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Irek Matuszewski napisał o tym blanku (P-842) , że nie nadaje się do łowienia sandaczy - to kij do budowy wędki do łowienia dużych okoni i pstrągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 To samo i mnie powtórzył , ale nie miał go na składzie , więc nawet na sucho go nie obejrzałem , ale może ktoś używa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 A moze 792ML w moim odczuciu dobrze do 15g olowiu subtelny, czuly szczyt i mocny nie kolkowaty dolnik i rownomierne ugiecie. Bede sie pozbywal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jak jednoskład nie stanowi problemu to na giełdzie był Phenix UMBX 700ML zdaje się. Ja takim 7-14 łowiłem na gumki z główkami 7-20g w pełnym komforcie. Niestety zamieniłem na SCV68MXF i do dziś żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jak jednoskład nie stanowi problemu to na giełdzie był Phenix UMBX 700ML zdaje się. Ja takim 7-14 łowiłem na gumki z główkami 7-20g w pełnym komforcie. Niestety zamieniłem na SCV68MXF i do dziś żałuję.A co nie odpowiada Ci w tym kiju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Niestety jednoskład nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 hmmZastanawiam się tylko czy ten delikatny CDek nie będzie zbyt delikatny aby wbić hak w dużego zedaSpokojnie da radęSzybki i ostry kijek z odpowiednio mocnym dolnikiem, bez problemu da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Dzięki za wszystkie wpisy Edytowane 11 Grudnia 2015 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Można prosić posiadaczy MHX MB842-2 jakie jest jego realne cw ? U mnie ma służyć pod 8-11cm gumy + 10g ołowi górna granica max 20-25g. Pytałem w pracowniach o ten blank i każda opisuje go troszkę inaczej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Można prosić posiadaczy MHX MB842-2 jakie jest jego realne cw ? U mnie ma służyć pod 8-11cm gumy + 10g ołowi górna granica max 20-25g. Pytałem w pracowniach o ten blank i każda opisuje go troszkę inaczej..Nada się,ojciec nim łowi w tym zakresie i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Ok, dzięki. Zastanawiałem się jeszcze nad SJ843-2, ale pewna osoba ma nowy kijek na sprzedasz na MB842-2 za dobrą kaskę. I raczej go zabiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Ok, dzięki. Zastanawiałem się jeszcze nad SJ843-2, ale pewna osoba ma nowy kijek na sprzedasz na MB842-2 za dobrą kaskę. I raczej go zabiorę.Bierz i nie zastanawiaj sie, mam MHX MB842-2 i to bardzo udana wędka , przy okazji podziękowania dla @Dąbek 111 że przekonał mnie do niej i super ją ukręcił.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Kolega narobił zamieszania i się rozmyślił. W głowie mam dwa blanki MB842-2 oraz SJ843-2. Mam takie pytanie czy ten SJ będzie lepszy ma być to kosa sandaczowa. Gumy 3/4 cale od 10g do 20-25g z tego co słyszałem SJ rzuca dużo więcej. Czym różnią sie w/w blanki? Edytowane 15 Grudnia 2015 przez Spinnigista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansb Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Jeśli do 25g to pewnie lepiej nabyć MB843-2 cw.21 ,ale MB842 też podoła.SJ nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dlaczego nie polecasz SJ ¿ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Można prosić posiadaczy MHX MB842-2 jakie jest jego realne cw ? U mnie ma służyć pod 8-11cm gumy + 10g ołowi górna granica max 20-25g. Pytałem w pracowniach o ten blank i każda opisuje go troszkę inaczej..Posiadam. Zrobiony indywidualnie przez @woblerwz w różne bajery [emoji6] . 20 g plus 11 cm gumy może i da radę przy wyrzucie, ale o podbiciach, a nie falowaniu można pomarzyć... Zauważyłem, że 15-18 g i 5-6" guma gnie szczytówkę dość mocno.Do 15 g z gumą 4" jest świetny. Koguty do 22 g również obsługuje poprawnie. Cięższymi nie pracowałem. Edytowane 15 Grudnia 2015 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 W Pracowni FC powiedziano mi że ogarnia 30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dla mnie MHX MB842-2 max gdzie fajnie można podbić to 15g + 4", można grubiej , da radę ale już bez przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 W Pracowni FC powiedziano mi że ogarnia 30g Ale powiedziano ze ogolnie ogarnia 30g czy glowki 30g?Glowka 18g + guma 5cali i juz masz ponad 30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi