WojtekCIN Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 SJ będę składać teraz, bo właśnie przyszły mi komponenty. Na sucho fajny blank Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 W email dokładnie opisałem wszystko jakie przynęty i gramature. W innej pracowni dostałem informacje, że max 25g + 3cale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansb Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dlaczego nie polecasz SJ ¿SJ słabo się ładuje .MB troszke droższy ale warto zainwestować.Mam te blanki na castingu polecam MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 MB troszke droższy ale warto zainwestować.Przecież MB842 jest najtańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdansb Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Faktycznie na wiosnę było odwrotnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Na oku mam jeszcze p844-2 oraz p904-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 MB a seria P czyli popping to dwa zupełnie inne kijki. Popping czyli kijek o akcji zbliżonej do wklejki, delikatną szczytowka i mocny dolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Cześć, to są bardzo różne blanki , SJ są bardzo suche , sztywne natomiast MB równie mocne ale takie cieplejsze , radziłbym najpierw je pomacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Wiem, że MB a Poping to inne kije, ale sprawdzą się pod moje łowienie P904-2 powinien ogarniać 10g+3" cale do 24+3" ew. jeszcze 4"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Z tym komfortowym podbiciem to podobnie jak z czuciem przynęty, opinie są dość subiektywne.MB842-2 to pociągnie dużo i można go spokojnie przeciążyć, mnie sie fajnie łowiło w zakresie 7-18 gram plus 4" kopytko, tylko mówię o delikatniejszym, szczupakowym animowaniu przynety.Co do SJ 843-2 to nie bardzo wiem o co chodzi z tym słabym ładowaniem, jest to inna konstrukcja niż MB, SJ843 pozwala na fajne prowadzenie kopyta 3" na główkach 10-35 gram, jest sztywniejszy, ugięcie ma bardziej przesunięte do szczytu, jednak pod konkretniejszą rybką zapracuje głębiej, dlatego bardziej, moim zdaniem oczywiście nadaje sie do agresywnego prowadzenia sandaczowej przynęty. Osobiście używam go od 2 lat pod szczupaki łowione na gumy 4-6 " na główkach do 15 gram i złego słowa nie powiem. Testowałem go w szwecji na szczupakach i złego słowa nie powiem.Co do Popingów, to są to bardzo specyficzne konstrukcje, jak najbardziej pod sandacza, jak najbardziej pod gumę, najlepiej pracują według mnie w zakresie 6-23 gram plus 3" kopyto...jest tylko jedno ale, konstrukcja ta jest bardzo specjalistyczna, a praca wędki nie każdemu będzie pasować, betonowy dolnik i "wklejkowata" szczytówka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Dzięki, Hubert za pomoc, ale jednak najpierw ukręcę sobie szpadę pod okonie. A w kwietniu pomyślę nad sandaczówką. Odezwę się na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Powiedzcie, czy w Polsce można gdzieś kupić blanki MHX z serii White (biały kolor)? Zastanawiam się nad ukręceniem w zimie czegoś, czym da radę komfortowo rzucać multikiem główkami 5-12g + guma 2-3", a chciałbym biały kij Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Powiedzcie, czy w Polsce można gdzieś kupić blanki MHX z serii White (biały kolor)? Zastanawiam się nad ukręceniem w zimie czegoś, czym da radę komfortowo rzucać multikiem główkami 5-12g + guma 2-3", a chciałbym biały kij Zapytaj Sergiusza w Fishingrodzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Powiedzcie, czy w Polsce można gdzieś kupić blanki MHX z serii White (biały kolor)? Zastanawiam się nad ukręceniem w zimie czegoś, czym da radę komfortowo rzucać multikiem główkami 5-12g + guma 2-3", a chciałbym biały kij Kiedys chyba byly w BRC ale obecnie jakos nie widzialem. Napewno byly w niemieckim RODPRO, no ale oni skonczyli dzialalnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 napisz jaki blank potrzebny a coś sie załatwi, wielkiego wyboru nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Myślę o patyku pod multik, obsługującym główki od 5-6g + gumka 2-3" do 15g + 3". Zbrojony spiralnie. Kijek miałby współpracować z Chronarchem E51. Nie wspomniałem, że ideałem byłoby, jakby blank był w 2 kawałkach Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagu Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ktoś z kolegów miał do czynienia z blankami MB812XF-MHX? Poszukuję cos pod sandacza do podbijania 10-20 gram plus 3". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Bardzo fajne blanki pod sandacza, ale kolega niech celuje w MB813XF jeśli ma to być pod 20g plus 3", blanki są wyjątkowo jak na MHX dobrze opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 A miał ktoś do czynienia z blankiem MB752XF- MHX?Jakie ma ugięcie pod ryba, od ilu do ilu komfortowo rzuca i prowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagu Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Jaka różnica między starymi MB? Charakterystyka i ugiecie takie same jak np. MB843-2? Jeśli 80% stanowią główki 15-17 g a 20% to 12 lub 20 g to jednak MB813XF? Mam obecnie P844-2 i potrzebuje czegoś do podbijania w rozsądnych pieniazkach.Głównie pod sandacza z bardzo częstym przylowem szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 @DaguTen MB XF to taki klasyczny MB MHX z ostrzejsza szczytówką, MB843 są niedoszacowane, w związku z mocniejszym szczytem, jak wcześniej pisałem blanki dobrze opisane i wychodzi fajna kosa na zedy.Pod przynęty o których piszesz to MB813XF będzie jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Hubercie, a na moje pytanie będziesz znał odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Tak jak już wcześniej pisałem, opisane są bardzo poprawnie 4-16 gram plus 3" calowa gumka powinno grać zadowalająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 czyli, że fajny kij pod lekkie zedy na tym blanku wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 idealny pod lekkie zedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi