DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 No tak, ale to nie jerkowka, czy sumowka przeciez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 No tak, ale to nie jerkowka, czy sumowka przeciez Nie wiem czy dobrze interpretuję ale autor chyba chciał zwrócic uwagę na rozbieżność w grubości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Nie wiem czy dobrze interpretuję ale autor chyba chciał zwrócic uwagę na rozbieżność w grubości Aaaa Nie zaczailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Sory za jakość bo zdjęcia robione żelazkiem w pracy A tak się , ma grubość ścianek w MHX Własnie odebrałem do zbrojenia Nie wiem czy się śmiać czy płakać .... Szczyt nie wiele lepiej 0.53 a po drugiej stronie 0,89mi bardziej chodzi o tą serię https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MHX-ELITE-PRO-series/1052morze była by porównywalna z np lamiglasem XMG , jeśli chodzi o czuły szczyt i mocny dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Sory za jakość bo zdjęcia robione żelazkiem w pracy A tak się , ma grubość ścianek w MHX Własnie odebrałem do zbrojenia Nie wiem czy się śmiać czy płakać .... Szczyt nie wiele lepiej 0.53 a po drugiej stronie 0,89lepiej go zwróć , coś mi się wydaję że może szybko zrobić się kilku składem , podobnie miał @Guzu z Deltą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Nie wiem czy to właściwy wątek, ale temat w sumie dotyczy MHX, a konkretniej S871-2. Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie znajdę spacing do przelotek Minima Match? Wydawało mi sie kiedyś, że na mudhole w opisie produktu były tabelki, ale nie mogę znaleźć. z góry dziękujęMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Użyj tabel do Fuji KR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 lepiej go zwróć , coś mi się wydaję że może szybko zrobić się kilku składem , podobnie miał @Guzu z DeltąZdecydowanie go zwrócę ... NIe będe ryzykowal swojej pracy i czasu, po to ,żeby w pierwszym rzucie zostać nieszczęśliwym posiadaczem trawela P844 -3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Michał - dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mam pytanie do znawców. Zakupiłem używaną wędkę na blanku MHX (jedno skład) . Na wędce nie ma żadnej firmowej naklejki jest tylko napis ręcznie pisany MHX MB 782 , 6'6", 8-14lb, 5-25. Czy ten blank jest dobrze opisany czy jest to w ogóle MHX?(nie znalazłem takiego do 5-25 g) Na kij nie dostałem żadnych papierów . Dodam ,ze na uchwycie kołowrotka pisze Fuji a na przelotkach ALPS S6? Kij ogólnie jest ok widać ,że ma zapas mocy i leży mi w ręku.Kij kupiłem z myślą o sandaczu ,większym okoniu z łódki (przynęty max 20-25g całość)przeważnie 10-15g główka + 3,4 cale guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Może ktoś po prostu opisał swoje odczucia machając tym blankiem i tu mu przyznam rację.Wg strony 5-18g,a moim zdaniem 7-25g.Nie od dziś wiadomo,że MHXy są nie doszacowane,albo inaczej,to co jest opisane to w takich gramaturach blank pracuje komfortowo,ale można i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Czyli się nie przejmować tylko łowić Czy te przelotki są ok? Wszyscy widziałem fuji montują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Czyli się nie przejmować tylko łowić Czy te przelotki są ok? Wszyscy widziałem fuji montują ?Miałem Alpsy S6 na jednym kiju - możesz spać spokojnie .Na forum dwóch chłopaków, których znam woli zbroić nimi niż Alconitami. Edytowane 19 Lutego 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 S-6 to bardzo dobre przelotki z dobrymi wkładami, mowa o ZIRKONIUM oraz SIC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Cześć,Szukam blanku pod bolenia. Łowisko: Odra, Warta.Długość:9'. Dłuższego blanku nie chcę - przerabiałem temat.Przynęta to woblery 7cm-9cm o masie do 12-14gMam pytanie, czy blank MHX ST1083F nada się na takie łowienie?Cw. ma zdefiniowane do 18g przy 12lb. Nie jestem pewny czy to nie będzie za mało i szukać czegoś do 21g i 15lb (tutaj w MHX jest luka).Wielu Kolegów poleca go na łowienie przynętami miękkimi np. do opadu. Jeżeli chodzi o woblery informacji jest bardzo mało. Czy użytkownicy mogli by się wypowiedzieć?PozdrawiamDawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Cześć,Szukam blanku pod bolenia. Łowisko: Odra, Warta.Długość:9'. Dłuższego blanku nie chcę - przerabiałem temat.Przynęta to woblery 7cm-9cm o masie do 12-14gMam pytanie, czy blank MHX ST1083F nada się na takie łowienie?Cw. ma zdefiniowane do 18g przy 12lb. Nie jestem pewny czy to nie będzie za mało i szukać czegoś do 21g i 15lb (tutaj w MHX jest luka).Wielu Kolegów poleca go na łowienie przynętami miękkimi np. do opadu. Jeżeli chodzi o woblery informacji jest bardzo mało. Czy użytkownicy mogli by się wypowiedzieć?Pozdrawiam DawidBlank da radę bez problemu, te 12lb to takie lekko niedoszacowane, choć pod takie łowienie to bym brał MHX ST1023. Blanki z F na końcu są bardziej dedykowane pod gumowanie, ale z woblerem w takich gramaturach spokojnie, zarówno podczas rzutu jak i prowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Da rade na spokojnie z takimi wobkami. Jednak jeśli tylko i wyłącznie na wobki łowisz to wybrałbym coś o akcji fast. Co do st1083f to śmigałem nim cannibalami 10 cm + 20g główka i jakoś daje rade, ale to już jest zdecydowanie max. Pod gumy ten blank jak najbardziej ale wobki też ogarnie na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Mam jeszcze takie pytanko dla znawców odnośnie wartości kija co wcześniej pytałem o blank i przelotki (wiem że już za późno no ale...).Dalem za niego 300pln czy to dobra cena? Kij nie jest nowy ale nic mu nie dolega nosi normalne ślady używania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Bardzo dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Bardzo dziękuję za opinie Hubertusowi i Mateuszowi.MHX ST1023 - ma długość 2,6m. Mam trochę obaw, czy na rzeczne łowienie boleni nie będzie za krótki (nie mam nic do krótkich kijaszków - na wodach stojących z brzegu używam maks 2.4m - najczęściej 2.13m). No ale z rzeką mam blokadę - i tak chce zejść z długości 2,9. Dla wielu to jest optymalna jak nie najlepsza długość pod kijka boleniowego . Ach co to się dzieje, że już pod gatunek wybieramy blanki/wędki... A rybek coraz mniej. Mam rozumieć, że MHX ST1023 ma mniej szczytową akcję od ST1023F-MHX lub ST1083F-MHX i niejako mniej podda się szczytówka przy ściąganiu woblerów 7-9cm w nurcie?Pytam bo mam też opinię od jednej z pracowni, że najlepiej brać coś o akcji x-fast i nie bać się spadów. Co o tym myślicie boleniowi wyjadacze? Kijek nie będzie przeznaczony na jigowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Spadów nie ma się co obawiać, zarówno w jednym jak i drugim przypadku.Osobiście lubie głębiej pracujące kijki, a ten 1023 spokojnie poradzi sobie z takimi wobkami.....co do długości, to wierz mi problemu nie ma i trzeba się przestawić ale warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Zna ktoś wagę gołego blanku st1142 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Zna ktoś wagę gołego blanku st1142 ?Będzie jakieś 63 gramy, czyli 2,25 uncji, zakładając na okrągło że uncja to 28 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Będzie jakieś 63 gramy, czyli 2,25 uncji, zakładając na okrągło że uncja to 28 gramJesteś pewny , że tylko tyle ? Pytam, ponieważ mam zboczenie odnośnie wagi kija - i tego rodzaju gotowy kij ( ok 10lb) nie może u mnie ważyć więcej niż jakieś 110gram Dlatego jestem ciekawy tej wagi ? Edytowane 9 Marca 2016 przez Spejson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Dane ze strony producenta, a w 110 powinieneś się zmieścić, wszystko zależy od zbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi