Tomek Wielgus Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Ja bym go określił jako coś pomiędzy - szybki to on bardzo nie jest , na pewno nie klucha , komfort przy jigowaniu kończy się na 4.5 g , plus wąska gumka Na pewno nie jest to kij do szybkiego , ostrego skakania, raczej płynniejszego i delikatniejszego prowadzenia, aczkolwiek bardzo przyjemny , zwłaszcza przy holu.Jeśli lubisz szybkie wędki pozwalające na ostrą pracę przynętą , to to raczej nie będzie to czego szukasz..Chyba że chcesz łowić naprawdę lekko i niezbyt głęboko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) To ma być kij całoroczny. Jaskółki i kajtki na głowkach raczej 5 niz 6 gr u góry. Okonie na 7-8 m głębokości. Prowadzenie zroznicowane ... Edytowane 16 Listopada 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Czy jakiś rodbuilder jest w stanie porównać s781-2 do batsona rainshadow walley tego 4-10 lb ? Nie pytam o jego moc i zakres przynęt raczej o akcje. Mam batsona i właśnie mi pasuje. Ani to klucha ani xfast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Ma ktoś s781 w 2 kawałkach? Szukam opinii użytkowników. Interesuje mnie czy praca przy jigowaniu 2.5-6gr bardzo odbiega od tego samego blanku w 1 kawałku ... ?Mam w tej chwili ten kijek w 2 kawałkach od kolegi , jeśli jesteś zainteresowany mogę wysłać zdjęcia . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Lepiej powiedz kiedy będziesz w Olsztynie to bym wziął i pomachal na sucho chociaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Panowie, jaka średnica ACSa do MB842-2? Rękojeść przed łokieć. Może ktoś da radę zmierzyć, może ktoś pamięta? Ja niestety nie mam blanku w ręce i wszelkie tego typu manewry muszę robić na odległość...Pozdrawiam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Przy tym blanku Butt=12,5mm odpowiedni będzie ECS16 - jak dla mnie wygodniejszy od ACS-a.W fabryczny opis blanku wkradł się błąd dotyczący średnicy, więc radze się nim nie sugerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Przy tym blanku Butt=12,5mm odpowiedni będzie ECS16 - jak dla mnie wygodniejszy od ACS-a.W fabryczny opis blanku wkradł się błąd dotyczący średnicy, więc radze się nim nie sugerować.Dzięki za odpowiedź. Jeśli w samym butt jest 12,5, to ile będzie trochę wyżej, no powiedzmy 30 cm wyżej ? Zależy mi na tym, by uchwyt wszedł na sztywno. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawmen5 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Lepiej powiedz kiedy będziesz w Olsztynie to bym wziął i pomachal na sucho chociaż... Będę na pewno 29.12.2017r. w Olsztynie, być może będę wcześniej, dam znać, możemy się spotkać i obgadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Masz mój nr tel. Zadzwoń dzień wcześniej @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Nie mam możliwości sprawdzenia ale na stronie MHX jest pdf z wymiarami blankow mierzone chyna co 2 cale od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 No właśnie ponoć jakiś błąd się wdał w opis, ale muszę sprawdzić ten pdf, może chociaż tam jest dobrze. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Dzięki za odpowiedź. Jeśli w samym butt jest 12,5, to ile będzie trochę wyżej, no powiedzmy 30 cm wyżej ? Zależy mi na tym, by uchwyt wszedł na sztywno. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaPrzy 30cm powyzej bedzie ~12.2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Witam.Macał ktoś może blanki z serji Crankbait. Może być niezła opcja na szczubłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Panowie i panie robił ktoś z p903-2 lub p904 kijek castingowy... czy ten szczyt delikatny nie będzie jakoś przeszkadzał w castingu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Panowie i panie robił ktoś z p903-2 lub p904 kijek castingowy... czy ten szczyt delikatny nie będzie jakoś przeszkadzał w castingu...?Da rade zrobić, ale polecam spiralne zbrojenie właśnie ze względu na szczytówkę, taki robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ktoś coś powie o s720? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Koledzy, zastanawiam się nad kijem na blanku MHX P903. Czy ktoś z was miał styczność z tym blankiem?? Chciałbym go używać pod okonia na ciężko, czyli 7-15g. Co sądzicie o takim zastosowaniu dla tegoż blanku?? Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Krismuaythai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Koledzy, zastanawiam się nad kijem na blanku MHX P903. Czy ktoś z was miał styczność z tym blankiem?? Chciałbym go używać pod okonia na ciężko, czyli 7-15g. Co sądzicie o takim zastosowaniu dla tegoż blanku??Jeżeli w grę wchodzi kij w jednym kawałku to DS821 jest fajnym kijem do okonia na ciężko. Wg mnie zaczyna od 5g plus gumka 5cm a kończy na 14-15 plus wąska gumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Witam, Kupilem blank MHX P904-2 i widze, ze jest lekko skrzywiony w topowej czesci. To moj pierwszy kij jaki zamierzam uzbroic, stad moje pytanie do zaawansowanych rodbuilderow , czy takie lekkie skrzywienie (na dlugosci ok 15cm odchylenie ok. 5mm) jest czyms normalnym w tej klasie blankow czy powinienem go reklamowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Tak naprawde to masa jest krzywych blankow, w lowieniu to pozniej nie przeszkadza. Ostanio zbrojona elitka tez byla krzywa, po uzbrojeniu nawet tego nie widac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Witam, Kupilem blank MHX P904-2 i widze, ze jest lekko skrzywiony w topowej czesci. To moj pierwszy kij jaki zamierzam uzbroic, stad moje pytanie do zaawansowanych rodbuilderow , czy takie lekkie skrzywienie (na dlugosci ok 15cm odchylenie ok. 5mm) jest czyms normalnym w tej klasie blankow czy powinienem go reklamowac?Przerobiłem już trochę blanków...i śmiem twierdzić że idealnie prosty blank, to tylko wypadek przy procesie produkcji Nie ma się co przejmować, uzbroić i w niczym przeszkadzac nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 (edytowane) Racja Panie Hubert- malo ktory jest prosty idealnie . Ja sobie juz nie przypominam takiego -choć,może moj ostatni FX862. No,ale to Tomek musial mi wybierac z posrod chyba 5 sztuk. Fakt dostalem z Rodmas-a piękny i prosciutki blank Po świętach odbiorę stary blank XSH i wstawię fotki - zobaczycie jak może fajnie szczyt uciekać w bok Zamierzam go uciąc na tych 5cm -ale co ciekawe - prosty a ostatnie 4-5cm spierdziela na maxa w jedną mańkę Edytowane 18 Grudnia 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Widze, ze te skrzywienie jest w linii z kregoslupem, wiec tym bardziej nie powinno przeszkadzac. Dzieki za szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zapytam jeszcze jak zbroic takiego kija. Przelotki po twardszej stronie czy miekszej?, bo na forach czytam, ze sa zwolennicy obu sposobow. Kij bedzie z kolowrotkiem staloszpulowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi