Skocz do zawartości

BLANKI MHX

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym go określił jako coś pomiędzy - szybki to on bardzo nie jest , na pewno nie klucha , komfort przy jigowaniu kończy się na 4.5 g , plus wąska gumka :)

Na pewno nie jest to kij do szybkiego , ostrego skakania, raczej płynniejszego i delikatniejszego prowadzenia, aczkolwiek bardzo przyjemny , zwłaszcza przy holu.

Jeśli lubisz szybkie wędki pozwalające na ostrą pracę przynętą , to to raczej nie będzie to czego szukasz..Chyba że chcesz łowić naprawdę lekko i niezbyt głęboko.

• Like 1

Ma ktoś s781 w 2 kawałkach? Szukam opinii użytkowników. Interesuje mnie czy praca przy jigowaniu 2.5-6gr bardzo odbiega od tego samego blanku w 1 kawałku ... ?

Mam w tej chwili ten kijek w 2 kawałkach od kolegi , jeśli jesteś zainteresowany mogę wysłać zdjęcia . Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Panowie, jaka średnica ACSa do MB842-2? Rękojeść przed łokieć. Może ktoś da radę zmierzyć, może ktoś pamięta? Ja niestety nie mam blanku w ręce i wszelkie tego typu manewry muszę robić na odległość...

Pozdrawiam

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Przy tym blanku Butt=12,5mm odpowiedni będzie ECS16 - jak dla mnie wygodniejszy od ACS-a.

W fabryczny opis blanku wkradł się błąd dotyczący średnicy, więc radze się nim nie sugerować.

Dzięki za odpowiedź. Jeśli w samym butt jest 12,5, to ile będzie trochę wyżej, no powiedzmy 30 cm wyżej ? Zależy mi na tym, by uchwyt wszedł na sztywno.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Koledzy, zastanawiam się nad kijem na blanku MHX P903. Czy ktoś z was miał styczność z tym blankiem?? Chciałbym go używać pod okonia na ciężko, czyli 7-15g. Co sądzicie o takim zastosowaniu dla tegoż blanku??

Edytowane przez Krismuaythai

Koledzy, zastanawiam się nad kijem na blanku MHX P903. Czy ktoś z was miał styczność z tym blankiem?? Chciałbym go używać pod okonia na ciężko, czyli 7-15g. Co sądzicie o takim zastosowaniu dla tegoż blanku??

Jeżeli w grę wchodzi kij w jednym kawałku to DS821 jest fajnym kijem do okonia na ciężko. Wg mnie zaczyna od 5g plus gumka 5cm a kończy na 14-15 plus wąska gumka

• 2 tygodnie później...

Witam,

Kupilem blank MHX P904-2 i widze, ze jest lekko skrzywiony w topowej czesci. To moj pierwszy kij jaki zamierzam uzbroic, stad moje pytanie do zaawansowanych rodbuilderow , czy takie lekkie skrzywienie (na dlugosci ok 15cm odchylenie ok. 5mm) jest czyms normalnym w tej klasie blankow czy powinienem go reklamowac?

Witam,

Kupilem blank MHX P904-2 i widze, ze jest lekko skrzywiony w topowej czesci. To moj pierwszy kij jaki zamierzam uzbroic, stad moje pytanie do zaawansowanych rodbuilderow , czy takie lekkie skrzywienie (na dlugosci ok 15cm odchylenie ok. 5mm) jest czyms normalnym w tej klasie blankow czy powinienem go reklamowac?

Przerobiłem już trochę blanków...i śmiem twierdzić że idealnie prosty blank, to tylko wypadek przy procesie produkcji ;)

Nie ma się co przejmować, uzbroić i w niczym przeszkadzac nie będzie

Racja Panie Hubert- malo ktory jest prosty idealnie . Ja sobie juz nie przypominam takiego -choć,może moj ostatni FX862. No,ale to Tomek musial mi wybierac z posrod chyba 5 sztuk. Fakt dostalem z Rodmas-a piękny i prosciutki blank :)

Po świętach odbiorę stary blank XSH i wstawię fotki - zobaczycie jak może fajnie szczyt uciekać w bok :) Zamierzam go uciąc na tych 5cm -ale co ciekawe - prosty a ostatnie 4-5cm spierdziela na maxa w jedną mańkę :)

Edytowane przez "Paweł"