Maza Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Maza na pierwszy robiony kij mb843-2 wybrałem,poszło mi o dziwo łatwo,a blank do takiego łowienia polecam,lekki,szybki ,czuły z dobrą mocą w dolniku no i niedrogi super,dobrze wiedzieć ze ktos inny tez zaczynał kretactwo na tym samym blanku jest gdzies na forum temat zbrojenia tego blanku czy prywatnie kontaktowales sie z kims? czytalem ze kolega Dąbek111 sporo ich nakrecil,duzo tez sie udziela w temacie MHX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 MB843-2 to też jeden z moich pierwszych. Bardzo dobry blank, świetne kije na nim wychodzą.Także - do boju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 MB 842 jest za slaby do rzecznego opadu,przy 25g + guma 3 cale kleka i to jego max komfortu. MB 843-2 z tego co wczoraj sie naczytalem,najbardziej odpowiadal by moim wymoga,jestem w 95% przekonany do zakupu tego blanku.Ostatnia moja watpliwoscia do rozwiania jest SJ783-2 seria JIG,blank o bardzo podobnej pracy do MB843 a w dodatku jest nie co tanszy. Zaczniesz krecic, to zakladaj swoj watek i pokazuj postepy z prac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Miałem MB 843-2 x2 i 1x SJ843-2. Zdecydowanie MB. Jest po prostu (moim zdaniem) fajniejszy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Zaczniesz krecic, to zakladaj swoj watek i pokazuj postepy z prac Na pewno tak zrobie,moze i nawet jeszcze w tym miesiacu,jak pomozecie mi przy doborze przelotek i reszty komponentów Na chwile obecna pomimo tego ze sporo czytalem na temat przelotek/spacingu to wszystko i tak wydaje sie czarna magia i czuje sie zielony w tym temacie na maxa...na teraz wiem jedno,na pewno bedzie to MB 843-2 jest juz w koszyku. Co do doboru rekojesci,przelotek,calego zbrojenia to znalazlem juz troche info na j.pl i jest rowniez temat na sasiednim forum w którym doradzales komus zbrojenie wlasnie tego blanku,ale temat byl pisany w 2013 i mysle ze do dnia dzisiejszego moglo sie sporo zmienic,pewnie weszly nowe leprze komponenty do uzbrojenia tego blanku,wiedz musze zaczac wszystko od nowa,nie ukrywam ze bede liczyl na twoja/wasza pomoc pozdro Edytowane 1 Października 2018 przez Maza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Miałem MB 843-2 x2 i 1x SJ843-2. Zdecydowanie MB. Jest po prostu (moim zdaniem) fajniejszy. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA do ,, agresywnego'' prowadzenia przynęty który Twoim zdaniem lepszy , szukam wedki typowo pod sandacza, nie łowię na wędki typu wklejka, przynęty podbijam wędką anie kołowrotkiem, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 zbrojenie przelotek pod kolowrotek Penn Clash 3000 uchwyt chcial bym SKSS17 zbrojone w Y i L Fuji Alconite BYAG 25 (Nr. 86-12025) - czy 30?Fuji Alconite BYAG 16 (Nr. 86-12016)Fuji Alconite BYAG 10 (Nr. 86-12010)Fuji Alconite BYAG 8L (Nr. 86-12008L) Fuji Alconite BLAG 7 (Nr. 86-14070)Fuji Alconite BLAG 6 (Nr. 86-14060)Fuji Alconite BLAG 6 (Nr. 86-14060)Fuji Alconite BLAG 6 (Nr. 86-14060)Fuji Alconite BFAT 6 (na szczyt - Tube 2.0mm Ring)szczytowa SIC..? 25-16-10-8-6-6-6-6-6(szczyt)??? co myslicie o takim zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Pomysl o KR Alconite.Uzywasz dlugiego przyponu z fluorocarbonu? Jesli nie to mozesz zejsc z przelotkami w tunelu do 4.5KT lub 5.0KT Np: 25KLH 12KLH 7KLM 6KLL 4(lub 5)x4.5KT 4.5LG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Pomysl o KR Alconite.Uzywasz dlugiego przyponu z fluorocarbonu? Jesli nie to mozesz zejsc z przelotkami w tunelu do 4.5KT lub 5.0KT Np: 25KLH 12KLH 7KLM 6KLL 4(lub 5)x4.5KT 4.5LG jesli juz uzywam przyponu z fluorocarbonu to o dlugosci max 50cm ale czesciej wiaze plecione bezposrednio do przynety.Czyli zastosowal bym 25KLH 12KLH 7KLM 6KLL 5KT x4 i 5LG to jest szczytowa tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Tak, jesli 5.0 to np szczytowa mozesz zalozyc LG lub MNAT. Albo jedna z nowych modeli Torzite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Tak, jesli 5.0 to np szczytowa mozesz zalozyc LG lub MNAT. Albo jedna z nowych modeli Torzite ok dzieki wielkie,zaraz przerobie sobie temat przelotek KR Alconite,zebym nie popelnil jakiegos amatorskiego babola przy zamawianiu;)dostane caly ten set przelotek w BRC?jesli nie to jaki sklep polecasz? Edytowane 1 Października 2018 przez Maza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 A mi dzisiaj mój Elite Pro 20 lbs strzelił przy wyrzucie:( :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 A mi dzisiaj mój Elite Pro 20 lbs strzelił przy wyrzucie:( :( jak dlugo sluzyl ci kij na tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 ok dzieki wielkie,zaraz przerobie sobie temat przelotek KR Alconite,zebym nie popelnil jakiegos amatorskiego babola przy zamawianiu;)dostane caly ten set przelotek w BRC?jesli nie to jaki sklep polecasz? Powinienes dostac, jak nie to calkiem sporo sklepow w PL jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Od jesieni 2017. Strzelił pod 40-gramowym wobkiem. Jutro wysyłam do pracowni...zobaczymy jak faktycznie wygląda gwarancja :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Od jesieni 2017. Strzelił pod 40-gramowym wobkiem. Jutro wysyłam do pracowni...zobaczymy jak faktycznie wygląda gwarancja :) Jesli 40g wobkiem to troche wedke przeciazyles Do ilu jest ten MHX oryginalnie opisany? do 25-28g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Do 23g. Ale spokojnie można ten wyrzut pomnożyć razy 2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Powinienes dostac, jak nie to calkiem sporo sklepow w PL jest.mieszkam w UK,ale sprzet bede zamawial w Polsce na stary adres zamieszkania,dla tego tak bo w starym domku mam jeszcze dwa kijki ktore chcial bym miec tu w Anglii,wiedz wysle sobie wszystko razem w jednej tubie.Dzis w BRC skompletowalem sobie prawie wszystko,nie mieli tylko pierscieni 17mm do skss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 W Anglii masz sklep Guides&Blanks, tak na przyszlosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Aaaa to zaraz lukne na ich stronke i od razu porównamy ceny dzieki za info;)Już wcześniej szukałem pracowni czy sklepów gdzie mógł bym dostać blanki,ale wszedzie mieli tylko fly blanks,znajomy jeszcze mi potwierdził ze nigdzie w UK nie dostane banków do spina,więc zacząłem szukać w Polsce i Ameryce Edytowane 1 Października 2018 przez Maza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Właśnie porównywalem ceny PL/UK blanku mhx mb843-2W Anglii maja ten blank o prawie 80zl tańszy jak jest w Polsce,szok...z jednej strony sie cieszę bo mogę zaoszczędzić ale z drugiej strony wyprowadzają mnie z ruwnowagi takie sytuacje,mam na myśli jak to ma sie miec do zarobków obu Państw;/Juz nie pierwszy raz spotykam sie z tym... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 W Anglii masz sklep Guides&Blanks, tak na przyszlosc Guides&Blanks noo powiem ci ze kozacka maja stronke a w dodatku mam do nich godzinke jazdy autem;)na prawde wielkie dzieki za namiar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Tak wyglądają zakupy w koszyku pod MHX MB843-2,Del Toro moge cie prosić żebyś rzucił okiem na to,czy wszystko sie zgadza tak jak pisaliśmy wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Zamiast 4.5LG mozesz zamienic na taka 5.0:https://www.guidesnblanks.com/p/fuji_torzite_t_kgtt_f Widze ze masz w koszyku tylko jeden pierscionek WC, czyli bedziesz go zakladal z przodu, a w srodek uchwytu insert z korka/pianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Zamiast 4.5LG mozesz zamienic na taka 5.0:https://www.guidesnblanks.com/p/fuji_torzite_t_kgtt_f Widze ze masz w koszyku tylko jeden pierscionek WC, czyli bedziesz go zakladal z przodu, a w srodek uchwytu insert z korka/pianki? dzieki wezme poprawke na szczyt i bedzie 5.0w srodek pojdzie na pewno pianka.Mam jej sporo po przeroznych przerobkach starych wedek ktore sluzyly do nauki omotkowania,osadzania uchwytow itd.Druga sprawa to nie mam jeszcze nic przygotowanego pod klejenie korasa,nigdy tego nie robilem i jak na razie nie chce sie za to zabierac;)poza tym nigdy tez specjalnie za nim nie przepadalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi