skalek-77 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Koledzy posiada może ktoś kijek na Blanku Elite X NP844-MHX? Głównie chodzi mi o zakres obsługiwanych przynęt oraz o ugięcie Proszę o jakieś konkrety w tej sprawie oraz mile widziane byłyby fotki Mam ten blank. Blank wybitnie o akcji bardzo szczytowej. Subtelna szczytówka i mocny dolnik. Ugięcia podobne do znanego MHX-P 844, tylko jakby płynniejsze, ładniej przechodzi w część środkową. Dużo lżejszy ,szybszy i bardziej "elektryczny" ( dużo bardziej) od P844. Komfort przy podbijaniu jiga będzie od 7-22g ( max główka 25g ale to już lekko przeciążony będzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati100 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Mam nadzieję że teraz już w odpowiednim wątku zadaje pytanie, a mianowicie pytanie dotyczy blanku MHX ST 1023 F jak sie sprawuje? Jaki zakres przynęt? I czy nada się do łowienia boleni i sandaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati100 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 W rzece oczywiscie (odra) najczęściej woblery typy salmo thrill 7 i 9cm spirit 3 itp. Rapala oryginal i czasami guma 3 cale na maksymalnie 20gramach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Salmo thrill 7 tak , 9 już nie , gumę 3 całe wąska na 20gr to już max dla niego , wyrzut zachowawczy , Blank dość czuły z głębszym ugięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Panowie, raczej potrzebuję blank 8lb pod casta. Fajnie aby można było rzucać od 3g jigami oraz aby można było pociągnąć Countdown'a 5cm albo Tapsik (duża baryłka) na dużej rzece.Czy S842 da rade? A może S871-2 wystarczy ? Może coś innego możecie polecić i niekoniecznie ze stajni MHX ?Będę wdzięczny za sugestie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati100 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Dzięki robasz...A może lepiej spisze sie st 1023 ma troche większe cw. Podane? Czy lepiej szukać czegoś mocniejszego pod łowienie w rzece? Nie mam możliwości pojechania do pracowni i dlatego pytam. Szukam w miarę uniwersalnego rzecznego spiningu ale nie jakiegoś bardzo mocnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 odniosłem sie do st 1023f bo tego miałem , żeby łowić 9 cm thrillem musiałbyś mieć przynajmniej 15 funtowy , ten st 1023 z tego co pamiętam nie był tak szybki jak F , a jeden i drugi to 12 funtowce więc przy 9cm salmo siądą , a F- ką połowisz i okonie , szczupak ,sandacz , sumek metrowy także mu nie straszny , gumki 5-6cm przy 6-7 gramach , jak i 3 cale na 20gr max , wobki 6-7 cm za bolkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati100 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Kolego Robas dzięki za odp. Wydaje mi się że będzie idealny pod moje łowienie. Trochę pomogłeś rozwiać moje wątpliwości. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 WitamPotwierdzę to co napisał kol.Robas sam miałem takie wątpliwości , w ubiegłym roku zakupiłem w pracowni FishingRod blank MHX 1023F i sam zaprojektowałem i później wykonałem kijek na tym blanku i jestem mile zaskoczony jego pracą. Łowię nim gumami od 7-10 cm na 5-10 gr.główkach oraz woblerami 5-7 cm i jest idealnie , z czystym sumieniem polecam ten blank.Pozdro.....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati100 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Rafaloni73 ja wierzę że blank jest super, mi został polecony wlasnie w pracowni Pana sergiusza...Tylko widzisz chce nim lowic głownie sandacze w nocy i bolenie w dzień...Ale czasami machnąc jakąś gumą. Lowie w odrze, dolny bieg rzeki. Z reguły na moim odcinku wystarczy 15- 20 gram ołowiu rzeby w warkoczu dotknąć dla i mam wątpliwości czy wedka da radę z takim obciążeniem?? Ponoc do tych 25 gram powinien sobie spokojnie poradzić....gdybym potrzebował wedki strikte pod łowienie sandaczy na gume to raczej była by to wedka co najmniej 20 funtowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati100 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Ogólnie chodzi mi o jego górny ale taki "gorny" zakres obsługiwanych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon25 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 mhx elite pro nano NEPS78mlxf Cześć, chciałem się zapytać czy któryś z kolegów zbroił kij sandaczowy na tym blanku, jeśli tak to jakie jest jego faktyczne CW. Drugie pytanie dotyczy przelotek, jakie byście polecili i jakie wielkości zastosowali do takiego blanku dodam że to dopiero drugi kij jaki będę budować wiec każda porada się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Wyszukiwarka nie esox, nie pokąsa jerkbait.pl-blanki-mhx-page-60 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon25 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Wyszukiwarka nie esox, nie pokąsa jerkbait.pl-blanki-mhx-page-60 próbowałem ale nie mogę nic znaleźć o tym blanku, tylko jedna mała wzmianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 próbowałem ale nie mogę nic znaleźć o tym blanku, tylko jedna mała wzmianka Polaczone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Dragon25,posiadam model dłuższy NEPS86mlxh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 mhx elite pro nano NEPS78mlxf Cześć, chciałem się zapytać czy któryś z kolegów zbroił kij sandaczowy na tym blanku, jeśli tak to jakie jest jego faktyczne CW. Drugie pytanie dotyczy przelotek, jakie byście polecili i jakie wielkości zastosowali do takiego blanku dodam że to dopiero drugi kij jaki będę budować wiec każda porada się przyda Tutaj znajdziesz potrzebne informacje, możesz zapytać Rafała o spacing:http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-121#entry2666446 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) mhx elite pro nano NEPS78mlxf Cześć, chciałem się zapytać czy któryś z kolegów zbroił kij sandaczowy na tym blanku, jeśli tak to jakie jest jego faktyczne CW. Drugie pytanie dotyczy przelotek, jakie byście polecili i jakie wielkości zastosowali do takiego blanku dodam że to dopiero drugi kij jaki będę budować wiec każda porada się przydaZrobiłem już kilka wędek na tych blankach,18g+ kaitek 4 ,jest jeszcze ok. Bardzo dobrze opisane, świetne narzędzie do sandaczy z pięknym ugięciem.Bardzo czuły. Edytowane 20 Listopada 2019 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon25 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Zrobiłem już kilka wędek na tych blankach,18g+ kaitek 4 ,jest jeszcze ok. Bardzo dobrze opisane, świetne narzędzie do sandaczy z pięknym ugięciem.Bardzo czuły. Zastanowię się jednak nad mocniejsza wersja, jak możesz to powiedz jakich przelotek użyłeś ? I jaka wielkość wejściowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Sorry,mój błąd. Zbroiłem oczywiście MF tą o oczko mocniejszą. 17lb. Wejściowa 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon25 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Sorry,mój błąd. Zbroiłem oczywiście MF tą o oczko mocniejszą. 17lb. Wejściowa 20.Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Sorry,mój błąd. Zbroiłem oczywiście MF tą o oczko mocniejszą. 17lb. Wejściowa 20. To jaki w końcu jest zakres rzutowy dla MLXF a jaki dla MF bo trochę się pogubiłem. @Skalem opisał MLXF jako 8-20 gr główka + guma. @kogut piszesz z kolei "18 g + kaitek 4 jest jeszcze ok"- do którego kija odnosi się Twój opis , do MLXF czy do MF (17lb). Ogólnie ciekawy jestem opinii o nowych seriach MHX tj. Elite-X oraz Elite-Pro - użytkownicy / budowniczowie wędek na tych kijach proszeni o wystąpienie i zabranie głosu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Witam. Posiadam 2 wędki z tej serii. Pierwszy to EPS86MHF (20lb) oraz NEPS86MLXF (15lb). Pierwszym łowię głównie na wahadła i woblery do 40g.Drugi obskoczy 8g-20g + guma. Kije ogólnie poprawne...zachwycać się nie będę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Kije czy blanki ? Dopytuję bo nawet dobry blank jak jest kiepsko uzbrojony to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Kije czy blanki ? Dopytuję bo nawet dobry blank jak jest kiepsko uzbrojony to...EPS mają dużo więcej mocy niż są opisane. Mi osobiście pasuje ich praca - tylko trzeba brać pod uwagę ich mocne niedoszacowanie. już jakiś czas @paawelek83 łowi EPS78MHXF i określa go mianem "pała" ale może się wypowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi