Mateush Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Jeśli chodzi o blank , taki co może więcej to mam StC WS96MF2 przezbrojony i tak do 30g ogarnia . Chciałbym nieco dłuższy i mocniejszy delikatnie . Ten MHX teoretycznie wyglada ok . Myślałem też o seryjniaku do przezbrojenia ale cenowo wyjdzie podobnie lub drożej , zależy od klasy kijaszka . MHX-y miałem kilka lat temu , kilka modeli i fajnie mi się łowiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubtybura Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 (edytowane) Podłączę się pod pytanie tylko czy ktoś może używał krótszą wersję mhx st 1144f.Jak się sprawdzi pod woblery trociowo/sandaczowe na rzece i długie blachy z plaży o gramaturze ok 20g. Edytowane 9 Lutego 2022 przez jakubt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Szukam informacji o MHX SJ720 szukam dosyć budżetowego blanku pod letnie łowienie okoni na jaskółki 3-4 cale + 2-5 g obciążenia, czy ten model wpisuje się w kanony takiego łowienia ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Wędka na okonia na blanku MHXS782-2 Witam chce zrobić wędkę na okonia,w pracowni polecono mi ten blank,powie ktoś coś więcej o nimDzięki Polaczone z glownym watkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
workshoprods Opublikowano 22 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 Wędka na okonia na blanku MHXS782-2 Witam chce zrobić wędkę na okonia,w pracowni polecono mi ten blank,powie ktoś coś więcej o nimDzięki lepszy MHXS842-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 MHX wypuścił blanki Elite Pro w 2-ch kawałkach:https://mudhole.com/collections/mhx-elite-pro-2-piece-rod-blanks?trk_msg=RKCBB3VBRAG4F4CR2LEQ66GPK0&trk_contact=LKM0VUV0S5JM7MQPER1F19QT2S&trk_sid=G3K4266HGCTGLMFL87BRSSQU30&trk_link=I35415B2LPEK9975VBVMB7FUIS&utm_source=Listrak&utm_medium=Email&utm_term=https%3a%2f%2fmudhole.com%2fcollections%2fmhx-elite-pro-2-piece-rod-blanks&utm_campaign=MHX+New+Mar+7+2022 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 lepszy MHXS842-2Bo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woblery hand-made G.K. Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 (edytowane) Witam, poszukuje więcej info na temat blanku MHX PF1082ML.Co to jest za Blank ? Mam kij uzbrojony ale chciałbym się dowiedzieć coś więcej o tym blanku ... Jest super Edytowane 9 Maja 2022 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woblery hand-made G.K. Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Kij na blanku PF1082ML Kupiłem od gościa na olx . Szukałem w necie i nie mogłem znaleźć, jestem ciekaw co to za Blank ... Ponoć szklak z domieszką węgla , jeśli ktoś z was posiada więcej info to będę wdzięczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 (edytowane) Proszę to powinno pomóc strona 14. Blanki wycofane z produkcji https://issuu.com/vladimirtodorov/docs/2015_official_mhx_catalog_pdf_web Edytowane 21 Maja 2022 przez bartosz311287 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woblery hand-made G.K. Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Proszę to powinno pomóc strona 14. Blanki wycofane z produkcji https://issuu.com/vladimirtodorov/docs/2015_official_mhx_catalog_pdf_webDziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Powie mi ktoś które z blanków spinningowych MHX ogarną tak do 20g łącznej masy przynęty oraz do dajmy na to 40g (chodzi o podbicie gumy). Mam jedną wędkę na MHXie i bardzo mi pasuje pod Okonia. Jest jak dla mnie bardzo czuła i ma odpowiednią szybkość zacięcia oraz progresywne ugięcie. Teraz mam plany na zbudowanie czegoś pod Sandacza, Szczupaka na lekko i jakiegoś mocniejszego kija na duże gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Jak chcesz coś pod sandacza to mam gotowca dla Ciebie, możesz wpaść i zobaczyć w LBN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Coś mocniejszego też się znajdzie pod duże gumy. Jak coś to priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryudo Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Chciałem podpytać o różnice między DS821 i DS822. Wiem, że już było o nich w tym temacie, ale chciałem zapytać realne cw dołem - ile realnie rzucą, pokażą i czy jest jakaś różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawex Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 Witam. Zastanawiam się jaki blank z serii MHX wybrać. Łowić zamierzam gumami 2"/3" z główka 2-6g. Do tego obrotowka 0-2 oraz niewielkie woblerki. Nastawiam się głównie na okonie, ale wypad na klenia/jazia też jak najbardziej wchodzi w grę. Dodam, że chciałbym spróbować czasem drop shota. Łowił będę w warcie z średnim uciagiem a poza tym wody pzw w mojej okolicy (głębsze glinianki, płytsze stawy też się znajdą). Upatrzyłem sobie dwa blanki MHX S871-2 2-6lb oraz MHX S842-2 4-8lb.Sporo informacji w internecie, ale jakoś nie umiem się zdecydować. Ten s871 ma akcje med-fast a s842 akcje fast. Proszę o pomoc w wyborze Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Panowie, jaką realną moc i ciężar wyrzutu wg Was ma L905 MHX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Panowie, jaką realną moc i ciężar wyrzutu wg Was ma L905 MHX?Mówisz o modelu l905-2 czy L905 Jeśli L905-2 to tak realnie i komfortowo 35-110g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Mówisz o modelu l905-2 czy L905 Jeśli L905-2 to tak realnie i komfortowo 35-110gWłaśnie o ten model chodzi. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Coś cicho w tym wątku. Moda na blanki MHX minęła czy ogólnie na rodbuilding? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Chyba tak na jedno i drugie, dziś jest moda na sprzęt z Aliexpress. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Też się nad tym zastanawiałem ostatnio, bo przymierzam się do ukręcenia dwóch kijów na blankach ST1141 i ST1143. Szukam też ich krótkich odpowiedników na łódkę, ale na razie jeszcze nie pytam, bo nie przeczytałem całego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 ST1141 nie znam, ale miałem kij na blanku ST1143 i było to doskonałe narzędzie do rzecznego łowienia wszelkich drapieżników, bardzo dobra czułość blanku, piękne ugięcie, świetna amortyzacja. Pozbyłem się w przypływie szaleństwa i do dziś nie znalazłem nic równie dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 ST1141 nie znam, ale miałem kij na blanku ST1143 i było to doskonałe narzędzie do rzecznego łowienia wszelkich drapieżników, bardzo dobra czułość blanku, piękne ugięcie, świetna amortyzacja. Pozbyłem się w przypływie szaleństwa i do dziś nie znalazłem nic równie dobrego.No i to jest opinia, na którą liczyłem W jakim charakterze go używałeś? Ja go rozważam jako długi uniwersał do woblerów, wahadłówek i obrotówek. Na karpiowate z przelewów i raf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 No i to jest opinia, na którą liczyłem W jakim charakterze go używałeś? Ja go rozważam jako długi uniwersał do woblerów, wahadłówek i obrotówek. Na karpiowate z przelewów i raf. Bardzo dobry do tych zadań blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi