drzejko Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Używałem do wszelkich przynęt z gumami włącznie, bo choć szczyt jest konkretny (2 mm) to bardzo ładnie pokazuje opad. Przynęty od rozmiarów jaziowych po RH12 i 30g boleniowe cykady. Wyholujesz nim jazia zapiętego za skórkę i sumka 130 cm. Mnie udało się w 5 minut wyholować tołpygę 120 cm z klatki między główkami. Bardzo fajny blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Świetny opis, dzięki. Dokładnie czegoś takiego szukam, nie lubię chodzić po brzegu z kilkoma wędkami. Dzwonię do zbrojmistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Jeśli mogę zasugerować, to proponowałbym tunel zrobić w większym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 (edytowane) Dzięki za sugestię. Być może i tak by się tak skończyło. Mam nawet zapisane w notatkach dla magika, że zależy mi na dalekich rzutach, więc rozważmy przelotki "większe, niż mniejsze". Jakie rozmiart masz u siebie? Edytowane 19 Czerwca 2024 przez Dziad Wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 Coś cicho w tym wątku. Moda na blanki MHX minęła czy ogólnie na rodbuilding?Moda nie minęła, ale sklepowe kijki mocno odrobiły lekcję. Dzisiaj łatwiej kupić dobrego seryjniaka , czasy dwustopkowych przelotek na okoniówkach to na szczęście już historia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly69 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 Wędki z pracowni to wędki z pracowni, na sklepowych jak dla mnie ciężko trafić zawsze było żeby wszystko idealnie pasowało.Zawsze to coś za krótkie to nie takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 7 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia Koledzy czy możecie podpowiedzieć blank z MHX który nadawał by się pod łowienie większymi woblero-cykadami takimi 25-30 g w dość silnym uciągu ?? Chciałbym zrobić z niego casting pod takie bardziej jesienne bolenie z dna , może jakiś sandacz , przyłów nie za dużego sumka. Długość w granicy 240 cm . Pomyślałem o mhx żeby nie wydawać tysięcy.90 % łowienia to wobler-cykada ok 25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września W tej długości nie będzie takiego blanku.Będzie 213 cm do połowu z łodzi np MB843-2 lub MB842-2 lub 260cm bardziej do połowu z brzegu np ST1024F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi