dolot Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Jak dla mnie to s781-2 to max 4g z kajtkiem 2" albo jakskolka 3" za to od dolu to zalezy co nawiniemy na szpule kolowrotka, z oshikage 3lb rzucalem micro jigami tak od 0,5g ale brania i prowadzenie tylko po lince widac ale juz od 1,5 g i delikatna jaskolka 4,5 cm i cienka pletka to fajne lowienie. Najlepiej lowi mi sie 2,5-4 g z gumka max 6 cm o delikatnej pracy, bo klasyczne kopytko 4,5 cm to juz czuc prace ogonka od glowki 0,8g. Ciekawy jestem jakby sie zachowywal uzbrojony tak jak u Del Toro krotszy brat po przecinej stronie kregoslupa. Edytowane 13 Września 2016 przez dolot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Ciekawy jestem jakby sie zachowywal uzbrojony tak jak u Del Toro krotszy brat po przecinej stronie kregoslupa. Deczko bardziej ciety i deczko bardziej szczytowy. Myslalem na przezbrojeniem po tradycyjnej stronie, ale zrezygnowalem Pod okonie wole jednak bardziej ciete, szybsze patyki.Za to pod bialoryb, to ten S to bardzo fajny blank Ostatnio jak bylem w PL to nalowilem sie tym karpi Na spina oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Widzę że temat stary ja świat. Mimo wszystko może ktoś pomoże. Waham się pomiędzy tymi blankami P844-2-MHX czy MB842-2-MHX. Podajcie realnie dolne i górne odczuwalne granice tych blanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Te dwa kije to konstrukcje zupełnie inne i waga przynęt jest drugorzędna bo P-xxx to popping czyli coś wklejkowatego-pod gumy a MB-xxx to mag bass-sztywna, szczytowa pała pod koguty. Oczywiście każdy zakłada do wędki co mu się podoba ale... Poza tym jest tu mnóstwo konkretów o tych kijach, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Kolega ma P844-2, a ja MB842-2. Nie wiem, który lepszy. Jeżeli tylko gumy to P jeżeli właśnie pierzaki, DS, blachy, lekki trolling to MB bardziej uniwersalny,dla mnie też deko mocniejszy niż P.Dla mnie w MB zakres 12-25g+3" to komfort. Przy P, z którym miałem styczność podobnie, ale można znaleźć opinie, że 20g ołowiu dla P to max. Wydaje mi się, że to jeszcze zależy od tego z której serii. Edytowane 2 Października 2016 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Mam pytanie odnośnie blanku SJ781- MHX. Jak się spisze przy okoniach na ciężko z przyłowem sandacza? Chodzi mi o zakres pracy od 5 do 12g plus gumka 5cm, jakie posiada ugięcie? Nie znalazłem na forum konkretów, które mnie interesują odnośnie zastosowania tego blanku na ciężkiego okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Prawie 3 lata minęły Ktoś, coś zbroił na SSP843? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Co proponujecie pod szczupłego do 15 gr pod gumisie do jigowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A przeca to chodzi o metodę a nie o rybę. Te same co na sandacza na gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A przeca to chodzi o metodę a nie o rybę. Te same co na sandacza na gumę.Nie chciałem pisać " uniwersał pod gumy ... " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 EPS78MFŚwietne szybkie blanki,głębiej pracujące od MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Witam, koledzy wiem że temat rzeka przewijający się raz za razem ale czy aż taka znacząca różnica dzieli te dwa blanki MB842-2 a MB843-2. Głównie wędkuję na dwóch zbiornikach których głębokość oscyluje między 2-8m, przynętami są gumy 3,4"(8-25g)+ koguty w podobnej gramaturze. Myślę że prześledziłem temat MHX dość dokładnie głownie polecanym blankiem przy tej gramaturze jest 842 stąd moje pytanie do was czy nie lepiej mieć ten delikatny zapas mocy który oferuje 843 ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Jeden pała i drugi też weź 843 będziesz miał bynajmniej spokój psychiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 po wypowiedziach kolegów myślałem że bliżej im do kosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Na tak płytkiej wodzie składałbym kij raczej na blanku MB842-2 i nie określiłbym go bynajmniej pałą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) MB874-MHX lub MB864XF-MHX .Ktoś posiada wędkę na którymś blanku? Chce sobie sprawić nowy kij na rzecznego sandacza, ale w polskojęzycznym necie nic o tych blankach ni ma. Zakres przynęt jakie miałby obsługiwać to powiedzmy max 25g plus guma 5 cali co da nam około 40g masy całkowitej no i żeby od biedy dało się jakoś rzucić keitechem 4" na główce 10g. Ot taki kij który byłby w miarę uniwersalny co by nie przedzierać się przez habazie z dwoma wędkami. Edytowane 6 Listopada 2016 przez karpiu08 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Witam !!! S720-1 180cm 1-3,5g Nigdzie nie umiem znaleźć informacji na temat kijka zbrojonego na tym blanku. Może któryś z kolegów posiada ? - jesli tak proszę o kontakt!Z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Ma ktoś jakieś doświadczenia z blankami.CB 905 i 906 ?Zastanawiam się nad zmianą lżejszego casta szczupakowego.Zamierzam używać tego kija głównie do jerków, od 25 do 50/60 gr.Pod multik lubię kije o pełnym ugięciu, łowiłem batsonem cb 70H i ciekawi mnie jak ma się mhx do batsona ?Z góry dziękuję za pomoc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kniaziu Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Przymierzam się do uzbrojenia casta pt."sandacz na lekko". Czy mb782 będzie dobrym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Tomek uderz do któregoś z chłopaków w temacie o rod buildingu a na pewno Ci odpowiedzą na Twoje pytanie. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Tupas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Będzie dobry.Choć ja jakbym robił to na elite pro EPS78MF,lekkie,czułe,świetnie zbalansowane. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez kogut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 @Kogut, a jak wypada porównanie elite pro od mhx z UMBXami Phenixa? Które bardziej czule i generalnie ciekawsze? Cena podobna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Czułość na plus dla Phenixa. :)Ugięcie na plus dla ELITE. To trochę inne blanki,mhx bardziej smukły,coś jak TX, Umbx ma większą zbieżność,a co za tym idzie mocniejszy dolnik. Edytowane 19 Stycznia 2017 przez kogut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Witam. Rozglądam się za blankiem pod sandacza na lekko. Na wędkę chciałbym przeznaczyć do 1000zl i w oko wpadł mi mhx sj812. Miał ktoś do czynienia z tym blankim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Świetny jest MB842 w jednym kawałku ,ogarnie od 7g+guma 3" do 15g+4" .Można jeszcze dołożyć trochę ołowiu do 20g ,ale już nie ma dynamiki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi