DelTor0 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Przy tym blanku to przelotki po miekiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Snoek tu masz wszystko http://jerkbait.pl/topic/20919-zbrojenie-mhx-p904-problem-pytanie/ Jak za dużo do czytania to wystarczy post 28 , reszta zbrojenia to już estetyka . Edytowane 19 Grudnia 2017 przez neor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Mnie chodzilo bardziej czy moze ktos z kolegow skladal takiego kija w obu wersjach i ma porownanie.W kazdym razie postanowilem nie eksperymentowac i zloze go po miekkiej stronie jak sugeruje Del Toro, zreszta mnie tez sie wydaje ze to lepsze rozwiazanie. Dzieki za link na pewno skorzystam z porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Szukam informacji o MHX S720 ten do 3.5g. Ktoś miał w ręku ten blank lub gotowy kij? Z chęcią zobaczył bym zdjęcie ugiecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Ja również nie mogę znaleźć czegokolwiek sensownego o DS822-Blend. O 821 coś tam jest naskrobane, a o tym z dwójką na końcu już nie. Jaki jest realny cw, gdzie kończy a gdzie zaczyna się komfort rzutu jak i prowadzenia, jak z czułością? I czym w praktyce różnią się te blendy od "nieblendow"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Ja również nie mogę znaleźć czegokolwiek sensownego o DS822-Blend. O 821 coś tam jest naskrobane, a o tym z dwójką na końcu już nie. Jaki jest realny cw, gdzie kończy a gdzie zaczyna się komfort rzutu jak i prowadzenia, jak z czułością? I czym w praktyce różnią się te blendy od "nieblendow"? Hubertusa sie pytales? Tak jakos mi sie zdaje ze robil ten blank, ale pewnosci nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Da rade zrobić, ale polecam spiralne zbrojenie właśnie ze względu na szczytówkę, taki robiłem.Kolego Hubercie, czy pomożesz z powyższym zagadnieniem dotyczącym DS822-Blend ? PS. Zacytowanie Twojego postu nie ma tu nic do rzeczy, chciałem jedynie zwrócić na siebie uwagę [emoji23][emoji23][emoji16][emoji16] Edytowane 17 Stycznia 2018 przez JuniorFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Koledzy, zastanawiam się nad kijem na blanku MHX P903. Czy ktoś z was miał styczność z tym blankiem?? Chciałbym go używać pod okonia na ciężko, czyli 7-15g. Co sądzicie o takim zastosowaniu dla tegoż blanku??W zasadzie odpowiedź nie padła, pokaże ten patyk 5-6 gram plus 3 calowa guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Kolego Hubercie, czy pomożesz z powyższym zagadnieniem dotyczącym DS822-Blend ? PS. Zacytowanie Twojego postu nie ma tu nic do rzeczy, chciałem jedynie zwrócić na siebie uwagę [emoji23][emoji23][emoji16][emoji16]Sorry że nie zaglądm systematycznie, ale co do blanków MHX z serii DS to naprawdę fajna opcja pod Dropsa i pod Jiga, blanki mocno zbieżne, delikatny szczyt i mocny dolnik, chyba gdzieś wrzucałem w swoim wątku zdjęcia ugięcia wersji 820, która spokojnie robiła 8g plus Banjo 2,5".Wersja 822 w klasycznym jigu powinna ogarnąc 15-18g ze smukła gumką 3-4" dołem od 5Obławiałem mocno wersje 820 i bardzo przypadł mi do gustu, wyjątkowo czuły.o do samego Blend w nazwie to nie zagłębiałem sie w temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedź. PozdrawiamKacper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Ktoś używał MHX S841?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
workshoprods Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Ktoś używał MHX S841??jakie interesy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Od ilu to rzuca dobrze?? Edytowane 28 Stycznia 2018 przez Krismuaythai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
workshoprods Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 djig od 2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Witam kolegów czy moge dostac jakies szczegółowe info odnosnie blanku ST1023-MHX Graphite 2 2,60 10-21 fast.Kierunek mocny kij pod pstraga łowiac obrotówkami nr 2 i 3 i woblery od 5 do 9 cm.Lub talon 8’6″MF2 ITM 2 2,60 10-21 6-15 Fast Który byłby odpowiedniejszy ubrany w kry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Ponowię pytanie odnośnie blanków Crankbait. Miał ktoś styczność z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Czy ktoś z kolegów zbroił lub posiada kijek na blanku Elite Pro NEPS78MLXF lub NEPS81MLXF MHX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Napisz do Koguta,on chwalił tą serie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 16 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Ok.Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Witam kolegów.Czy może któryś z kolegów ma kijek na blanku Mhx elite x series? Poprosił bym o kurtki opis i ewentualnie ocene blanku bo mam zamiar uzbroić sobie lekki kijek 2.21dł 1-7cw 4-8lb. Bardzo dziękuję za pomoc :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Witam wszystkich.Przeczytałem juz chyba wszystkie tematy a jeśli nie WSZYSTKE to na pewno dużą większość o blankach MHX i zbudowanych na nich kijach.Mam juz straszny mętlik w głowie i nie wiem do konca,na co mam się zdecydowac, bo do tej pory ganiałem w 90% za garbusami i jako sandaczowy swieżak chciałbym zwrócić sie do was o pomoc w wybraniu odpowiedniej szpady akurat od MHX ponieważ będzie to tez pierwszy kijek,który sam będę chciał złożyć,wiedz nie chce mieć na pierwszy strzał blanku za np.siedem stówek nad którym będę sie cały trzasł,ale to już odrębny temat.Nigdy wcześniej nie miałem kontaktu z żadnym MHXem.Zdaje się tylko na to,czego dowiedziałem się czytając nasze jerkowskie forum i kanały YTSzukam MHXa tylko pod sandacze,tylko z brzegu i tylko na rzeki.Chciał bym żeby ogarnął mi główki od 10/12g do max 35g na 3-4 calowych gumach.Wybrałem sobie dwa blanki,ale okazuje się ze chyba nie podołają moim wymogą...P844-2 cięty z subtelną szczytówką i betonowym dolnikiem wydawało by się ze w sam raz na sandala ale doczytałem sie ze nie podoła gramaturze która mnie interesuje.P904-2 bardzo podobny blank do tego u góry,wiedz tez stawiam pod nim znak zapytania ;/...?co według was było by dobrym rozwiązaniem przy moim zapotrzebowaniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 (edytowane) Przy tej gramaturze proponuje MHX MB843 Seria Popping będzie za delikatna. MHX MB843 bardzo fajny blank, jest dobrze opisany tu na forum. Ciężko kupić używkę. Edytowane 27 Września 2018 przez DP Fishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 dzięki za rade zaraz przerobie temat blanku o którym wspomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brygiel Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Maza na pierwszy robiony kij mb843-2 wybrałem,poszło mi o dziwo łatwo,a blank do takiego łowienia polecam,lekki,szybki ,czuły z dobrą mocą w dolniku no i niedrogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 MB 842 jest za slaby do rzecznego opadu,przy 25g + guma 3 cale kleka i to jego max komfortu. MB 843-2 z tego co wczoraj sie naczytalem,najbardziej odpowiadal by moim wymoga,jestem w 95% przekonany do zakupu tego blanku. Ostatnia moja watpliwoscia do rozwiania jest SJ783-2 seria JIG,blank o bardzo podobnej pracy do MB843 a w dodatku jest nie co tanszy. jest ktos kto juz porównywal oba blanki i mógl by sie wypowiedziec który bedzie lepiej pracowal w rzecznym opadzie pod sandacza przy obciazeniu do 35g+3/4'' guma/kogut/jaskulka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi