Skocz do zawartości

PZW Okręg Rzeszów - zakaz brodzenia, zerwane porozumienia

apioo

Rekomendowane odpowiedzi

Wydawało mi się, że już wszystko co głupie i możliwe do wprowadzenia jakiś okręg wprowadził, tymczasem okręg Rzeszów wymyślił coś nowego, na wszystkich wodach PZW Rzeszów obowiązuje od 2016 zakaz brodzenia, a przynajmniej tak możemy dowiedzieć się z pozwolenia w które za 250zł okręg wyposaża swoich wędkarzy :)

W minionym roku mój ZO wprowadził zakaz brodzenia w zbiornikach zamkniętych. Powodem był wyjątkowo niski stan wody. Na większości zbiorników można było przedeptać całą wodę w spodniobutach. 

Jestem zdecydowanie za. Szybka reakcja na zmienne warunki to plus dla zarządzających. Deptanie tarlisk, wydłubywanie ryb z jedynego dołka, itp. Trzeba temu zapobiegać. 

Może Okręg w Rzeszowie zauważył ten problem na swoich wodach?

• Like 3

A czemu zakazują kąpieli? Przecież jak jest tak niski stan wody, to ciężko jest się utopić. No chyba, że prezes okręgu jest jednocześnie kierownikiem lodowiska, tfu, kąpieliska i mu się trochę zakresy pogmatwały. Ale stoi jak byk w zasadach, więc jeżeli w rzeszowskiem ktoś zamierza się kąpać poza miejscami wyznaczonymi na kąpieliska, to w razie draki lepiej się nie przyznawać do posiadania legitymacji PZW. I nie narzekajcie, tylko korzystajcie ile można, bo w przyszłym roku mogą wrowadzić zakaz zbliżania się do wody.

• Like 1

No to panowie popłynęli :blink: Być może jest to jakiś błąd Pani Kasi. Szef dyktował, miało być zakaz brodzenia w określonych strefach, warunkach , dniach albo godzinach, a biedna przepracowana sekretarka nie dosłyszała  :rolleyes: 

Dla mnie to idiotyzm. Gdyby na mojej wodzie wprowadzili taki zakaz, na pewno bym nie opłacił składki. Większość czasu łowię brodząc, i nie widzę w tym nic złego. ie niszczę żadnych elementów ekosystemu, a i na środek jeziora nie idę piechotą... Pozostaje całować po rączkach prezesa, że pomostów nie pozamykał a łodzi nie kazał zlicytować na cele PZW.

Wydawało mi się, że już wszystko co głupie i możliwe do wprowadzenia jakiś okręg wprowadził, tymczasem okręg Rzeszów wymyślił coś nowego, na wszystkich wodach PZW Rzeszów obowiązuje od 2016 zakaz brodzenia, a przynajmniej tak możemy dowiedzieć się z pozwolenia w które za 250zł okręg wyposaża swoich wędkarzy :)

Nie no Boguś ... teraz to mnie rozłożyłeś z tym info. Kto był tak wspaniałomyślny :D Wyobrażasz sobie łowienie na Wisłoku powyżej/poniżej Rzeszowa z brzegu? Na odcinkach gdzie można bezpiecznie brodzić, a łowienie z brzegu mija się z celem. Nie wspomnę o mniejszych rzeczkach. Brak słów.

• Like 1

Ciekawy jestem dlaczego dopiero po ukazaniu się regulaminu na 2016 r. koledzy z okręgu Rzeszów dowiadują się o takim idiotycznum zapisie. Czyżby uchwały zarządu PZW Rzeszów były tajne czy może uchwalane w porach nocnych, ostatnio to dość modne ;)

• Like 2

Nie no Boguś ... teraz to mnie rozłożyłeś z tym info. Kto był tak wspaniałomyślny :D Wyobrażasz sobie łowienie na Wisłoku powyżej/poniżej Rzeszowa z brzegu? Na odcinkach gdzie można bezpiecznie brodzić, a łowienie z brzegu mija się z celem. Nie wspomnę o mniejszych rzeczkach. Brak słów.

Wiele miejsc będzie trzeba odpuścić.