apioo Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Wydawało mi się, że już wszystko co głupie i możliwe do wprowadzenia jakiś okręg wprowadził, tymczasem okręg Rzeszów wymyślił coś nowego, na wszystkich wodach PZW Rzeszów obowiązuje od 2016 zakaz brodzenia, a przynajmniej tak możemy dowiedzieć się z pozwolenia w które za 250zł okręg wyposaża swoich wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Poważnie ... to chyba jakieś nieporozumienie !? Możesz wrzucić skan, może jest jakieś uzasadnienie ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 qrw..... chyba ich wszystkich Bóg obuścił !! Wszędzie strefa ciszy, zakaz brodzenia i co jeszcze wymyślą ludzie. Za chwile będzie można tylko łowić na spławik. Ehh szkoda słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Jutro wrzucę skan, na dziś zacytuje ze strony nr 2, czwarty punkt na tej stronie:"ZASADY OGÓLNE DOTYCZĄCE POŁOWU RYB NA WSZYSTKICH WODACH OKRĘGU-zakaz brodzenia i kąpieli poza miejscami wyznaczonymi na kąpieliska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Coś im się ...... w główkach ...... nie tego. No chyba, że jest coś istotnego, o czym nie wiemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Ogólnie pół mojego łowienia na wodach okręgu to brodzenie w rzece, jakoś żałuję, że dałem im moje pieniądze. Postaram się dowiedzieć w okręgu czy to nie jakaś pomyłka. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Apioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 W minionym roku mój ZO wprowadził zakaz brodzenia w zbiornikach zamkniętych. Powodem był wyjątkowo niski stan wody. Na większości zbiorników można było przedeptać całą wodę w spodniobutach. Jestem zdecydowanie za. Szybka reakcja na zmienne warunki to plus dla zarządzających. Deptanie tarlisk, wydłubywanie ryb z jedynego dołka, itp. Trzeba temu zapobiegać. Może Okręg w Rzeszowie zauważył ten problem na swoich wodach? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Jestem wstanie zrozumieć na zbiornikach, ale na rzekach Wisłok, Wisłoka, San? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 A czemu zakazują kąpieli? Przecież jak jest tak niski stan wody, to ciężko jest się utopić. No chyba, że prezes okręgu jest jednocześnie kierownikiem lodowiska, tfu, kąpieliska i mu się trochę zakresy pogmatwały. Ale stoi jak byk w zasadach, więc jeżeli w rzeszowskiem ktoś zamierza się kąpać poza miejscami wyznaczonymi na kąpieliska, to w razie draki lepiej się nie przyznawać do posiadania legitymacji PZW. I nie narzekajcie, tylko korzystajcie ile można, bo w przyszłym roku mogą wrowadzić zakaz zbliżania się do wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Chwila ,chwila panowie,to nie jest zakaz brodzenia ,a tylko zakaz bredzenia na brak ryb,tak mnie uświadomił kolega z PZW,tylko wkradła się jakaś literowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 To jakiś absurd co oni jeszcze wymyślą ? co roku to gorzej ,trzeba będzie przenieś się na prywatne akweny i będzie spokój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) z zapisu wynika wg mnie, że można brodzić w obrębie kąpielisk swego czasu był w okręgu Skierniewickim całkowity zakaz łowienia ze środków pływających, Edytowane 31 Stycznia 2016 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert1111 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Takie jaja potrafią wymyślić nasze mądre głowy związkowe ciekawe co to ma na celu bezpieczeństwo ? Być może w ubiegłym sezonie setki ludzi potopiły się brodząc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ale gniot. Rozumiem jeszcze gdyby zakaz brodzenia dotyczył tarlisk w jakimś wyznaczonym okresie i miejsach ale pełny całoroczny zakaz na wszystkich wodach to kompletne nieporozumienie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jeśli to jest zakaz całoroczny i na wszystkich wodach, to chyba nie widziałem bardzie debilnego przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nie długo szanowne władze wprowadzą zakaz wędkowania i podniosą składki,w PZW jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W ogóle pytanie, takie czy okręg ma prawo zabronić brodzenia na rzekach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 No to panowie popłynęli Być może jest to jakiś błąd Pani Kasi. Szef dyktował, miało być zakaz brodzenia w określonych strefach, warunkach , dniach albo godzinach, a biedna przepracowana sekretarka nie dosłyszała Dla mnie to idiotyzm. Gdyby na mojej wodzie wprowadzili taki zakaz, na pewno bym nie opłacił składki. Większość czasu łowię brodząc, i nie widzę w tym nic złego. ie niszczę żadnych elementów ekosystemu, a i na środek jeziora nie idę piechotą... Pozostaje całować po rączkach prezesa, że pomostów nie pozamykał a łodzi nie kazał zlicytować na cele PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W ogóle pytanie, takie czy okręg ma prawo zabronić brodzenia na rzekach?ma prawo, jego woda i jego zasady łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 z zapisu wynika wg mnie, że można brodzić w obrębie kąpielisk swego czasu był w okręgu Skierniewickim całkowity zakaz łowienia ze środków pływających, Nadal jest ten zakaz i dodali jeszcze zakaz wywozki zanęt/przynęt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 ZASADY OGÓLNE DOTYCZĄCE POŁOWU RYB NA WSZYSTKICH WODACH OKRĘGU PZW RZESZÓW http://www.pzw.org.pl/rzeszow/cms/19304/prawa_i_obowiazki_wedkujacego_na_wodach__pzw_okreg_w_rzeszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wydawało mi się, że już wszystko co głupie i możliwe do wprowadzenia jakiś okręg wprowadził, tymczasem okręg Rzeszów wymyślił coś nowego, na wszystkich wodach PZW Rzeszów obowiązuje od 2016 zakaz brodzenia, a przynajmniej tak możemy dowiedzieć się z pozwolenia w które za 250zł okręg wyposaża swoich wędkarzy Nie no Boguś ... teraz to mnie rozłożyłeś z tym info. Kto był tak wspaniałomyślny Wyobrażasz sobie łowienie na Wisłoku powyżej/poniżej Rzeszowa z brzegu? Na odcinkach gdzie można bezpiecznie brodzić, a łowienie z brzegu mija się z celem. Nie wspomnę o mniejszych rzeczkach. Brak słów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ciekawy jestem dlaczego dopiero po ukazaniu się regulaminu na 2016 r. koledzy z okręgu Rzeszów dowiadują się o takim idiotycznum zapisie. Czyżby uchwały zarządu PZW Rzeszów były tajne czy może uchwalane w porach nocnych, ostatnio to dość modne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nie no Boguś ... teraz to mnie rozłożyłeś z tym info. Kto był tak wspaniałomyślny Wyobrażasz sobie łowienie na Wisłoku powyżej/poniżej Rzeszowa z brzegu? Na odcinkach gdzie można bezpiecznie brodzić, a łowienie z brzegu mija się z celem. Nie wspomnę o mniejszych rzeczkach. Brak słów.Wiele miejsc będzie trzeba odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek1982 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 To jest jakaś parodia moje wędkowanie to 80 % Wisłoka i brodzenie ze spinningiem czy muchą a teraz to mogę sobie powiesić wędki na ścianie i czekać na lepsze czasy, których się mogę nie doczekać. Dobrze że jeszcze nie opłaciłem karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi