pacek222 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Czyli tak na niektórych wodach łodzi używać można a brodzić już nie ,gratulacje dla PZW szczyt idiotyzmu.Swoją drogą ciekawy jestem jak będą wyłapywali brodzących czy statystyczny pan Kazio w butach filcowych stojący w wodzie po kostki to brodzenie czy dopiero w wodzie po jaja zacznie się brodzenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Panowie, odpowiedź jest chyba dość prosta - macie w zarządach przedstawicieli innych metod niż spinnigowa czy muchowa.Ruszyć dupy na wybory, pogonić towarzystwo i wprowadzić własne przepisy. Np. zakaz łowienia na żywca, zakaz nęcenia łowisk (to dopiero niszczy wodę) itp. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Nie długo szanowne władze wprowadzą zakaz wędkowania i podniosą składki,w PZW jest to możliwe W tym kraju wszystko jest możliwe .Był kiedyś taki przepis , że państwo polskie sprzedawało ziemię orną tylko tym, którzy mieli wykształcenie rolnicze , a do zaocznych szkół rolniczych przyjmowano tylko tych , którzy posiadali ziemię orną . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Pytanie czy jest jakaś szansa, żeby obowiązujące już na 2016 rok przepisy odkręcić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 tak, zebrać podpisy po kołach, napisać do Zarządu okręgu, i niech ktoś napisze do okręgu w imieniu koła o protokół z tej uchwały tzn kto wnioskował, a kto był na jej głosowaniu, będzie wiadomo komu osobiście "podziękować" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Pytanie czy jest jakaś szansa, żeby obowiązujące już na 2016 rok przepisy odkręcić?Oczywiście, że jest. Jest to prawo uchwalone przez człowieka i człowiek może to prawo uchylić/zmienić. I na żadną siłę wyższą nie trzeba tu czekać tylko bombardować ZO w Rzeszowie mejlami z żądaniem zmian. Edyt: Widzę, że jednocześnie pisaliśmy. Tylko ja troszkę wolniej Są to rozwiązania uzupełniające się. Naciski mogą (powinny) płynąć od kół, jak i od szeregowych wędkarzy. Pamiętać też warto, że w przyszłym roku są wybory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Pytanie czy jest jakaś szansa, żeby obowiązujące już na 2016 rok przepisy odkręcić?Odkręcić może tylko Zarząd Okręgu. Narazie przestaw się na "jedynie słuszną" w rozumieniu działaczy PZW,metodę połowu ryb czyli spławik lub grunt. B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) No tak w tych metodach się nie brodzi więc zakaz uderza tylko w spinning i muchę Swoją drogą to w spinningu jeszcze od biedy mogę rzucać z brzegu ale łowić na muchę to już masakra Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Woytec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jutro wrzucę skan, na dziś zacytuje ze strony nr 2, czwarty punkt na tej stronie:"ZASADY OGÓLNE DOTYCZĄCE POŁOWU RYB NA WSZYSTKICH WODACH OKRĘGU -zakaz brodzenia i kąpieli poza miejscami wyznaczonymi na kąpieliska" Może ma być zakaz brodzenia W MIEJSCACH WYZNACzONYCH DO KĄPIELI ? Może to błąd w tekście .... tego życzę miszkancom Rzeszowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Oby inne okręgi nie wzięły " przykładu " ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACOB01 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Zainteresowani powinni napisać do " Wędkarskiego Świata " - jest tam dział zajmujący się prawna stroną w rozpatrywaniu " tego typu " zapisów - z prośbą o pomoc . Czyli zgodnie z tym zapisem , wędkarz wchodzący do wody (aby zarzucić zestaw np spławik ) -podlega karze - brodzi . To jest (nie wiem nawet jakich mam słów użyć) totalna paranoja !! -albo Zarząd Koła działa na szkodę wędkarzy . Może im chodziło o zakaz bredzenia ? Chociaż , pewnie dla was (wędkarzy tam łowiących ) to nie jest wcale śmieszne. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez JACOB01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milan Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Z dniem ukazania się tego przepisu spiningiści powinni lawinowo słać maile z protestami do okręgu. To jest jawna kpina z wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Może ma być zakaz brodzenia W MIEJSCACH WYZNACzONYCH DO KĄPIELI ?Może to błąd w tekście .... tego życzę miszkancom RzeszowaI ja myślałem że może to błąd w interpretacji . Cała sprawa mnie mocno zdumiała ,sprawdziłem i stoi jak byk -zakaz brodzenia i kąpieli poza miejscami wyznaczonymi na kąpieliska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Znaczy, łowienie z jednoczesnym brodzeniem, tylko na wyznaczonych kąpieliskach? Dziwne nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Obserwując górskie rzeki (np: górny Dunajec,Poprad) zauważyłem,że tabunybrodzących skutecznie zadeptują każdy centymetr dna. Praktycznie wszystkiepłycizny będące ostoją narybku są zniszczone buciorami. Skoro z różnych powodów nie można zmniejszyć presji na szczególnie atrakcyjnych odcinkach, to taki zakazmoże choć odrobinę poprawić stan dna górskich rzek. Nie wszędzie da się zamoczyć ciężką nimfę. . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W rzeszowskim okręgu nie ma wód o charakterze górskim, i również nie widziałem tabunów depczących każdy cm2 dna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 W rzeszowskim okręgu nie ma wód o charakterze górskim, i również nie widziałem tabunów depczących każdy cm2 dna Dla mnie dziwne, bo dotyczy wszystkich wód. Gdyby tylko płynących, o charakterze górskim........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Każdy zakaz ma swoich przeciwników jak i grono przyklaskujacych .Jednym nie pasuje , ze ktoś łowi z pływadła innym ze wywozi zestawy gruntowe a jeszcze innym brodzenie przeszkadza .Nigdy nie zadowolimy 100% ogółu .Ale szkoda ze nie wprowadzili tego koło mnie .Domyślam się , ze będę w zdecydowanej mniejszości, Ale jak dla mnie brawo PZW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Cóż złego w brodzeniu? Łowiłeś kiedyś w ten sposób? Na spinning? Na muchę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Łowienie będzie trudniejsze.Czy ktoś kontaktował się z okręgiem w celu weryfikacji tego zapisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACOB01 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Podejrzewam Panie Antoni ,że wprowadzenie tego typu ograniczenia było wbrew woli większości wędkarzy i wbrew jakiejkolwiek logice wędkarskiej. Czy zatem jakieś widzimisię kilku -decyduje o większości.Na pewno należy rozliczyć towarzystwo w następnych wyborach .A teraz walczyć o swoje . Możliwość wejścia do wody przez wędkarza w celu uprawiania przez niego własnego hobby jest tak oczywista i naturalna -że zarząd w tym przypadku strzelił sobie w stopę -i działa na szkodę wędkarzy .A z tym są związane określone konsekwencje wobec takiego zarządu . Edytowane 31 Stycznia 2016 przez JACOB01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Obserwując górskie rzeki (np: górny Dunajec,Poprad) zauważyłem,że tabunybrodzących skutecznie zadeptują każdy centymetr dna. Praktycznie wszystkiepłycizny będące ostoją narybku są zniszczone buciorami. Skoro z różnych powodów nie można zmniejszyć presji na szczególnie atrakcyjnych odcinkach, to taki zakazmoże choć odrobinę poprawić stan dna górskich rzek. Nie wszędzie da się zamoczyć ciężką nimfę. . Presja ! Jaka presja ? wystarczy pojechać na San odcinek poniżej OSa , wędkarz na wędkarzu ,wszyscy łowią i rybom to jakoś nie przeszkadza . Jest ich w piernik dzięki realnym działaniom gospodarza a nie głupawym zakazom. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Cóż złego w brodzeniu? Łowiłeś kiedyś w ten sposób? Na spinning? Na muchę?Trochę wkurza mnie tylko jak trzcinowiska wokół bajorek koło mnie sa nagminnie zadeptywane bo co 5 metrów trza zrobić dostęp do wody ,Poza tym nic do tego nie mam i nigdy tak nie lowilem . Podejrzewam Panie Antoni ,że wprowadzenie tego typu ograniczenia było wbrew woli większości wędkarzy i wbrew jakiejkolwiek logice wędkarskiej. Czy zatem jakieś widzimisię kilku -decyduje o większości.Na pewno należy rozliczyć towarzystwo w następnych wyborach .A teraz walczyć o swoje .Zgadzam się z kolega całkowicie ze jest to kolejny idiotyzm PZW .Nie lowie w ten sposób i tylko dlatego mnie to nie rusza , ale tak jak mówiłem wkurza mnie niszczenie trzcinowisk przez ludzi w spodnio butach .Cieżko wytłumaczyć głupie zakazy PZW a jest ich w brud . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Antoni tu się rozchodzi o zakaz który w głównej mierze będzie przeszkadzał w rzekach nizinnych, typowo górskich cieków okręg rzeszowski nie posiada i też nie o trzcinowiska idzie. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Najgorsze jest to ze zakazy PZW nie dotyczą wszystkich co można zobaczyć pływając po zalewie czorsztynskim .Czy zwykły zjadacz chleba może sobie pozwolić na to co Pan Jacek Kolendowicz ,który wrzuca do sieci jak pływają po strefie ciszy na silniku spalinowym .Uważam , ze takie zachowania sa nie w porządku i powinny być z tego wyciągane konsekwencje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi