Skocz do zawartości

PZW Okręg Rzeszów - zakaz brodzenia, zerwane porozumienia

apioo

Rekomendowane odpowiedzi

co do składki na razie się nie wypowiem

Gdyby to potraktować jako ogólnie rozumianą "reklamację na usługi", analogicznie do operatorów gsm, internetu itp., którzy są zobligowani do umożliwienia warunkowego rozwiązania umowy w sytuacji kiedy zmieniają się jej warunki, to @Apioo powinien otrzymać zwrot środków. Zapisując się do koła kierował się przecież listą dostępnych porozumień  ;)

Panowie, może jest tu ktoś obeznany z zasadami panującymi w PZW i podpowie, czy można w trakcie roku zmienić okręg PZW mając już opłaconą składkę w jednym okręgu?

Owszem, wystarczy że zmienisz koło - zabierasz swoje papiery z koła ,,A" w okregu ,,1" i przenosisz się do koła ,,B" w okręgu nr. ,,2" 

Moderatorowi forum wędkarskiego interpretacja zupełnie prostego statutu - wraz z założeniami nie powinna sprawiać kłopotu. Koło to nie jest Walmart..dla cwanych kuźniarów :)

Edytowane przez Sławek Oppeln Bronikowski

Moderatorowi forum wędkarskiego interpretacja zupełnie prostego statutu - wraz z założeniami nie powinna sprawiać kłopotu. Koło to nie jest Walmart..dla cwanych kuźniarów :)

A okręg to nie jest Car, Faraon, czy inny władca absolutny, osadzony w czasach zamierzchłych i mrocznych, żeby najpierw przyjąć opłaty (poniekąd związać się w ten sposób umową)  a później wedle widzimisię ustanowić nowe zasady (obowiązują wstecz, względem okresu za jaki wnosi się opłaty).

Raczej nie z prostym statutem Moderator ma kłopot a z czymś zupełnie innym, tak myślę dlatego, że ja też mam dylemat natury etycznej. Mimo, że nie mój okręg, to na takie zwyczaje zgody być nie może.

• Like 1

Kolega był wczoraj w okręgu i nie zwrócą mu żadnych opłat, wydaje mi się, że zmiana okręgu, a nie koła wędkarskiego nie jest łatwa w czasie trwania roku za który zapłaciliśmy, chyba że godzimy się na przepadek składki, w tym przypadku występujemy z PZW, idziemy do innego okręgu płacimy wpisowe, członkowską oraz opłatę za wody które chcemy użytkować.

Edytowane przez Apioo

Panowie, może jest tu ktoś obeznany z zasadami panującymi w PZW i podpowie, czy można w trakcie roku zmienić okręg PZW mając już opłaconą składkę w jednym okręgu?

Jak znam życie nikt Ci składki nie odda, w praktyce: w innym okręgu opłać opłatę okręgową i łów bo na to Ci ona zezwala nie zmieniając póki co koła wędkarskiego, w następnym roku zarówno członkowską jak i okręgową opłać tam gdzie Ci pasuje czyli np. w tym okręgu w jakim teraz sobie dokupisz samą okręgówkę, kwestia tylko wyboru nowego koła za rok.

Na Podkarpaciu jest dość kiepsko z rybami, a teraz będzie jeszcze gorzej. Kasy nie będzie już w ogóle.Jestem pewien, że każdy wędkarz który ma auto i wedkuje w różnych miejscach nie opłaci składki w Rzeszowie. Nie tyczy się to tylko gumofilow , którzy moczą patyki w Rzeszowie i bliskich okolicach polując na karpie z zarybień i leszczyki. Ja całe szczęście nie opłaciłem karty w tym roku i spierdal....m do Tarnobrzega. Straszny żal Panowie co się tutaj wyprawia. A jest naprawdę kilka zbiorników, które można by pięknie zagospodarować, zarybić, utworzyć " dobre " prawo i cieszyć się . Były by ryby, wędkarze i kasa... Może te dziady pomrą w niedlugiej przyszłości i weźmie się za to ktoś odpowiedni, myślący i dbający o dobro rybek i wędkarzy.

Edytowane przez Wojtasz
  • Like 2

• 2 lata później...

Szybkie pytanie do kolegów z okręgu PZW Rzeszów. Czy w tym roku nadal zakaz brodzenia obowiązuje? W zasadach jest mowa o tym, że wędkowanie na wodach okręgu dozwolone jest z brzegu lub ze środków pływających. Rozumieć to jako zakaz brodzenia? Dobrze interpretuję?

• 2 lata później...

Pytanie do kolegów wędkarzy z Rzeszowa, składki opłacacie w Rzeszowie czy okręgach ościennych? Mam 500 metrów do Strugu i z 1500 do Wisłoka, zastanawiam się czy tam coś pływa i czy warto opłacać składkę. :)

Zapytaj @Apioo on Ci powie jak najlepiej to zrobić

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Składki opłacamy zazwyczaj w okręgach ościennych (Przemyśl, Krosno) bo te Okręgi mają wzajemne porozumienie na swoje wody. Na Rzeszów robimy dopłaty. Jeżeli Cię interesuje tylko Strug i Wisłok, to płać sam Rzeszów.

W Rzeszowie interesuje mnie tylko nizinny Strug i Wisłok bo mam niedaleko i spacerkiem czasami dla relaksu bym wyskoczył. Wydaje mi się jednak, że Rzeszów nie ma zbyt wiele sam w sobie do zaoferowania na większy wypad i dla tego liczyłem, że uda się ogarnąć coś więcej w podobnej cenie :)