M@W9 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Witam Wszystkich forumowiczów.Noszę się z zamiarem kupna nowego kołowrotka o stałej szpuli. Ma to być kołowrotek do pstrągowania i łowienia okoni. Myślę, że w tym przypadku rozmiar 20 będzie odpowiedni. Zastanawiam się tylko jaki model wybrać, mam na oku Spro RedArc, który miałem w ręku i bardzo spodobało mi się jego wykonanie oraz gładkość pracy. Czytałem o nim w różnych miejscach i nie spotkałem się z negatywnymi opiniami. Drugi mój typ to Quantum Catalyst PTi, wiele dobrego przeczytałem o nim tutaj na forum i dlatego bardzo się nim zainteresowałem. Niestety ten będzie trzeba ściągać z Usa, ale obliczyłem, że cena będzie porównywalna do tego Spro. A Wy jakie zdanie macie na temat Red Arca? I który spośród tych dwóch będzie lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 M@W9 ze spro mialem do czynienia. widzialem jak się sprawuje przy ciezkiej orce trociowej, przy feederach i innych ciezkich robotach. Jego mogę z czystym sumieniem polecic. Jesli chodzi o Quantuma to nie mialem z nim do czynienia, ale pitt i gumo bedą chyba mogli coś powiedziec. pitt co prawda jest teraz na wyjezdzie ale lada dzien wroci wiec wstrzymaj sie kilka dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 @m@w9, po pierwsze witaj na naszym forum. Po drugie, Quantuma Catalyst polecam z czystym sumieniem. Mam go i kilku moich kolegów też go posiada w różnych wersjach wielkościowych. Za tą cenę to jedna z najlepszych maszynek jakie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@W9 Opublikowano 16 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Witam,dzięki rognis_oko za powitanie i za Wasze odpowiedzi dotyczące kołowrotków. Zauważyłem, że oba kołowrotki zbierają dobre opinie. Teraz tylko pojawia się pytanie - który będzie lepszy? Poczekam jeszcze na odpowiedzi innych użytkowników tych kołowrotków i mam nadzieję, że uda mi się wybrać ten lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Mam Catalystów...obecnie ze dwa.Jesli Spro bedzie lepszy/gorszy, to nieznacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Kup ten, ktory Ci sie bardziej podoba. Jak dla mnie czerwony kolowrotek to tak jak czerwone skarpetki, ale o gustach sie nie dyskutuje Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 To Sro jest rzeczywiscie czerwone? Z nazwy wynika ze moze byc, ale w zyciu go nie widzialem, czytalem tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Taki jest: Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 FUJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Na tego strażaka łowię już drugi rok,świetnie wyważony,o płynnej pracy no i oczywiście wytrzymały.Łowię nim trocie, a jeśli wiesz ile dostaje w d..... przy trociowaniu, to wiesz o nim wszystko.Jednak na pstrągi czy okonie,wybrałbym coś,z mniej szeroką szpulą.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@W9 Opublikowano 18 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Dzięki Wszystkim za odpowiedzi. Dla mnie wygląd kołowrotka się za bardzo nie liczy, bardziej jego praca i niezawodność. Słyszałem, że Spro BlueArc to bliźniacza konstrukcja RedArca, ale w innej obudowie. Nie wiem tylko ile w tym jest prawdy. A sam BlueArc wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Widzę, że masz faworytów, więc naprzód,a nie będziesz żałował.Jak zajeżdżę reda, to kupię drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 @heniutek jak mu nie polamiesz korbki to szybko go nie zajeździsz <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 ...witam serdecznie......no nie wiem jak jest z dystrybucją Spro u kolegów, ale u mnie W Olsztynie, już od dobrych dwóch miesięcy, zerkam na półkę z kreciołkami, co by pomacać i zakręcić... i niestety... ani niebieskiego, ani czerwonego... miały być w kwietniu, a tu czerwiec się zbliża i...i, że tak powiem dupa... a to, że się do tego uparłem,to czekam... pozdrawiam maxtip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 MAXTIP a w mojej wiosce ich dostatek jest w czym wybierać, może dlatego, że jeden z właścicieli sklepów uzyskał pożądne źródło na te maszynki. Cena też rozsądna więc nie dość, że są w stałej ofercie to... idą jak świeże bułeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 A sam BlueArc wygląda tak: Dla ew. zainteresowanych z Warszawy: identyczny jest na sprzedaż w komisie w JERKU. Wyglada na mało używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 MAXTIP a w mojej wiosce ich dostatek ...tym bardziej dziwi mnie fakt, że u mnie ich nie ma... zainteresowanie jest duże... a znajomy sprzedawca twierdzi, że mógłby spokojnie już kilkanaście sztuk w tym sezonie spuścić... no cóż takie życie jakby to powiedział mój dobry kolega z pracy... takie życie... pozostaje wiara, nadzieja i... pozdrawiam maxtip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 W sklepach są jakieś niedobitki Spro. Nowa dostawa będzie podobno niebawem u dystrybutora (choć słyszałem to z miesiąc temu, a kręciołków jak nie było w hurtowni, tak nie ma). Kołowrotki Spro Red Arc Tuff-BodySpro Blue Arc Tuff-Body W/S 9000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Chłopaki jeśli wiecie dokładnie czego szukacie i bardzo Wam zależy na SPRO to mogę Wam jakos pomóc. Albo przynajmniej spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Chłopaki jeśli wiecie dokładnie czego szukacie... ...dzięki mifek...teoretycznie to wiem, przed zakupem jednak chciałbym tą teorią ze dwa razy zakręcić... więc póki cierpliwości starczy to... a jak nie starczy zastukam po prośbie... pozdrawiam maxtip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Spoko polecam się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi