Skocz do zawartości

Spro RedArc i Quantum Catalyst PTi?

M@W9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich forumowiczów.

Noszę się z zamiarem kupna nowego kołowrotka o stałej szpuli. Ma to być kołowrotek do pstrągowania i łowienia okoni. Myślę, że w tym przypadku rozmiar 20 będzie odpowiedni. Zastanawiam się tylko jaki model wybrać, mam na oku Spro RedArc, który miałem w ręku i bardzo spodobało mi się jego wykonanie oraz gładkość pracy. Czytałem o nim w różnych miejscach i nie spotkałem się z negatywnymi opiniami. Drugi mój typ to Quantum Catalyst PTi, wiele dobrego przeczytałem o nim tutaj na forum i dlatego bardzo się nim zainteresowałem. Niestety ten będzie trzeba ściągać z Usa, ale obliczyłem, że cena będzie porównywalna do tego Spro. A Wy jakie zdanie macie na temat Red Arca? I który spośród tych dwóch będzie lepszy?

M@W9 ze spro mialem do czynienia. widzialem jak się sprawuje przy ciezkiej orce trociowej, przy feederach i innych ciezkich robotach. Jego mogę z czystym sumieniem polecic. Jesli chodzi o Quantuma to nie mialem z nim do czynienia, ale pitt i gumo bedą chyba mogli coś powiedziec. pitt co prawda jest teraz na wyjezdzie ale lada dzien wroci wiec wstrzymaj sie kilka dni...

Witam,

dzięki rognis_oko za powitanie i za Wasze odpowiedzi dotyczące kołowrotków. Zauważyłem, że oba kołowrotki zbierają dobre opinie. Teraz tylko pojawia się pytanie - który będzie lepszy? :wacko: Poczekam jeszcze na odpowiedzi innych użytkowników tych kołowrotków i mam nadzieję, że uda mi się wybrać ten lepszy :D

Na tego strażaka łowię już drugi rok,świetnie wyważony,o płynnej pracy no i oczywiście wytrzymały.Łowię nim trocie, a jeśli wiesz ile dostaje w d..... przy trociowaniu, to wiesz o nim wszystko.Jednak na pstrągi czy okonie,wybrałbym coś,z mniej szeroką szpulą.pozdro.

Dzięki Wszystkim za odpowiedzi. Dla mnie wygląd kołowrotka się za bardzo nie liczy, bardziej jego praca i niezawodność. Słyszałem, że Spro BlueArc to bliźniacza konstrukcja RedArca, ale w innej obudowie. Nie wiem tylko ile w tym jest prawdy.

A sam BlueArc wygląda tak:

http://www.spro.nl/_img/artikelen/1046-920_groot.jpg

...witam serdecznie...

...no nie wiem jak jest z dystrybucją Spro u kolegów, ale u mnie W Olsztynie, już od dobrych dwóch miesięcy, zerkam na półkę z kreciołkami, co by pomacać i zakręcić... i niestety... ani niebieskiego, ani czerwonego... miały być w kwietniu, a tu czerwiec się zbliża i...i, że tak powiem dupa... a to, że się do tego uparłem,to czekam... pozdrawiam maxtip...

MAXTIP a w mojej wiosce ich dostatek

jest w czym wybierać, może dlatego, że jeden z właścicieli sklepów uzyskał pożądne źródło na te maszynki. Cena też rozsądna więc nie dość, że są w stałej ofercie to... idą jak świeże bułeczki :mellow:

MAXTIP a w mojej wiosce ich dostatek

...tym bardziej dziwi mnie fakt, że u mnie ich nie ma... zainteresowanie jest duże... a znajomy sprzedawca twierdzi, że mógłby spokojnie już kilkanaście sztuk w tym sezonie spuścić... no cóż takie życie jakby to powiedział mój dobry kolega z pracy... takie życie... pozostaje wiara, nadzieja i... pozdrawiam maxtip...