niedzwiecki Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 witam, moze ktos ma taki kolowrotek i cos napisze. chce go zakupic pod sumka, glownie do trolingu. warto , czy moze szukac czegos innego. dodam ,ze cena jest atrakcyjna, 670 zl za nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 we wtorek odebrałem takiego tylko ze 4000 dość ciężka maszynka (ja tego nie odczuwam) ale ponoć nie do zajechania się okaże wszystko ok cacy tylko rączka pod wpływem płynów na komary może się rozpuszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 (edytowane) . Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 dodam ,ze kolowrotek bylby zapiety do wedki shimano aspire ax 270 50-100. Glownie do trolingu, choc mozliwe krutkie spiningowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Witam, Ja uwazam to rozwiazanie za srednie.Oczywiscie kazdy ma swoj punkt widzenia. Ja bym poszedl w kierunku: penn slammer 360 + multik. Slammerem mozesz spinigowac nawet wiecej niz krotko. A w trollingu multik sprawdzi sie duzo lepiej niz korba.Daleko nie szukajac - Abu C4 6601 czy Rekord 61 (lady D sprzedawal niedawno), Avet SX czy jakas Daiwa prosta i niezawodna, czy Shimano w rozmiarze 401... Widzialem na zdjeciach, ze nie nalezysz do ulomkow ale zeby spinigowac kolowrotkiem o wadze ponad pol kilo...przemysl to naprawde... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 kolowrotek ma byc glownie do trolingu, ogolnie mam juz zestawy z Penn Slamer 360 jak i 460 a nawet 560 ,jest tylko maly problem z 360 , ze lubi sie robic broda przy rzutach a dodadkowo za mala srednica szpuli co przy odjazdach duzego suma nie jest za fajne. co do 460 to faktyczniee kolowrotek prawie idealny do ciezkiego lowienia ale waga tez niemala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Jak masz komplet slammerow to jak doszedles do tego ze potrzebujesz innego kolowrotka spiningowego podczas polowan na sumy ? Nie zauwazylem negatywnego wplywu srednicy szpuli 360tki podczas walki z sumami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Masz rację z tym Slammerem 360. U mnie też nader często robi się broda. Chyba czas go sie pozbyć... . Na innych stałoszpulowcach (Shimano Symetre, Ryobi Zauber, Shimano SuperAero i XGT) powstaje bardzo rzadko.Plecinka PP 20 i 30 Lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Skoro na PowerPro macie brody, to wypróbujcie Spiderwire Stealth. Nie wiem co to broda na Slammerze 360 od kiedy zmieniłem plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Chyba Guzu ma racje , niewiem czy potrzebuje ten TP ,ze Slammerkow jeste bardzo zadowolony , a ten TP zobaczylem i chyba sie napalilem zbytnio, cena fajna. waga faktycznie za duza 590 gr. moze trza zmienic pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 A przed zmiana plecionki były ???Tak na pierwszy rzut oka brody powstają przez to , żeSlammer kiepsko układa plecionkę.Rzeczywiście- konstrukcja, materiały wydaja sie byc w porządku, ale dlaczego jest wiecej bród przy PP niż w przypadku innych kołowrotków ze sredniej półki cenowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Na pewno taniej i lepiej wyjdzie zmienic plecionke niz kupic taki kolowrotek... Ostatnio wrocilem po przeszlo 2 latach do Power Pro (import wlasnym sumptem z USA). Kupilem zolta 30 lb na 300y szpuli.Na slammera 360 i wlasnie ta linke ostatnio wyholowalem 169 cm... Jak chodzi o brody to sie nie wypowiem. Relatywnie niewiele spininguje za sumem A juz slammerem to naprawde sporadycznie. Ale znam wielu kolegow lowiacych slammerami bardzo regularnie i o tendencji do brod raczej mowy nie ma. Fakt, ze nie mozna przesadzic z cienkoscia plecionki. Ja mam taka wlasna metode:260 - 20 lb360 - 30 lb460/560 - 50 i wiecej lb. Trzymam sie zwykle tego schematu i slammerow (360tek) nie mam w planach sie pozbywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Ja na Slammera 360 i pp 0.36 wyjelem swojego najwiekszego w tym roku 185cm .i to w naprawde silnym pradzie, poza ciepla szpula od odjazdow suma niemoge nic zlego powiedziec o tym kolowrotku. i chyba niema co kombinowac i szukac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Bardzo ladnie sie prezentowal ten 185... A szukac i kombinowac to lepiej nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiecki Opublikowano 15 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Niema jak sprawdzony sprzet, poprostu sie napalilem na tego TP , ale jednak zrezygnuje z niego.ps. brak czasu na lowienie skutkuje cudowaniem ,co niezawsze dobrze wplywa na wyniki.zostane przy Slamerkach a mam ich 6 wiec na dlugo starcza. dzieki Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 @godski -Wcześniej używałem PP 20LB i brody niestety się zdarzały. Częściej, gdy plecionka była nowa i sztywna. Później rzadziej, ale mimo wszystko co kilka wyjazdów trzeba było rozplątywać. Teraz przeszedłem na Spiderwire Stealth. Nawet na sandaczowym zestawie na slammerku 360 Spiderwire 15LB Przez cały sezon nie miałem nawet jednego splątania!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Znaczy wyznacznikiem dla zakupu pleciugi ma być rodzaj posiadanego kołowrotka?Pamiętam, że w dawnych modelach, gdzie nawój do d.... był, to plećka raczej wcale ale, że teraz też? A już się śliniłem do Slamerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Na PP miałem brody na każdym posiadanym dotąd kołowrotku. Na sprzęty z wysokiej półki mnie ni stać, ale jakieś shimano sedona, daiwa exceler, shimano super GT-RB zawsze produkowały brody na PP. W Spiderwire sięto nie zdarzyło. Nawet na catanie za 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi