Rheinangler Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Może się znajdzie na forum jakiś sprawny tokarz który pokusiłby się o zrobienie HEX-a do turków 3000.Do rozmiaru 2000 i 2500 można kupić gotowca wić temat nie wart zachodu ale do 3000 nikt nie sprzedaje.Robota wydaje się nieskomplikowana zarówno czasowo jak i materiałowo a chętnych byłoby na pewno wielu już na samym forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Co to jest ten Hex? Ja kiedyś mocno zastanawiałem się nad częściami do kołowrotków ale dla kilku sztuk szkoda zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 http://japantackle.com/tuning-parts/handles-spinning-reels/daiwa/tu000603.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Co się dzieje z tą ośką ,że trzeba dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 A weź no imienniku przyłóż (ja niestety nie mogę już tego zweryfikować, bo się wyzbyłem starszych kabłąkowców Daiwy) korbkę RCS, powiedzmy 50mm od Morethana albo 55mm do starszych 3000/3500 Daiwy, czy pasują, bo chyba średnica kielicha korby RCS będzie uwierać w obudowę, ale dawno już nie przymierzałem i zwyczajnie nie pamiętam co mi wyszło PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Witam ze zdjęcia niewiele sie dowiem ,potrzebuję wymiary ,najlepiej jedną sztukę na wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Również potrzebował bym wzór.Mam możliwości toczenia, frezowania, palenia 2d i 3d... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Witam ze zdjęcia niewiele sie dowiem ,potrzebuję wymiary ,najlepiej jedną sztukę na wzór. Również potrzebował bym wzór.Mam możliwości toczenia, frezowania, palenia 2d i 3d...Cały bajer właśnie polega na tym, że ten wzór trzeba dopiero zrobić Oczywiście też bym reflektował na na takiego hex-a ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Da się zrobić...właśnie dziś spotkałem kumpla po wielu latach,który wkręcił się w rekonstrukcję zegarków-ma tokarkę zegarmistrzowską,oglądałem pod lupą części jakie wyrabia do Patek-Philippe z XIX wieku 1870?!narzędzia też robi sam,także wystarczy dokładny rysunek i wymogi materiałowe.Nie widzę przeszkód!-jak powiedział ślepy koń na Wielkiej Pardubickiej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) http://japantackle.com/tuning-parts/handles-spinning-reels/daiwa/tu000603.htmlNo ale tam w opisie jak byk stoi , że to do wielkości:Daiwa spinning with hex-shaft handle model.. (Team Daiwa Z、 X、 S、 03Luvias、 04Presso、 04Gekkabijin、 05Emeraldas、 Tournament Z、 X、 S、 Airity、 Capricorn、 Fuego、 1500-3000.)To install Daiwa RCS machine-cut handle (non-shaft handle) to hex shaft handle reel. Left hand only. Edytowane 1 Lutego 2016 przez TroutFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Bartku,- nie ma takiego hexa, który by pasował jednocześnie do 1500, 2000, 2500 i 3000,- błędy się zdarzają wszystkim....Opcji wyboru w linku także nie ma, stąd wnioskuję błąd,- ale jak zawsze mogę się mylić i w takim razie poprosiłbym o kaganek oświaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Tam jest zdecydowanie błąd w tej wyliczance, chyba że rozmiar 3000 - odnosi się do fuego, to by się zgadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 No to jakie? wymiary i gwinty... ew skąd czerpać wzór?bo o ile shimano ciut poznałem to daiwę mam tylko Exceller S 1500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi