Kadet Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Witam kolegów.Od dłuższego czasu rozglądam się za kijem castingowym dł.około 2m. który dobrze współpacowałby z przynętami,a konkretnie woblerami w zakresie 10-20gr.Finanse to max.700zł.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Wobler woblerowi nierówny. Wielki ster sdr a stosunkowo mały w tonących to wielka różnica. Z kolei 10-20 gram to już nie taki lekki. Powiedzmy waga lekkopółśrednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Do 700 zeta rozsądnym wyborem na pewno będzie jeden z tych dwóch kijaszków GT 66M-F lub GT 70M-MF http://www.fenwick.com.pl/tiggerstik.html superczułe, mocne blanki, dobrze zbrojone. Mam GT 66M-F i jest świetny,Chociaż tylko pod wobki wybrałbym GT 70M-MF, Widziałem go w Krokodylu i stąd myślę sugestia trafna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 kryptoreklama rzecz wspaniala ale ta kwote mozna miec customa zamiast sztangowej chinszczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Piotrze a co teraz nie chińskie Pytam, bo tak sobie pomyślałem: mój piękny nowiuśki Blue Rapid . A zaraz z drugiej strony: chiński chrust przecie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 kryptoreklama rzecz wspaniala ale ta kwote mozna miec customa zamiast sztangowej chinszczyzny Odkąd kryptoreklamą jest polecanie wędziska, którego się używa i ceni. Dla jednych szczytem marzeń jest teleskop z bazaru a dla innych kij kistlera. A co do chińszczyzny to są jeszcze ludzie i wędkarze, którzy patrzą na jakość a nie na metkę. Whatever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Wożenie samochodem nie jest problemem dla jednoskładów do 2 metrów na pewno. Chyba, że kij musi jeździć w bagażniku - to już inna sprawa. Kiedyś z moim kijkiem 1,80 jechałem z dwoma kolegami maluchem. I jakoś się mieścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Kijek musi być co najmniej dwu częściowy... I takiego mam zgryza. Wiem ze niektórzy koledzy przerabiali już ten temat więc mam nadzieję że ktoś będzie w stanie coś doradzić. 2m w samochodzie to nie problem, nawet w małym aucie. Nie rozumiem Twojego zgryzu, jeśli zdecydujesz na coś dłuższego niż 2,4 w 2-składzie i bedzie pasowało, to brać. Myślenie kategoriami ilość składów pierwsza a długość druga może być ryzykowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam , Myślę że IP903F Batsona spełni Twoje oczekiwania. Bardzo fajny blank o średnio-szybkiej akcji i ładnym ugięciu. Moim zdaniem blank stworzony do multika. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Piotrze a co teraz nie chińskie duzo rzeczy panie waldku, bardzo duzo @spinncasterkryptoreklame moge zamienic na nachalnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Witam, Tak spytam po ostatnim poście bo mnie zwyczajnie zainteresowało.Skoro bardzo dużo rzeczy to ja spytam o jakich to rzeczach mowa w cenie do 700 zł maks. - mam tu na myśli wędziska czy kołowrotki? Myślę że skoro bardzo dużo jest takich rzeczy - przydać się to może wielu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 17 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Już wybrałem...Jest to blank ATC CB 662 dł.1,98 8-15lb 5-18oz. Szybka akcja przechodząca w parabole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 17 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Z tego co mi wiadomo to tak.Kijek dobrze ładuje się przy nielotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam , Pozwolę sobie wkleić : ATC GLASS GRAPHITE BLANKSNo. Length Pieces Line Lure Action Tip Butt Blank Wt.CB662 6'6 1 8-15 1⁄4-5⁄8 FAST 5.5 0.555 2.4 PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 To opis tych blanków. ATC (Shikari) to firma tworząca znakomite blanki, zaprojektowane przez takie osobistości jak: Bob Loomis i Fred Gasparach. Wszystkie projekty niezależnie od zastosowanego materiału, cechują się piękna progresja ugięcia podczas ładowania blanku i dynamika w oddawaniu energii przynęcie w końcowej fazie. Wędki zbudowane na tych blankach bardzo szybko tłumią wszelkie drgania. Tak więc rzuty wykonywane konstrukcjami na blankach ATC są praktycznie bezwysiłkowe. Konstrukcje te charakteryzują się też świetnym balansem, (bardzo ważny czynnik pomijany przez wielu producentów) co ma ogromne znaczenie przy poprawnym wyrzucie przynęty.Także majtki zagrożone.Niestety nie miałem tego blanku w rękach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi