Skocz do zawartości

Kijek do lekkiego castingu

Kadet

Rekomendowane odpowiedzi

Do 700 zeta rozsądnym wyborem na pewno będzie jeden z tych dwóch kijaszków GT 66M-F lub GT 70M-MF http://www.fenwick.com.pl/tiggerstik.html superczułe, mocne blanki, dobrze zbrojone.

Mam GT 66M-F i jest świetny,

Chociaż tylko pod wobki wybrałbym GT 70M-MF,

Widziałem go w Krokodylu i stąd myślę sugestia trafna.

kryptoreklama rzecz wspaniala B) ale ta kwote mozna miec customa zamiast sztangowej chinszczyzny ;)

Odkąd kryptoreklamą jest polecanie wędziska, którego się używa i ceni. Dla jednych szczytem marzeń jest teleskop z bazaru a dla innych kij kistlera. A co do chińszczyzny to są jeszcze ludzie i wędkarze, którzy patrzą na jakość a nie na metkę.

Whatever

Kijek musi być co najmniej dwu częściowy...

I takiego mam zgryza. Wiem ze niektórzy koledzy przerabiali już ten temat więc mam nadzieję że ktoś będzie w stanie coś doradzić.

2m w samochodzie to nie problem, nawet w małym aucie. Nie rozumiem Twojego zgryzu, jeśli zdecydujesz na coś dłuższego niż 2,4 w 2-składzie i bedzie pasowało, to brać. Myślenie kategoriami ilość składów pierwsza a długość druga może być ryzykowne. :D

Witam,

Tak spytam po ostatnim poście bo mnie zwyczajnie zainteresowało.

Skoro bardzo dużo rzeczy to ja spytam o jakich to rzeczach mowa w cenie do 700 zł maks. - mam tu na myśli wędziska czy kołowrotki?

Myślę że skoro bardzo dużo jest takich rzeczy - przydać się to może wielu.

Pzdr

To opis tych blanków.

ATC (Shikari) to firma tworząca znakomite blanki, zaprojektowane przez takie osobistości jak: Bob Loomis i Fred Gasparach. Wszystkie projekty niezależnie od zastosowanego materiału, cechują się piękna progresja ugięcia podczas ładowania blanku i dynamika w oddawaniu energii przynęcie w końcowej fazie. Wędki zbudowane na tych blankach bardzo szybko tłumią wszelkie drgania. Tak więc rzuty wykonywane konstrukcjami na blankach ATC są praktycznie bezwysiłkowe. Konstrukcje te charakteryzują się też świetnym balansem, (bardzo ważny czynnik pomijany przez wielu producentów) co ma ogromne znaczenie przy poprawnym wyrzucie przynęty.

Także majtki zagrożone.Niestety nie miałem tego blanku w rękach.