admin Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Szkoła wiązania much Sztuki Łowienia i jerkbait.pl - Edycja I - wiosna 2016 "Sztuka Łowienia", salar.pl oraz jerkbait.pl zaprasza wszystkich forumowiczów jerkbait.pl do uczestnictwa w niezwykłym projekcie - internetowej szkole wiązania much. Pod okiem doświadczonego eksperta ze "Sztuki Łowienia" dowiecie się jak rozpocząć, w jaki sposób dobrać materiały, jak skonstruować pierwsze muchy. Ponadto wspólnie przygotowaliśmy różne atrakcje, które umożliwią Wam zdecydowanie łatwiejszy start w świat muszkarstwa oraz tworzenia własnych przynęt. Czym jest nasza szkoła? Stworzyliśmy oddzielny dział w dziale muchowym. Ten całkowicie poświęcamy nauce wiązania. Ekspert wybrany przez "Sztukę Łowienia" raz na dwa tygodnie stworzy wątek prezentujący muchę step-by-step. Uczestnicy szkółki wykonują zadanie domowe. Jak ono wygląda? Po prostu wykonujecie kopię muchy, a następnie prezentujecie ją w wątku stepu. Możecie oczywiście zadawać pytania jak dobrać materiały, jak coś wykonać itd. Nauczyciel ale również doświadczony forumowicz udziela odpowiedzi na zadane pytania. Rozpoczynamy od najprostszych much i tak z każdą kolejną będziemy zwiększać poziom trudności. Zasady?Każdy z forumowiczów jerkbait.pl może uczestniczyć w szkole. Przystąpienie do kursu następuje na pisemną prośbę uczestnika - specjalnie utworzona lista na potrzeby kursu - uczestnicy deklarują swoje uczestnictwo w wątku LISTA UCZESTNIÓWPublikacja step-by-step odbywa się minimum raz na dwa tygodnie - stanowi zadanie domowe dla uczestników.Każdy step powinien będzie udokumentowany oraz opublikowany przez naszego eksperta - zdjęcia, filmy, lista użytych produktów oraz dodatkowe informacje na temat muchy.Zakładamy, że poziom trudności much wzrasta wraz z kolejną publikacją.Zakres stepów - muchy szczupakowe, boleniowe, kleniowe, pstrągowe.Każdy materiał użyty w stepie będzie dostępny na stronie salar.pl - do każdego materiału zaprezentowanego umieścimy link prowadzący bezpośrednio do materiału w sklepie.Nauczyciel odpowiada na zapytania uczestników min. raz na 24h.Wykonanie zadania domowego zostaje zaliczone jeśli kursant zaprezentuje swoją muchę (publikacja w wątku) w dwa tygodnie po uruchomieniu wątku.Kursanci otrzymują dyplom ukończenia kursu wiązania much "Sztuka Łowienia - jerkbait.pl".Warunkiem zakończenia kursu jest prezentacja 80% much w edycji.Przystąpienie do kursu może nastąpić w dowolnym momencie od rozpoczęcia kursu.Zakończenie Szkoły (po roku) wraz z wręczeniem dyplomów odbędzie się na warsztatach muchowych zorganizowanych w http://www.tartaknadbobrem.com/ - 2 dniowe spotkanie (koszty ponoszą uczestnicy), na których będziemy tworzyć muchy oraz testować je nad wodą. Termin spotkania zostanie podany w trakcie trwania kursu.Korzyści dla uczestnika (konieczność deklaracji uczestnictwa w Szkole)?Zniżka 10% na pakiet startowy (pakiet startowy został opisany poniżej) dla uczestników kursu. Więcej o pakiecie znajdziesz w wątku Zestaw muchowy Salar Jerkbait.plZniżka 3% na dowolny asortyment w sklepie salar.plZniżka 10% na materiały użyte w prezentowanych stepach muchowych.4 paczki haczyków FD do rocznej prenumeraty "Sztuka Łowienia" (aktualnie do prenumeraty dodawane są 2 paczki) PARTNERZY 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Świetna idea! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) To już minął rok z SzWM , jak ten czas leci . Edytowane 3 Lutego 2017 przez pisarz 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Rany .... ano tak. Mamy nadzieję, że "wychowaliśmy" choć kilka osób, które od czasu do czasu usiądą przy imadle 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Przyznam się szczerze, że zapalonym muszkarzem nie zostałem i nie zostanę - po prostu staram się być wędkarzem skutecznym i łowię taką metodą jaka jest skuteczna w danych warunkach. Nie mniej muszę przyznać ,że szkółka j.b. była mocną motywacją do działania. Szkółka siadła, motywacja też - teraz więcej zamawiam niż sam kręcę choć materiałów mam w ciul. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Przyznam się szczerze, że zapalonym muszkarzem nie zostałem i nie zostanę - po prostu staram się być wędkarzem skutecznym i łowię taką metodą jaka jest skuteczna w danych warunkach. Nie mniej muszę przyznać ,że szkółka j.b. była mocną motywacją do działania. Szkółka siadła, motywacja też - teraz więcej zamawiam niż sam kręcę choć materiałów mam w ciul. Mam podobnie . Coś tam jeszcze kręcę , ale szkółki żal .Jednak niewielu nas zostało, sądząc po zamieszczonych muchach w ostatnim stepie. Może kiedyś nastąpi reaktywacja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 pisarz - mówisz i masz. Reaktywacja w trakcie! Czasem trochę wody musi w rzekach upłynąć... A czy warto było poczekać? Sam ocenisz. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 pisarz - mówisz i masz. Reaktywacja w trakcie! Czasem trochę wody musi w rzekach upłynąć... A czy warto było poczekać? Sam ocenisz.Mirek , ja już wiem że warto .Ja jestem jak ten cygan , co dla dobrego towarzystwa to dał się powiesić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Za kilka dni drugie urodziny SzWM . Szampan się chłodzi , kawior już zamówiony , garnitur wyprasowany . A tu zapanował jakaś dziwna cisza , a i dalszych stepów "nima" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 No jak to ni ma ... napisałem ... że mamy 1 tydzień dodatkowy na nadgonienie. Dzisiaj wrzucam kolejny i co 2 następne w sumie 4. Nie panikować mi tu ...! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Remek, a gdzie Twoje muchy, gonisz innych, ale sam się ociągasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Remek, a gdzie Twoje muchy, gonisz innych, ale sam się ociągasz Tomku, ociąganie się jest najgorszym słowem jakie mogłeś wybrać ze słownika wyrazów polskich a drugie w kolejności to ... gonisz To raczej Wy mnie gonicie, a ja by było wam dobrze zamiast kręcić składam filmy, wstawiam kolejne stepy itd. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyzant Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 doceniamy i dziękujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Jeszcze szkółka nie zginęła...A tu ani się człowiek obrócił i faktycznie dwa lata już lada dzień!Ile to much spadło z imadła, ile włosów z głowy, ile mole zjadły materiałów? No ale kilka osób czegoś się nauczyło. To miłe i cenne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Tomku, ociąganie się jest najgorszym słowem jakie mogłeś wybrać ze słownika wyrazów polskich a drugie w kolejności to ... gonisz To raczej Wy mnie gonicie, a ja by było wam dobrze zamiast kręcić składam filmy, wstawiam kolejne stepy itd.No niech Ci będzie, ale i tak nie darujemy, musisz nadrobić No chyba że mnie zaprosisz, usiądziemy przy whisky, i na szybko za Ciebie ukręcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 No niech Ci będzie, ale i tak nie darujemy, musisz nadrobić No chyba że mnie zaprosisz, usiądziemy przy whisky, i na szybko za Ciebie ukręcę Tomku .... takiej propozycji oczekiwałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi