Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nag - poprzednie bardziej mi się podobały.

Jeżynka za długa, część promieni przycięta przy główce. Ogonek zbyt bogaty i za długi przy tym rozmiarze haka.

Dopracujesz szczegóły na spokojnie. Wzór zaliczony.

Marian, za twórcę Red Taga uchodzi Martyn Flynn z Worcestershire.

Według Joergensena - wzór powstał ok. 1850 roku i nie miał wtedy ani skuwki, ani przewijki.

Te elementy pojawiły się późnej. Więc trudno doszukiwać się ich w wersji wyjściowej.

Nie miejsce tu na tego typu dywagacje - tu uczymy się wiązać, a nie zastanawiamy się nad historią i ewolucją wzorów.

• Like 1

Mirku daje to mi żona do słuchu, że rybi zapach opanował jaskinie.... :lol:  :lol:

Normalnie chyba utworzę specjalny dział dla .... żon :) Niech też się integrują na jerku ... a co ... Będzie o latających piórkach, smrodzie z makreli, alergiach naszych dzieci na piórka i sierść, wyprowadzanie mężów do piwnic ... ale też pewnie duma z drwali! O to chodzi .... jakby co ... żony da się zrobić jakiś specjalny dział.

• Like 3

Addim - dwa pierwsze nędzne, ale nr 4 wygląda dobrze. W 5-ce wyrównaj ogonek i też będzie ok. Idziesz we właściwym kierunku, jeśli muchy są na zdjęciach od 1 do 5 w kolejności zawiązania.

Dzięki za szczerość 

przy setnej będzie perfect

trening trening i jeszcze raz trening !!!

Pozdrawiam

Panowie, na szczęście nie trzymamy robaków w lodówce!

W muszkarstwie nie jest tak źle, choć doczyszczenie dywanu lub wykładziny z promieni marabuta... to już wątek legendarny. Znam świetną anegdotę na ten temat. Strzyżenie sierści sarny - to też może się nie spodobać żonom, ale na to jeszcze przyjdzie czas.

Moja żona na szczęście sama preparuje skórki z makreli i wiąże muddlery z sierści :)

• Like 2

• Dodaj nową pozycję...