Skocz do zawartości

Roslagen 2006

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Już cytuję za Remkiem:

Wyniki są bardzo dobre, jak na Roslagen. Dwa dni i 150 szt. Oczywiście to wynik 9 osób. Nasza łódź zlowiła na razie najwiecęj, bo ponad 80 szt. Padły również dwie metrówki 104. Jerkówka FC ochrzczona. Złowiłem na nią kilka szczupaków. Przynęty różne.

Cholera, to mi przypomina że muszę napisać kolejny odcinek Przygody z wędką :mellow:

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Esemesowego raportu od Remka ciag dalszy:

Łącznie po 3 dniach 286 ryb. To wynik 9 osób. Dzisiaj dwie metrówki 104 i 106. Szczęśliwymi łowcami Paweł oraz Adam. Wczoraj metrówki złowili Paweł i Mateusz (brat Rognisa).Przynęty? Biorą praktycznie na wszystko.

Na którym odcinku Wisły łowią ;) :lol: ;)

Kolejna część esemesowego serwisu redakcyjnego:

Po 4 dniach pobiliśmy dotychczasowy rekord wypraw na Roslagen z A.Zdunem. W sumie mamy 360. Dzisiaj było skromniej ilościowo bo część pojechała na śledzie, a my pojechaliśmy na wycieczkę zwiedzić 4 nowe zatoki. Dzisiaj prawie wszystkie ryby powyżej 70cm, bardzo dużo ponad 80cm. Bez metrówki. Jutro walczymy dalej. Przynęty? Bardzo dobrze na gumy, na wirówki i fantastyczne wyniki na Jacka. Kolory bez znaczenia. Brak reguły. Co do stronniczości przewodnika - bo czytałem dzisiaj forum - Andrzej jest naszym gospodarzem. Ryby szukamy sami. Tylko dwie nowe osoby są na łodzi z Andrzejem, reszta na własną rękę. Pozdrowienia dla wszystkich. Remek

Zawrót głowy po tych wiadomościach. Remek opisał mi ciekawą rzecz jak to szczupaki biorą na raty. Najpierw skubniecie a dopiero po chwili główny atak. Chyba zaczynają się coś domyślać Ja wczoraj dostałem info z Alandów gdzie właśnie kończy, lub skończyło się tarło. Wyniki są też dobre. Podobno znakomicie biorą duże okonie co mnie cieszy, bo Robert lubić łowić duże okonie :D

Jutro ruszamy pełni nadziei :D

Zapodaję ciąg dalszy z kolejnego dnia wyprawy:

Przedostatni dzien i kolejne ryby. Dzisiaj pogoda była sztormowa - bardzo silny wiatr utrudniający swobodne łowienie. Mimo to złowiliśmy kolejne 74 ryby , co daje 434 sztuk łącznie po 5 dniach. Przynętą, która zaskakuje, jest duża obrotówka. Było na nią bardzo dużo ryb m.in. 106 cm. Dzisiaj bez metrówki, chociaż jedna zeszła tuż przy burcie. Remek

...jak ja bym się chciał tak wynudzić... wyskoczylismy na wycieczkę zwiedzić 4 nowe zatoczki - cholera, chociaż jedną taką zatoczke mieć k/Warszawy :lol: [oczywiscie musiałby być to ośrodek szkolenia wywiadu i służ specjalnych gdyż w przeciwnym razie zatoczka zostałaby .... do dna w ciągu 2 dni ]

Friko nie wiesz co mówisz.. . Szkolenia wywiadów nie odbywają się tylko i wyłącznie drogą wykładów. W okolicach naszej wioski jest woda bezpośrednio w gestii służ granicznych co się tam dzieję to normalni eludzkie pojęcie przechodzi. Kłusole wcale nie są gorsi - przynajmniej w tym porównaniu.

Przy takiej zatoczce to by trzeba jakieś działka typu VULCAN z czujnikami ruchu poustawiać a karty dezaktywujące czujki mocno ograniczyc.. może wtedy było by ciut lepiej :mellow: ale znając pomysłowość naszych rodaków pewnie po mieśiacu (max) też by znaleźli jakiś sposób...

Kolejna, ostatnia już część wczorajszych doniesień z wyprawy na szkiery. Resztę dopiszą chłopaki sami po powrocie :mellow:

Skończyliśmy. Razem 488 ryb. Dzisiaj 3 ryby powyżej 90cm - 92, 95, 97. Jutro wracamy do Polski. Mamy mnóstwo bardzo dobrych zdjęć, będzie co wspominać. Remek