Skocz do zawartości

Softy yarofisha

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Piotrze za mentalne wsparcie :) Aby usystematyzować  pewne kwestie to rozwiązuje teraz wątpliwości ,nie jest moim zamiarem i nigdy nie bedzie komercyjna sprzedaż gumek,wykonuje je tylko i wylącznie hobbystycznie ,jeśli cos sprzedaje to tylko zakup materiałów do produkcji,wykonuje to w czasie wolnym (żyjemy szybko wiec zawsze mamy go za malo),główna intencja sprzedaży będzie  satysfakcja że hand made bije firmówki,wymiana doswiadczeń dot .animacji tych przynęt etc.Odnosnie uzywania tego typu przynęt to im mniejsze obciązenie tym wiekszy zakres róznych kombinacji wiec jak dla mnie 2g to max jeśli chcemy ciezej to boczniak albo carolina,kijek oczywiscie ok 2m im krótszy tym wprawić przynęte w mikrodrgania, to takie moje subiektywne spostrzeżenia.Główki oczywiscie bezkolnierzowe,na okonia im krótszy hak lepiej (bije cholernik od glowy)Reszta wyjdzie w praniu bo co wędkarz to inny pomysł na prezentację i oto włąsnie mi chodzi Pozdrawiam przyszłych wlascicieli moich wypocin :) 

• Like 9

sezon boleniowy tuż tuż wiec musi sie pojawić ukleja 8.5cm,próba zaprezentowania im innej pracy (na moich łowiskach bezsterowce świetność już mają za sobą,kazdy katuje tymi wabikami ile wlezie ,wiec musialy sie nauczuc ze to coś nie halo).Praca uklei bardzo obiecująca,filmik bedzie niebawem,obciązeniem jednopunktowym w postaci klasycznej glówki nie da sie realistycznie animowac ,musi byc rozłożone wzdluż korpusu,wypustki po obu stronach korpusu powodują dyskretny furgot cienkiego ogonka(poprzez zakłócenie laminarnego opływu wody),ale co byśmy teoretycznie nie wymyślili to weryfikacja będzie 1maja

post-62142-0-87580800-1460210356_thumb.jpg

post-62142-0-56745300-1460210370_thumb.jpg

post-62142-0-85766700-1460210385_thumb.jpg

post-62142-0-43586100-1460210409_thumb.jpg

• Like 6

gumy lane tej wielkości (mam na myśli szerokość)stosuje sie normalna temperature  plastisolu przez co są idealnie wypelnione,w poprzednich modelach aby uzyskac efekt lejący trzeba go troche przegrzać uzykuje efekt pracy jaki zamierzałem kosztem przykurczów nie do uniknięcia

Ładne wirki pokazałeś. Jakbyś jeszcze je ponumerował to każdy zauważyłby, że raz jest wirek z lewej a raz z prawej strony. Laminarny powiadasz? Hmm, w rzece? Chyba, że w warstwie przyściennej. Nie ważne, istotne, aby łowiły :) . Nie mogę doczekać się zamówionka  :) .

nie czepiajta sie rysunku wazne aby zrozumieć idee :P

Rysunek fajny. Idea jest zrozumiała. Chciałem troszkę podyskutować o opływach ciał  :) . Wreszcie zobaczyłem dobrze znany mi rysunek z wirkami i pomyślałem może coś wspólnie wymyślimy  ;) . A gumki bardzo fajne i w dobrą stronę kombinujesz  :) .

no tak...modelki też są chude (szczupłe) a jednak bywają pożadane :P, dla mnie jeszcze za grube gdyż pożadane cykadowe drżenie ,jednak wypustek narazie robi swoje ,po weryfikacji na boleniach napewno bedzie kierunek cienki korpus z utwardzonego plastisolu plus miekki ogon

• 11 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...