pontonss Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Witam koledzy, mam takie pytanie. Czy u Was również z czasem uchwyt z wędki się tak jakby rozjeżdża (problem uchwyciłem na zdjęciach). Przyznam mam taką manię że podczas wędkowania cały czas go dokręcam aby nie było milimetrów luzu.jakie jest wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Wygląda na rozklejony,może za mocno dokręcany... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Awidy niestety tak mają jeżeli ma się tendencje do dokręcania na MAXa. Po prostu puszcza klei pod foregripem oraz przednią częścią uchwytu i później się rozjeżdżają. Edytowane 2 Lutego 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Robilibyście coś z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Napieraj dalej(jeszcze trochę gwintu jest),a jak się odklei to sklej ponownie... Edytowane 2 Lutego 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Albo się wymienia uchwyt , albo (jeżeli się) da - to się klei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Właściwie to uchwyt jest blokowany przed dalszym rozjeżdżaniem przez foregrip (jakby wgniata się tam delikatnie w korek ale nie może) może podjadę gdzieś w Krakowie i to pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 (edytowane) Ta perełka to Mgs3000 ? też bym tak podkręcał... Edytowane 2 Lutego 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Biomaster 4000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Rzeczywiście mała różnica na rotorze MgS...co do uchwytu to rzadkim klejem ze strzykawki przez igłę da się posmarować i nasunąć w pierwotne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 tez tak mialem w avidzie skleilem dwuskladnikowym poxipolem ale po kilku tygodniach sprzedalem wedke czy trzyma dalej tego nie wiem te kilka tygodni bylo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Ten typ tak ma Miałem kilka avid ów i w każdym było to samo Jeden roz... i wymienilem uchwyt Konstrukcyjnie to wygląda tak ze uchwyt osadzony jest na korku nic więcej tam nie ma I tak się dzieje ze jak za mocno dokreci sie nakrętke to przedni pierścień wgiata się w fore aż w końcu pęknie korek pod pierścieniem i zaczyna się obracac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 dokładnie rano nad tym siedziałem i to na korku z insertu siedzi teraz jak nawet przykleję to już między uchwytem a fore będzie ładna szpara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Kupiłem na forum od kogoś takiego avida z rozwalonym uchwytem/miał być super/,kolega Sandacz Sudety naprawił ten uchwyt i teraz jest cacy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Uchwyt wygląda tak:naklejony na korek który jest porowaty-niczym niestabilizowany-warstwa kleju odrywa część korka za każdym razem(np po naprawie klejem).W mej opinii błąd projektanta(lub celowe działanie sztabu psujów).Najprostsza naprawa-wycinka z fore- korka na wysokość fragmentu uchwytu-po zsunięciu zamiana korka na coś stabilnego,nasunięcie z klejem+uzupełnienie wg fantazji korka foregripu . Trwała radość z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Uchwyt wygląda tak:naklejony na korek który jest porowaty-niczym niestabilizowany-warstwa kleju odrywa część korka za każdym razem(np po naprawie klejem).W mej opinii błąd projektanta(lub celowe działanie sztabu psujów).Najprostsza naprawa-wycinka z fore- korka na wysokość fragmentu uchwytu-po zsunięciu zamiana korka na coś stabilnego,nasunięcie z klejem+uzupełnienie wg fantazji korka foregripu . Trwała radość z efektu. I to wszystko w kiju za ponad kafla... Trochę słabe Tym bardziej że to nie pierwszy przypadek niestabilnego uchwytu w Avidzie o którym słyszałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ferrari też czasem wskoczy na wózek...W kijku za kafla większość to podatki !? dochodowy,zus,vat,cło,vat2 itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Tomas81 ma rację - słabe. Dodać należy pękający lakier pod przelotkami i mamy "wesoło". Przepraszam, ale w wędkach dużo tańszych takie wady to już rzadkość (nie mówiąc już o blankach lakierowanych - nie szlifowanych). Tłumaczenie, że to normalny efekt eksploatacji to nieporozumienie. Takie jest moje zdanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 dokladnie tak zgadzam sie z przedmowca zostaly mi dwa avidy sa2 czesciowe i dlatego sa u mnie nie czesto ich uzywam kilka lat temu po ok 3 latach uzytkowania plecionka pp stren bo takich uzywalem zrobily rowki w szczytowej przelotce szok ale i tak zostaje przy stc na ta chwile jak dla mnie nic lepszego nie moge kupic jaka wezme wedke w reke to juz nie to moze to przyzwyczajenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Kilka AVID'ów przewinęło mi się przez ręce,jest tak jak koledzy wyżej piszą,przy bardzo mocnym dokręcaniu kołowrotka puszcza uchwyt,trochę kiepsko to wygląda jak na kij za ponad tysiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Avid to srednia polka, nawet u nas. To sa swietne blanki, wykonczone niestety po amerykansku, czyli zgrzebnie-uzytkowo. Przelotki daja tam Fuji, wiec jesli byl z nimi problem, nie jest to wina St.Croix. Najrozsadniej zbroic je u nas pod wlasne preferencje, zamiast korka pianka, Essexy rozmiar mniejsze niz w sklepowym odpowiedniku, zwykly uchwyt Fuji...i jest doskonaly wol roboczy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi