Skocz do zawartości

Rozsuwający się uchwyt St.croix Avid.

pontonss

Rekomendowane odpowiedzi

Ten typ tak ma

Miałem kilka avid ów i w każdym było to samo

Jeden roz... i wymienilem uchwyt

Konstrukcyjnie to wygląda tak ze uchwyt osadzony jest na korku nic więcej tam nie ma

I tak się dzieje ze jak za mocno dokreci sie nakrętke to przedni pierścień wgiata

się w fore aż w końcu pęknie korek pod pierścieniem i zaczyna się obracac

Uchwyt wygląda tak:

naklejony na korek który jest porowaty-niczym niestabilizowany-warstwa kleju odrywa część korka za każdym razem(np po naprawie klejem).W mej opinii błąd projektanta(lub celowe działanie sztabu psujów).Najprostsza naprawa-wycinka z fore-  korka na wysokość fragmentu uchwytu-po zsunięciu zamiana korka na coś stabilnego,nasunięcie z klejem+uzupełnienie wg fantazji korka foregripu . ;)

Trwała radość z efektu. :)

Uchwyt wygląda tak:

naklejony na korek który jest porowaty-niczym niestabilizowany-warstwa kleju odrywa część korka za każdym razem(np po naprawie klejem).W mej opinii błąd projektanta(lub celowe działanie sztabu psujów).Najprostsza naprawa-wycinka z fore-  korka na wysokość fragmentu uchwytu-po zsunięciu zamiana korka na coś stabilnego,nasunięcie z klejem+uzupełnienie wg fantazji korka foregripu . ;)

Trwała radość z efektu. :)

I to wszystko w kiju za ponad kafla... Trochę słabe :ph34r:  Tym bardziej że to nie pierwszy przypadek niestabilnego uchwytu w Avidzie o którym słyszałem.

• Like 1

Tomas81 ma rację - słabe. Dodać należy pękający lakier pod przelotkami i mamy "wesoło". Przepraszam, ale w wędkach dużo tańszych takie wady to już rzadkość (nie mówiąc już o blankach lakierowanych - nie szlifowanych).  Tłumaczenie, że to normalny efekt eksploatacji to nieporozumienie. Takie jest moje zdanie.

• Like 2

dokladnie tak zgadzam sie z przedmowca zostaly mi dwa avidy sa2 czesciowe i dlatego sa u mnie nie czesto ich uzywam kilka lat temu po ok 3 latach uzytkowania plecionka pp stren bo takich uzywalem zrobily rowki w szczytowej przelotce szok ale i tak zostaje przy stc na ta chwile jak dla mnie nic lepszego nie moge kupic jaka wezme wedke w reke to juz nie to moze to przyzwyczajenie

Avid to srednia polka, nawet u nas. To sa swietne blanki, wykonczone niestety po amerykansku, czyli zgrzebnie-uzytkowo. Przelotki daja tam Fuji, wiec jesli byl z nimi problem, nie jest to wina St.Croix. Najrozsadniej zbroic je u nas pod wlasne preferencje, zamiast korka pianka, Essexy rozmiar mniejsze niz w sklepowym odpowiedniku, zwykly uchwyt Fuji...i jest doskonaly wol roboczy ????

• Like 1